Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Narkomani

Narkomani

Ko že omenjaš Ruglja: ko sem bila sama na zdravljenju, je bilo med nami tudi nekaj takih, ki so se nekoč zdravili pri Ruglju. Nekaj let so pač tekli na maratonih, brali leposlovje, potem pa obnemogli. Kar je od pacientov zahteval Rugelj, pride v poštev, ko je duša že močna. Sicer pa se zgodi enako kot zdravljencem, ki sem jih imela priložnost spoznati: nekaj let zdržijo, potem pa se zlomijo.

Karakterno šibkih je večina ljudi. Samo poglej alkoholike, kadilce, debeluhe. Vse, kar mora debeluh storiti, je manj jesti. Le zakaj bi bilo to tako težko? Treba je imeti voljo, pa gre, kajne?
Naj še enkrat poudarim, da je odvisnost bolezen duše. Dokler se ne ozdravi duše, ni upanja na ozdravljenje. Kar se ostalega počne na zdravljenjih, torej šport, trening socialnih veščin, likovna terapija, skrb za red in čistočo, je le opora. Glavni del terapije pa izvajajo terapevti.[/quote]

Se strinjam s teboj,sem debeluh,imam 10kg preveč,12let jih že nosim s seboj,shujšam in se spet zredim,odvisnik sem od hrane,a kaj ko sem čustveni invalid in imam bolano dušo.Probala vse od psihoterapije naprej,a uspeha dolgotrajnega ni in ni.

No sej glih komune (delovne) so največji nateg pri zdravljenju narkomanov tam narkomani samo morajo to početi , ker so bili k temu primorani vedenja in mišljenja pa ne spremenijo pa še v ozadju se perejo taki dnarji ,da taki mali mon-i z malimi možgani nebo nikoli jasno-V 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} so takšne komune neuspešne , ker odvisnost se da pozdraviti , ozdraviti nikoli samo z kvalitetno psihoterapijo , kjer je dobro da so udeleženi tudi bližnji , ki bodo tej osebi v real življenju prvi odskok in zavestna sprememba življenja veliko pa pomaga tudi življenska izkušnja , da narkomani na drogi dosežejo dno to se pravi trpljenje in se jim le ta zagabi.
Si dokazala , da nimaš pojma o odvisnosti no ja večina komentarjev je to dokazala samo ti si pač perla med njimi.Tipični slovenceljni gonijo svoje , čeprav o teh stvareh po komentarjih sodeč nimajo pojma.
Pa grem stavt , da je marsikateri ex narkoman bolj uspešen in zadovoljen v real življenju , kot večina teh arbiet macht frei komentatorjev .[/quote]

V komuno se včlanijo prostovoljno, nihče jih v to ne prisili in niso zaprtega tipa. Kje piše, da se v komunah ne bi vodila tudi psihoterapija? Dober primer zdravljenja je imel tudi dr.Rugelj, ki je zdravil alkoholike – paciente je zaposlil 24ur/dan in jim eno odvisnost zamenjal z drugo (tek, hribolazenje, pisanje knjig…). Sama psihoterapija v obliki pogovora iz kavča ni dovolj. Bližnji lahko pomagajo, niso pa zadostni. Pomagaš lahko samo tistemu, ki se odloči, da bo menjal način življenja. Na silo ne gre![/quote]

Dej povej mi koliko {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} narkomanov gre samovoljno v komuno? To je tko kot če bi tebe vprašal če greš prostovoljno v zapor bi šla? ne me smejat no… V katerih komunah se vodi psihoterapijo? Zelo malo je komun odprtega tipa vsaj prvi 2 – 3 leta so zaprtega.

Pa itak tudi medicina in razvoj sta pri zdravljenju odvisnosti zelo napredovala.dolgoletnim odvisnikom ne pomaga več nič razen zdravil v obliki opiatov zaradi skurjenosti endorfinov. Res je ne pomaga samo psihoterapija, najboljše za odvisnike je da na začetku zdravljenja začnejo z neko urejeno strukturo , da dobijo malo vpogleda kako poteka realno življenje in po kakšnem 1,5 – 2 letu ko se telo in možgani že pridejo k sebi pričnejo z intenzivno psihoterapijo ob delu seveda.

Ne obupaj! Zame je bilo uspešno šele drugo zdravljenje. Drugo rundo so me dodelili k terapevtki z najboljšimi priporočili, ki je prevzemala same najtežje primere. Ostali terapevti so bili namreč mnenja, da sem brezupen primer. 🙂
Letos pa teče že osmo leto abstinence!

Karakterno šibkih je večina ljudi. Samo poglej alkoholike, kadilce, debeluhe. Vse, kar mora debeluh storiti, je manj jesti. Le zakaj bi bilo to tako težko? Treba je imeti voljo, pa gre, kajne?
Naj še enkrat poudarim, da je odvisnost bolezen duše. Dokler se ne ozdravi duše, ni upanja na ozdravljenje. Kar se ostalega počne na zdravljenjih, torej šport, trening socialnih veščin, likovna terapija, skrb za red in čistočo, je le opora. Glavni del terapije pa izvajajo terapevti.[/quote]

Se strinjam s teboj,sem debeluh,imam 10kg preveč,12let jih že nosim s seboj,shujšam in se spet zredim,odvisnik sem od hrane,a kaj ko sem čustveni invalid in imam bolano dušo.Probala vse od psihoterapije naprej,a uspeha dolgotrajnega ni in ni.[/quote]

No vidiš in take , kot si ti bi teli vrli slovenceljni po komentarjih sodeč , kar strpali v kakšno delovno taborišče.Hočem povedati ,da je narkomanija na podobno foro in še bolj zasvoljiva poleg droge tudi življenski stil zaradi tega se temu v tvojem in odvisnikom od droge primeru reče bolezen.
Takih odvisnikov od hrane itd.. je ogromno.a imaš kakšno podporo od bližnjih, ker če je nimaš bo težka se pa da samo trdna volja, podpora bližnjihin kvalitetna struktura časa pa bo šlo.

Se strinjam s teboj,sem debeluh,imam 10kg preveč,12let jih že nosim s seboj,shujšam in se spet zredim,odvisnik sem od hrane,a kaj ko sem čustveni invalid in imam bolano dušo.Probala vse od psihoterapije naprej,a uspeha dolgotrajnega ni in ni.[/quote]

No vidiš in take , kot si ti bi teli vrli slovenceljni po komentarjih sodeč , kar strpali v kakšno delovno taborišče.Hočem povedati ,da je narkomanija na podobno foro in še bolj zasvoljiva poleg droge tudi življenski stil zaradi tega se temu v tvojem in odvisnikom od droge primeru reče bolezen.
Takih odvisnikov od hrane itd.. je ogromno.a imaš kakšno podporo od bližnjih, ker če je nimaš bo težka se pa da samo trdna volja, podpora bližnjihin kvalitetna struktura časa pa bo šlo.[/quote]

Seveda ima podporo bližnjih – nosijo ji slaščice!

@res je imaš prav vse odvisnosti v glavnem izvirajo iz bolezni duše čustvene invalidnosti .

Aja dej naštej mi primere , ki so z delom ozdraveli? Ne me smejat no kmetica zaostala.[/quote]

Komune niso nič drugega kot prostovoljna delovna taborišča. Ja, v komunah jih sčistijo in uredijo za nov začetek. Problem je, da so narkomani itak karakterno šibki in če se vrnejo v staro okolje, zopet zapadejo starim razvadam.[/quote]

Edini pravi, realni odgovor. Narkomani so osebe z labilno osebnostjo in karakterjem, zelo nagnjeni k skušnjavam, vodljivi s strai starih sodrogerašev, če se sšpet srečajo. Zelo redkim uspe. Tisti redki, ki jim uspe, so potrebovali vsaj 5 let dodatnega neprestanega nadzora bližnjega treznega in 24 ur na voljo človeka, da niso ponovno posegli po drogah.

Vi tukaj sploh nimate pojma kaj je komuna in kaj je center za zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog. Zato pa pišete tašne budaleštine.
Me prav zanima,koliko od vas,ki se delate tako pametni,jih je bilo kdaj v komuni-ali kot odvisnik ali kot svojec na obisku!

No, pa ti povej kako izgleda.

Heheheh…nima smisla vam razlagat stvari,katere itak veste boljše od tistega,ki jih je doživel.
Konec koncev pa je itak vse jasno v mojem prvem postu.

To pišem kot nekdo,ki se ukvarja z narkomani,ki so pred vstopom v komuno in kot nekdo,ki ima partnerja trenutno v komuni!Tako,da vem o čem pišem…..

New Report

Close