Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis naročanje preko amozona

naročanje preko amozona

koliko stanejo še dodatni stroški. Če knjiga stane 15dolarjev-koliko bom plačala v resnici? Malo slabše razumem pa nisem še nikoli naročala preko njih-kako sploh to zgleda?
lp

do sedaj sem pri amazonu naročila dvoje stvari. slovar in dvd. slovar je npr. stal malo več kot 17 funtov (naročala sem preko angleškega amazona), poštnina in pakiranje + ddv in me je vse skupaj stalo 28 funtov in nekaj drobiža.
cena za poštnino in pakiranje lahko zelo variira, glede na velikost predmeta. ddv pa glede na ceno predmeta. sicer pa, ko naročaš, ti tako in tako tik pred koncem procesa pokažejo, koliko boš plačala in si potem lahko še premisliš.

naroči preko britanskega amazona:

manj plačaš za poštnino in prej dobiš knjige.

Imaš pa še eno možnost: pri Vale Novaku http://www.vale-novak.si pošlji poizvedbo za knjige, oni ti bodo povedali koliko bi stale pri njih (kar po emailu ali telefonu) in boš preračunala.
Mislim da je na angleškem amazonu poštnina 4 funte plus nadaljni funt za vsako naročeno knjigo. Nisem pa sigurna če to drži. tako nekako imam v spominu.

Mene pa zanima, če je kdo kupoval na nemškem amazonu? Koliko je tam poštnina? (ne razumem nemško, sicer bi sama pogledala).

Včeraj smo dobili eno precej težko in debelo enciklopedijo iz Nemčije. Stala je 90 EUR, poštnina je bila 13 EUR, če si s tem podatkom lahko kaj pomagate.

V sredini avgusta sem pri nemškem amazonu naročila tri knjige, ki so stale 30,04 evra, prišteli so še stroške pošiljanja, ki so znašali kar 18,44 evra in neki davek približno 3 evre. Kako se obračunava stroške pošiljanja nimam pojma, ampak meni se ta cifra zdi kar precejšnja glede na to, da knjige sploh niso bile tako drage. No kakorkoli že, knjige sem dobila v petih dneh brez problema.

Se pravi da je še vedno skoraj ceneje če naročiš na amazon.com – tam ti zaračunajo dodatnih 18$. Knjige ravno tako hitro dobiš, ker jih pošljejo kar iz amazon.de (sodeč po embalaži)….

New Report

Close