Naredila bi pito ampak nimam vlečenega testa.
Pol kocke masla stopiš v 4 žlicah vode, ko se mešanica ohladi dodaj malo soli, ščepec sladkorja in 250 g moke. Zmešaj z el. mešalnikom (spirale), ko nastame kompaktna kepa jo daš v hladilnik (30 min). Testo razdeli na dva dela in razvaljaj.
LP
Lahko narediš tudi vlečeno testo dama, a rabiš nekaj prakse za ga pravilno vleči.
Za pite je uporabno tudi kvašeno testo, ki ga na drobno zvaljaš.
Ko uporabljam zelenjavne nadeve ponavadi naredim testo kot za kvašene slane rogličke, ko je narejeno ga direktno zvaljam.
250 g moke, 65 g masla, žlička soli, žlička sladkorja, pol vrečke suhega kvasa, voda po potrebi.
Ker vsebuje veliko maščobe ne vzhaja toliko, je pa zelo okusno. Maslo lahko nadomestiš z olivnim oljem.