Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Naredite si zalogo

Naredite si zalogo

Večina ljudi vas ne razume v čem je bistvo delanja zalog… Z vsakim dnem bo prihajalo v trgovine več okuženih ljudi… in možnost, da se tudi vi okužite bo vedno večja… zato zaloge… ja.
[/quote]

Bravo, končno nekdo, ki razume.

Da so ravno polne štacune s prehrano grozen faktor širjenja. Pa če sta samo dva okužena notri, je ogrožena cela štacuna. Nabita… Ne samo prodajalke za blagajno- cela štacuna.

ni pečen! Preveri svoje znanje o hrani!
[/quote]hahahahaaaa…saj ne kuham tebi.
Nooo, jas tako rečem, takega kot “jas” naredim……malo posebnega, recept iz vrtca, ko so imeli otroci še teto jesen na obisku hahahahhaaa…v kaj se pa eni vse vtaknete….
Dober tek miška 🙂

V mlinu – ljudje so kupovali po 25, 50 kil moke. Poln prtljažnik moke. Pa ne gostinci in ne samo eden. Nekateri res nimajo kompasa. Večinoma normalne količine, nekaterim se je pa čisto utrgalo.
[/quote]

Ja, saj ne vedo, koliko moke potrebujejo, če nikdar niso delali zalog!
Sploh pa, ne vemo niti, bo stvar taka res samo 2 tedna ali se zna zavleči na 2 mesca?!

Jaz sem malo pogledala zaloge doma in razmišljala, da rabim ene 2kg moke in jo kupila, potem sem danes kupila še 4kg in razmišljam, če bomo res na osnovnih živilih in to je moka, bomo te pojedli več in če bomo v izrednem stanju recimo en mesec, bo šla cca kila moke na dan, torej jo potrebujem 30kg! Res se mi zdi 30kg veliko in nesmotrno, ampak bom ob prvi priliki nabavila še enih 5kg za vsak slučaj, potem pa dokupovala po potrebi.

Večina ljudi vas ne razume v čem je bistvo delanja zalog… Z vsakim dnem bo prihajalo v trgovine več okuženih ljudi… in možnost, da se tudi vi okužite bo vedno večja… zato zaloge… ja.
[/quote]

Razumem že razumem, ne razumem zakaj npr 4 članska družina rabi 50 litrov olja :))
Ja kaj pa vsi ki delajo v gospodarstvu,zdravstvu, druge nujne službe itd… so lahko cel mesec doma ali dva.?
Veš kaj to pomeni.?
Doma so 24/7 lahko brezposelni, določena ju itd.
Treba malo širše pogledat
Super da bojo doma, samo pustijo naj pa tudi nekaj za tiste ki morajo delat(” ne rabi 50kg moke doma, ker če ne bi nihče delal si sploh predstavljate kaj bo.?

ni pečen! Preveri svoje znanje o hrani!
[/quote]Ooo ti miška, glej odtipkaj na gooogle in si napiši “pečen krompir v oblicah.”..hhoho pa res se tako reče 🙂
Dober tek miška 🙂

[/quote]

Po tej logiki bo nekega dne okuzena in bolna celotna populacija.

Seveda je vsem jasno, da niti slucajno ne bo tako.

Pa daje no. Pipe vam ne bodo zaprli in mogoče bo katera napisala, da ste imele čas za premislek, kako boste shujšala in telovadili. Je treba iskat tudi pozitivno, ne samo dodaten balasta vleči nase. Dejstvo je, da so bili pri vseh epidemija tudi drastično rezultati. Ampak zdravo ste pa vse izropali, saj post je zdrav, regrat bo tud, drevesa brstijo. In ko bo vaša nekontrolirano potrošnja ostala v smeteh, bo pol posto, kako vi razmetavate hrano v smetnjakov, komunala jih pa zmore odvoziti.
A vam kdo garantira, da niste okuženi že? A vam kdo garantira, da boste zaradi petih lom in ali jabolka na dan bolj zdravi? Ali vam kdo garantira.da vam kdo ne prinese bilo katerega virusa? A ste ziher, da ste vsaj zdravo hrano iz polic izropali, kot da boste še dodatno ob zaprtih roletah in boste naročali 🤣😂😂😂 še sončno energijo iz tretjega sveta. 🤷‍♀️🤣😂😂😂😂😅😅😅😅

Pametni so si naredili zalogo osnovnih živil. Kaj se bo zgodilo, ko se bodo med trgovci začeli izbruhi korona virusa? Koliko trgovin bo odprtih? Kje bo možno kupovati in koliko časa bo treba stat v kolonah? Kaj bo, če se bo zaostrilo in vzpostavilo stanje karantene celotne države? Malo za razmišljanje…

Sem še iz starih časov, ko smo imeli NNNP, in imam doma vedno zalogo za preživetje za mesec ali dva, svežih ali hitro pokvarljivih zadev pa za vsaj 14 dni. Podobno z zdravili in toaletnimi zadevami. Približno pred tremi tedni sem šla nekajkrat v nakup in naredila več zalog (konzerve rib, fižol, vložena zelenjava, hrski, marmelade, riž, špageti). Jedli bomo bolj racionalno.

kvadratov-kam naj dam>?zaslužim 770-450 dam za najem- kaj naj kupim…sem iz lj…vesela testenin. konzerve

Ribe v konzervi ne vzamejo veliko prostora, testenine, riž, polenta, nekaj vložene zelenjave npr kislo zelje in repa v vrečkah, morda kak mesni doručak, instant juhe….To je zdaj za nekako preživet, ni zdrava hrana.

A je res, da avstrijci jutri vse štacune zapirajo? Ena kolegica trdi, da je slišala po radiju, jaz pa že ne vem več nič, ker je vse iz ure v uro drugače 😕

Ja, saj ne vedo, koliko moke potrebujejo, če nikdar niso delali zalog!
Sploh pa, ne vemo niti, bo stvar taka res samo 2 tedna ali se zna zavleči na 2 mesca?!

Jaz sem malo pogledala zaloge doma in razmišljala, da rabim ene 2kg moke in jo kupila, potem sem danes kupila še 4kg in razmišljam, če bomo res na osnovnih živilih in to je moka, bomo te pojedli več in če bomo v izrednem stanju recimo en mesec, bo šla cca kila moke na dan, torej jo potrebujem 30kg! Res se mi zdi 30kg veliko in nesmotrno, ampak bom ob prvi priliki nabavila še enih 5kg za vsak slučaj, potem pa dokupovala po potrebi.
[/quote]

Hraniš vojsko? Kila moke na dan????

Glavno, da si dobila cigarete!

Zdaj bi dala jaz estetiko stanovanja na drugo mesto. Verjetno bo še kje par zavitkov toaletnega papirja zloženega v predsobi ali kar v sobi. Tudi če ne bo zgledalo lepo, daj nekam kakšno večjo škatlo in notri živila. Mogoče lahko tudi v kopalnico, pod kuhinjsko mizo, v pečico, na balkon. Ali pa kaj drugega premakneš tja in daš na tisto mesto hrano. V prtljažnik avta lahko daš toaletni papir in čistila. Dokaj poceni glede na hranilno vrednost pridejo testenine, nekatere žitarice, ribje konzerve, suhi dateljni, kečap, vložena zelenjava, riž, konzerve fižole. Tudi ne zavzamejo veliko prostora. Dobro se drži.

Zdej se bo pokazalo koliko je vredno življenje v mestu v primerjavi s tistim na vasi kjer ti solata in krompir rasteta za plotom

Me prav zanima, kaj se bo zgodilo s temi zalogami. Paničarji boste grabili nove in nove “zaloge” vsak dan do konca epidemije, ko se stanje umiri pa boste kupe pokvarjene hrane metali stran.

V skrajni sili, tudi če ješ en obrok na dan se da preživet. Zakaj se je treba basat oz. nažirat s hrano. Zato je to o 50l moke, testeninah in podobno pretiravanje. Da ne govorim o 50 litrov olja. Kaj, ga bodo pili namesto pira?

Nič bat, vse bodo popapcali. Samo potem bodo v bolnicah zaradi raznih zastrupitev, salmonele…
Dobro edino to, da so nakupili toaletni papir …. 🙂

Mah narod je znorel do amena. Prav poživinili ste!

Danes polni vozički, čez par dni plačilo položnic in malo zatišja, potem pa naval na kredite in sindrom bo hujši.
Depresije, anksioznost, jeza na polne vozičke, delodajalci bodo hoteli nadoknaditi kar so izgubili, delavec bo pregorel.
Vzemite si čas zase, odpočijte si, izognite se trgovinam.
Zadihajte z Zemljo, počiva. Dajmo ji mir.

[/quote]
Testenine,riz,polento,moko,steko mleka,napolnjeno skrinjo, vloznine,konzerve,vitamine,tablete,toal.papir,mila,zob.paste, med,marmelado,maslo,jajca, limone, caje, vlozke, sol… Ze danes hodit v trgovino je ruska ruleta. Nevredna zivljenja in zdravja. Kaj ste delali vsi dva tedna? Tiscali glavo v pesek??

Najamejo stojnico na tržnici in jo prodajajo / prodajo. Seveda s popustom oz. nižjo ceno

Podpis

Testenine,riz,polento,moko,steko mleka,napolnjeno skrinjo, vloznine,konzerve,vitamine,tablete,toal.papir,mila,zob.paste, med,marmelado,maslo,jajca, limone, caje, vlozke, sol… Ze danes hodit v trgovino je ruska ruleta. Nevredna zivljenja in zdravja. Kaj ste delali vsi dva tedna? Tiscali glavo v pesek??
[/quote]

Ma glej, niso vsi v bajtah, si ne predstavljam kje naj bi vse to imeli ljudje v stanovanjih v blokih.. Nujno bi bilo treba uredit poslovanje živiilskih trgovin tako da se čimbolj omeji osebni stik. In mislim da spuščanje notri omejenega št. ljudi ni dovolj.

Ah, nobene zaloge hrane ne delam. Kupujem sprot kar pač rabim. Ok, neki že imam v skrinji, to imam itak skoz, da bi pa kupovala po ne vem kolk kg moke, testenin, olja….ja itak. Kaj pa bom z vsem tem?

Sm pa vidla ja kako en folk trpa v vozičke svega i svačega.

Imam skoz s sabo razkužilo, pa dezinfekcijske robčke, to je non stop v uporabi, držim razdaljo do drugih, ne grem tja kjer je full folka, tud par mask v torbici za vsak slučaj in to je to 😉

New Report

Close