Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Naredite mi to deželo zopet nemš… pardon… katoliško

Naredite mi to deželo zopet nemš… pardon… katoliško

Ves, kaj, da cerkev ni politika ali obratno povej Rodetu. TI NAM PIŠEŠ, DA CERKEV NE SODI NA POLITIČEN ČVEK. JA, A POLITIČNI GOVORI PA SODIJO NA VSAKO MAŠO????????????????

Ja, mafija tudi ne bo nikoli premagana.

Ti in taki kot ti bi najraje videli, da bi se kristjani-laiki ne smeli ukvarjati s politiko, tako kot v letih juge. In tako najbrž razumeš in razumete ločitev Cerkve od države. Nič vas ne obsojam, pač ne prenesete konkurence, saj je ateizem inferioren krščanstvu in se bori proti njemu. Vendar pa je ločitev Cerkve od države drugačna, tudi po Ustavi RS. Namreč, duhovniki, redovniki in redovnice ne smejo biti člani političnih strank, kar tudi niso. Vsak državljam pa ima po ustavi pravico javno(!) izražati svoje mnenje. Tudi kardinal Rode in Bogu hvala zanj in za njegove misli.
Zakaj tako žolčno reagirate na vsako njegovo izjavo o splavu in šolstvu? Zato, ker v sebi veste, da ima prav, vendar pa pride do kratkega stika zaradi vaše ateistične vzgoje in vsiljenih nasprotnih vzorcev, ki jih prinaša. Problem je ta, da ateistična religija ni ločena od naše države. Tu je ustava kršena.

Ne, globoko v sebi ne vem, da ima Rode prav. Globoko v sebi vem, da se Rode moti. Poznam globoko verne ljudi in ti ljudje so izjemno strpni. Kar naj bi tudi odlikovalo vernega človeka. Po moje. Ne pa takšna napadalnost. Zajedlivost. Nestrpnost.

Kakšna pa je leva strpnost? Aja seveda, levi pač enostavno izločijo vse tisto, kar se po njihovem ne šteje v strpnost. Sem se šteje slovenska Cerkev, nerojeni otroci, drugače misleči. PO njih lahko udrihaš in žališ, pa si še vedno maksimalno demokrat, liberalen in napreden.

Do koga pa je Rode nestrpen? Glede govora, ki je začel ta post, ima Rode gotovo prav. Dokaz je nizka rodnost pri nas, razen tega pa še obilo nezakonskih otrok, kjer manjka vzgoja enega starša, ponavadi očeta.

Med njimi so tudi otroci duhovnikov. Morda celo kakšen Rodetov.

Izrazito “leva strpnost”.
Ko vam nekdo argumentirano zapre usta, vam ostane samo še pljuvalnik.
Nič novega.

Ne kardinal rode in vsi ostali niso in ne smejo biti člani političnih strank, kar načeloma tudi niso, so pa na tihem simpatizerji, kar se jim s časom tudi dokaže, primer Rode, Janša.
Mislim, da v cerkvah in pri mašah nimajo pravice izražati svojega političnega mnenja stališča in pripadnosti.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

A se niso zavezali celibat? Kardinal Rode se celo zelo nestrpno bori za poglobitev celibata med duhovniki, rezultat je pa vedno več pedofilov.

To, da imajo duhovniki otroke, za katere ne skrbijo, je dejstvo. Če ti, Janja, navajanje dejstev jemlješ kot pljuvanje, tudi prav. Ampak to dejstva nič ne spremeni.

Ja saj po večini skrbijo, z nabirkami ki jih dobijo pri mašah in jih namesto za cerkev namenijo svojim otrokom, kar pa tudi ni nič narobe. Po mojem je celo bolje, da z našimi prispevki cerkvi vzdržujejo svoje otroke, kot da podpirajo že tako bogako RKC.

Načeloma niso? V kateri stranki pa je kateri od duhovnikov?

Na tihem simpatizerji? Ustava pravi, da lahko vsak državljan SVOBODNO in JAVNO izraža svoje mnenje. Mislim, da so samo glasni simpatizerji življenja, ko zagovarjajo prepoved splava in normalno šolstvo. Z Janšo se ne obremenjujejo.

Navajanje dejstev? O to pa to, kar naenkrat ima Rode nezakonske otroke. Dvakrat ponoviš laž pa obvelja za resnico; znan sistem in
lažnivo govorjenje na pamet. Najprej diskreditacija potem likvidacija, kajne.
Največ vedo o duhovnikih in o razmerah v Cerkvi tisti, ki so jim blizu na kilometre…

Načeloma niso? V kateri stranki pa je kateri od duhovnikov?

Na tihem simpatizerji? Ustava pravi, da lahko vsak državljan SVOBODNO in JAVNO izraža svoje mnenje. Mislim, da so samo glasni simpatizerji življenja, ko zagovarjajo prepoved splava in normalno šolstvo. Z Janšo se ne obremenjujejo.[/quote]

Ja seveda, načeloma niso v nobeni stranki, načeloma tudi duhovniki niso v nobeni stranki in načeloma ne izražajo svojih mnenj, v bistvu jim pa kaj uide pri pridigi.

Duhovniki se diskreditirajo kar sami, se drugim ni treba kaj dosti truditi okoli tega. Glede Rodeta pa nisi natančno prebrala – napisala sem “morda”. Pa nikar ne bodi tako paranoična!

ti pa ali ne znaš brati ali pa res ne veš kaj pišeš … verjetno kar oboje … prihrani MONu kakšen post, sebi pa blamažo

Duhovniki se ne deskreditirajo sami, pač pa partijska sodišča in mediji, kot včasih v svinčenih časih.

Besedica morda – zelo uporabna za dvoumne pritlehnosti, ki se jih nekateri ljudje gredo.
Enako je z besedo paranoičen- tudi zelo uporabna za hitropotezno poniževanje ljudi.
Pa ne zamerim; taki ste in drugačni biti ne znate. Strpni gotovo ne.

Besedica morda – zelo uporabna za dvoumne pritlehnosti, ki se jih nekateri ljudje gredo.
Enako je z besedo paranoičen- tudi zelo uporabna za hitropotezno poniževanje ljudi.
Pa ne zamerim; taki ste in drugačni biti ne znate. Strpni gotovo ne.[/quote]

Sebe lahko šteješ zraven!

Ej, bogaboječa, klerofašitična janJA prosim, sklanjaj POKOPATI. :)), ej, tam v fari, pri pedofilskem verouku te še “slovensko se izražati, kaj šele pisati” niso naučili a?

:), ej bejba, preberi kdaj še kaj drugega kakor oznanila k pogrebu al pa h ohceti, tam gor na Cerkvenih Vratih, kamor je že (joj, sej tega pa mi katoliki ne vemo, kajne? se znamo pač že stoletja dobro sprenevedati!) nekoč, nekje, nekdo, je napisal nekaj o Proti Zidavi Cerkva. Ne veš ne, nič o tem?

Janja, si ti strpna??? Ti veš, kakšne nestrpnosti pišeš po forumu? Kdor je anti Janša, je zate … Saj veš, kaj vse pišeš anti Janševcem. Ampak vedno več nas je.

Samo tole vam sporočam:

strpna
berem
Jania1
anti Janša –
pa morebiti še komu, ki mu je težko ob mojih postih:

VERITAS AMARA EST

Lepo se imejte.

Strpni
berem
Jania1
anti Janša
pa še komu, ki mu je hudo brati moje poste, sporočam:

VERITAS AMARA EST

Pa srečno

Kar “vsem” naenkrat: strpni, berem, Jania1, anti Janša pa še komu:

VERITAS AMARA EST

Uživajte.

Tukaj in zdaj pa te res ne razumem. Praviš,…. “da imajo otroci pravico, da rastejo v tem ozračju dokončno podaritve med očetom in materjo.”

Zakaj pa si potem ti tvojim otročkom odvzela to pravico. Po moji logiki si jim potem dala slab napotek za življenje.

…Ej, bogaboječa, klerofašitična janJA prosim, sklanjaj POKOPATI. :)), ej, tam v fari, pri pedofilskem verouku te še “slovensko se izražati, kaj šele pisati” niso naučili a?…/quote]

PRABABI,
dolgo je že od takrat ko sva midva končala šolanje, ali ne? Zato včasih kaj pozabiva. Kot naprimer to, da glagole spregamo. Pa tega, upam da, vsi ne zamerijo, saj se bodo tudi oni postarali.

New Report

Close