naredila bi računovodski tečaj 2
Živjo,
ker sem tudi jaz kar nekaj časa razmišljala da bi se podala v računovodske vode, sem na koncu izbrala AMBICIJ akademijo, kjer izvajajo res praktičen tečaj računovodstva. Ker vem da se je težko odločiti in investirati denar v izobraževanje z veseljem delim z vami res pozitivno izkušnjo. Bila sem res čista začetnica (oz. sem poznala nekaj osnov) in sedaj po izobraževanju moram reči, da znam zelo veliko. Predvsem pa sem dobila tudi praktične izkušnje s knjiženjem v računovodskem programu.
Lp, Tina
Pozdravljeni.
Želim si zamenjati delovno mesto in, ker iščem novo (med drugim me zanima tudi področje računovodstva) bi se rada udeležila kakšnega računovodskega tečaja v Ljubljani in okolici. Ali kdo ve za kakšnega, ki ni predrag?
Hvala in lp,
Polona
Imam kafič. Mesečno prejmem za nabavo in ostale stroške kot je elektrika, vodovod …… cca 30 računov. Izdam nobenega razen seveda računov na POSu. Imam dve zaposleni, torej računovodstvo mesečno pripravi 2 plači. Plačam 250 eur mesečno + 250 letno za bilanco.
Ko berem gornjo debato se mi zdi, da je z zakoni te države nekaj močno narobe ali pa računovodstva delajo meglo. Žal je najbrž drži prva varianta. To da v primeru moje d.o.o. opisane v uvodu potrebujem doktorat iz računovodstva + 10 let prakse je za moje pojme kriminal. Enostavno si ne predstavljam kaj je lahko, pri 30 prejetih računih mesečno, tako zelo kompliciranega?
Če želiš uporabno znanje priporočam AMBICIJ akademijo, kjer se boš naučila tudi dejanskega knjiženja v računovodskem programu ne le neko suhoparno teorijo in risanje T kontov. Najdeš lahko tudi cenejše tečaje vendar kvaliteta ni primerljiva. Mislim, da je bolje v štartu dati malo več pa vsaj res nekaj znaš na koncu uporabnega. Tudi jaz sem iskala najcenejše variante vendar me je prepričal ravno njihov program, in sedaj mi ni žal. Vsak se lahko nauči računovodstva.
Računovodstvo je veščina kot vsaka druga. Še posebej, če že imaš praktične izkušnje so ti tečaji mala malica. Pa še posebej, če ni veliko podjetje in brez skladišča. Cena računovodij, draga? Je ja, glede nato kakšno šolanje je potrebno, da postaneš računovodja. Se veliko računovodij precenjuje? Seveda da se, pač delo je potrebno narediti strokovno a obenem ne prevzemajo odgovornosti za napake, ah dej dej ne me basat…
nalboljš,da greš za čistilko tam ne rabiš nobenega tečaja
Saj streho lahko tudi sami prekrijemo, pa najamemo krovca, postrižemo se lahko tudi same, pa gremo k frizerju, tudi avto lahko sami popravimo, pa ga peljemo na servis, itd…kaj nam to pove…vsak naj dela tisto, za kar je usposobljen.
Danes računovodja ne more bit več vsak, ampak neko, ki ima ustrezna znanja ekonomskih znanosti. Se pravi diplomiran ekonomist ali diplomiran pravnik, ki bo znal poleg knjiženja, upravljati s financami in obvladal podjetništvo.
Tak študij stane nekaj tisoč evrov, 6.000 € čez prst. Dober in resen računovodja ima zavarovanje odgovornosti, pri GZSju vpisan v katalog računovodskih servisov in podpisan Standard izvajalcev računovodskih servisov. To pomeni, da se na letni ravni izobražuje najmanj 45 ur. Redno obnavlja svoja znanja, ima pridobljene tudi druge strokovne certifikate.
Vse to košta. Zelo veliko. Zato, da je lahko strokovnjak na svojem področju, ker svoje delo jemlje resno in spoštuje etični in moralni kodeks računovodskih delavcev.
Če kdo presodi, da je poklic računovodja njegovo poslanstvo, potem mu predlagam, da se vpiše na Visoko šolo za računovodstvo in pridobi svoj sanjski poklic, poklic prihodnosti. Računovodja.
Vsem ostali pa priporočam, da spoštujejo računovodkinje, čeprav delajo za borih 25 € na uro in naj z njimi tvorno sodelujejo.
SabinaZalar ali se vi hecate? za borih 25 €/h? borih?
Ne vem kakšno plačo imate vi, jaz dobim 940€ neto na mesec.
Računovodkinja pa, če vzamemo, da dela kot vsak normalen človek 40 ur/teden, 22 dni na mesec dobi 4400 €/mesečno.
Pa iz koga se delate norca? Se vi zavedate kakšn so plače v sloveniji?
Pa ne se hecat, sramotno, da nekdo napiše da je plača 4400 €/mesečno bora….
Forum je zaprt za komentiranje.