Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Naredite domače ocvirke?

Naredite domače ocvirke?

Mi pa speh narezemo na kocke (cca 2x 2 cm), zalijemo z vodo , kuhamo/praximo. Na koncu dodamo 1 cebulo (ko cebula rata temno rjava, so ocvirki koncani). Poberemo mast ven (vecino), damo posodo z ocvirki nazaj na stedilnik, dodamo malo mleka (za barvo in hrustljavost ocvirkov), ne mesamo! Vzameno ocvirke ven, jih ocedimo. Ta mast (po mleku) je malo drugacne barve, prva za porabit.
Pujs in izdelava ocvirkov- Prlekija, prejsni teden (po receptu babice in prababice)


Zakaj pa ne čebule, čebulo na vasi vsi dajejo, mleka razumem da ne, ga nihče ne daje? P atudi iz mletega mesa ne bodo nikoli bog ve kaj osvirki, ocvirki so pa dobri iz podgrline za jest.

Tista drva čoknjeno so osvirki z mesom, ti so najboljši, pri nas so jih delali vedno iz svrenja podgrline, narežejo se na večje kose, kot tisti brez mesa. Čoknjeno, čebula pa obvezno v ocvirke.

Ne v ocvirke, ampak zaradi masti čebula, čoknjeno, da popravim.


Tistim drvem, kot ti praviš rečejo Korošci “ta tolsti grumpi”. Niso za kuhanje, ampak za “zobanje”.
Ampak saj ni nihče trdil, da tvoja babica ve vse!
Žal nisem našel SLO linka.
https://www.youtube.com/watch?v=BDnWfsFh9E0

Evo recept za vegansko zaseko/ocvirke

Vaš link

Lep večer.


Zakaj mora bit pa zaseka, veganska, da te spominja na mast in meso, če ga ne ješ? In od kje potreba, da si se nasralo v temo o ocvirkih? Očitno so posledice pomanjkanja v hrani naredile svoje multinično, ne? 😅


Neumnost, kot brezmesni pujs!

New Report

Close