Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naročanje hrane

Naročanje hrane

Danes bom naročila hrano par pic, ker pridejo sošolke od hčerke in gledam pizze so po 15€ ? Mislim, če pogledaš minimalno plačo pa saj človek dela 2 ure za eno posrano pico mislim žalostno res…

Se pa loti in jih sama speci in bo posamezna pica 5€.

To, da nekdo drug opravi delo zate, se od nekdaj plača.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4696, 24.04.2025 ob 10:44

Danes bom naročila hrano par pic, ker pridejo sošolke od hčerke in gledam pizze so po 15€ ? Mislim, če pogledaš minimalno plačo pa saj človek dela 2 ure za eno posrano pico mislim žalostno res…

ja, zamisli si da delaš od doma pa naročaš hrano… 15-20 eur dnevno.

Mi je pa še bolj kot pice pa cene, razočaranje burgerji, vsaj Hood burgerji so ratal majhni da rabim 2 da čutim da sem kaj pojedel. Tko da hvala, ne.

Hrano si večkrat naročimo na dom , kitajca alj pa mehiško.  Pico raje kupim zamrznjeno in jo imam vedno na talogi. Če si bolj skopuske.     sorte pojdi raje po burek.

Ampak pizze so res postale svinjsko drage.

Petrol fresh ima dobre pice za manj kot 8€/pico. Naročiš, ti spečejo in greš iskat. Tudi določene pekarne kruha imajo v ponudbi pice in to za nižjo ceno kot 10€. Malo preveri.

Še ceneje: greš v Lidl, kupiš zmrznjene pice, ki so dobre, se hitro spečejo, vzameš same margerite in pršut posebej, pa doma sproti pečeš. Pri njih vzameš še sladoled in imaš pico in sladoled.

ja za popiz*

Kaj je tak problem en pleh pice narediti doma? To zna (razen priprave testa) naš 12 letni mulc.

Drugače pa lahko kupiš v piceriji tudi hlebčke testa (poljubno št). Doma raztegneš, daš gor kar ti srce poželi (vege, salami, ribja) in spečeš.

Mislim, da je hlebček testa cca 4 €.

Ali pa tole:

https://www.pekarna-pecjak.si/trgovina/testo-za-pizzo/

Vse je postalo tako drago. Če pa si človek zaželi, da bi naročil pice na dom, pa ga takoj zaničujete kako je len in skopušen. Čuden narod smo.

Ne gre toliko za zaničevanje, kot bolj za začudenje.

Naročena pica na dom ni nikoli tako dobra, kot če jo doma sam spečeš. Napol hladna, testo že zategne, nadev bolj žalost kot kaj drugega. Ok, če že za eno, ker se ti ne ljubi nič. Sploh pa ne da naročiš več pic.

Zakaj bi človek to hotel na dom?

Jaz mulcem (fuzbbalski klub, cca 20 + kom ) naročam par margarit pa kako klasiko, le ko sin praznuje RD, da kar zunaj ob fuzbal placu pojedo. Pa še to le zato, ker nimamo 10 protvanov pa dveh, treh pečic in je to bolj priročno.

Hči (pozimi) pogosto prasznuje doma, pa takrat doma pripravimo pohančke, pice ali kaj drugega.

Aha, ko ti za sina naročiš, je to popolnoma OK, ko bi pa avtorica naročila za hčerko, je pa to bedarija.

Ti se zavedaš, kako dvolična koza si?

Sem letnik 80 – oba starša sta bila zaposlena, pa nismo hodili ven jest pa na neke pizze. Prvo pizzo sem si privoščil šele konec srednje šole.

Mene bolj šokira avtoričin besednjak  “posrana pica”. Upam, da ne doživiš kakšno pomanjkljivo krizo brez moke, vode in soli. Ja, najbrž mora priti do kakšne vojne, da boste imeli rešpekt do osnovnih živil.

New Report

Close