Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Naš dečko se je umiril

Naš dečko se je umiril

In nehal rasti kot konoplja…

V prvih dveh mesecih se je namreč na začetno težo 4800 zredil za +2,5 kg in pristal na dobrih 7 kg…
Poleg tega je z višine 54 cm ob rojstvu v dveh mesecih prišel na 64 cm…

Danes sem seveda napeto gledala tehnico in meter… :)))) Pol pa šok :)))

V enem mesecu (tretjem mesecu njegovega življenja) je zrastel natanko 1 cm :)))), dobil pa komaj 500 g na teži… Mogle bi videti moje oči: ”A samo toliko? Sestra, a ste sigurno prav namerila?” :))))

Drugače napredujemo OK. Ze cebljamo, ze gledamo roke… Čeprav me je zaskrbelo, ko je zdravnica rekla, da se more sedaj ze naglas smejati… Saj naš se reži na cela usta, ampak zraven pa res ne govori ”ha, ha, ha” ali ”he, he, he”… Le kaj je mislila s tem? Jaz sem rekla, da sicer vriska, žlubudra in poje, ampak, da smeje se pa res ne… Pa je to takoj nekam zacahnala…. :)))

Zgleda, da je naše dete en zakrknjen intelektualc, ki se glih ne reži za vsako figo… Ima visoke zahteve :)))

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Vi ste pa pravi velikani. Moja čopka je pri 9 mesecih merila 68 cm in 7480g. (PV 50cm, PT 3130g).
Saj boš kamalu videla, kako je, če se naglas smeji. Čopka se je prvič naglas smejala pri dveh mesecih in pol, potem pa kakšnih 14 dni ne. vem, da sem jo tako pod vratom požgečkala in ji rekla žaba, žaba, žaba,…

Mene so sedaj, pri devetih mesecih v posvetovalnici vprašali, če že oponaša gospodinjska opravila. Kar debelo sem pogledala in malo je manjkalo, da nisem rekla, da že vse skuha in pospravi za sabo. :-))) Tako, da se nima smisla sekirati, še prehitro bodo zrasli.

ma ja ti dohtarji sploh ne vejo kaj bi radi. Naša se pa že pri dveh mesecih reži in žlobudra, opazuje rokice in jih veselo papa, kravic pa noče past.In zdaj so se zapičili v te kravice in hočejo da je naša pastirica, nihče pa ne vpraša kako sicer napreduje.
Da ne omenjam da v naši posvetovalnici toplo priporočajo čim več časa v lupinici, na starševski pa strogo odsvetujejo.

Nasemu je sla krivulja v prvih mesecih tudi zelo zelo strmo navzgor… sem se ze skoraj ustrasila kaksnega Krpana bomo imeli doma… evo, pa se je okoli petega meseca tudi umirilo… Zdaj siba “po lepi krivulji” samo se v visino,gramcki so pa tako-tako… In svoji pediatrinji tezko dopovedujem, da je stransi jedec… pa taka suha juzina… Ampak tudi sama sem bila taka celo otrostvo… uboga moja mami je nenehno poslusala zgodbice o podhranjeni hcerki… Eh, ko bi me sedaj videla…hehehe
Ej, niso vsi otroci za spravit v neke krivulje in tabele… vsak je posebnost zase… Ne sekiraj se… Uzivaj v trenutkih z malcijem… S.

Ojla!

Lepo, da si se oglasila in nam malo zaupala kako je bilo. Kaj pa pikica???!!!
Daj no, saj se naš tudi na glas ne reži, večino časa je tako resen, kot da kaj premišljuje. Le včeraj se je ful smejal. Pa veš zakaj?

Sva se popoldan dojila, pa se zasliši: “Mami, kakal sem”. Jeanito je hotel na vsak način, da mu takoj pridem obrisat rito, naj kar Žiga dam dol z joške in pridem njega brisat. In sem zvečer Žigu v hecu razlagala, da si njegov bratec še ritice ne zna obrisat (napaka priznam), Žiga pa v huronski smeh. Še najstarejši dedec je samo gledal, kako se to dete reži. Pa je bil J malo užaljen in rekel Žigu: Sej ti si tud ne znaš ubrisat ritice, te mora mami.

No ja, smo se nasmejali, za v drugo pa moram vseeno malo pazit, da ne bi bilo kaj škode.

Drugače pa je čisto normalno, da se je malo ustavilo. Naš je tudi 3 mesec dobil 600g, je pa malo več zrasel kot prej (4,5 cm).

Mimogrede, večkrat te kličem po gsm-ju, pa nič. Morda kakšna kavica drug teden, pri konjskem, če še dela in če bo vreme?

Piki Miki

Gsm ne dela al jaz že malo slabo videm… Ja, danes je bilo drgač kar na knap… Ob 8.00 predavanje, ob 10.30 ze doma…. Pol pa hitro na cepljenje… Pol pa se en kup obiskov… Tako, da sem mogoce kak tvoj klic nehote spregladala…

popek

Nas fantic verjetno se nekaj časaa ne bo opravljal gospodinjskih del (pa še ko bi to znal, mu bo očka razložil, da smo ženske ergonomsko tako oblikovane, da lažje sežemo, do štedilnika…. ) :)))

mijaka…

No, naš bi pa zgleda šel za pastirčka…. Mu to zgleda kar gre… Krav pa ne bi zabaval, ker se ne zna smejat….

Svea še reply tebi…

Krivulje tašne in drugačne… Naš zgleda ne bi pasal nikamor…. Najprej je tolk rastu, da eksponentne ni dosegel, zdaj bo pa še za logaritemsko zaostajal… Ufff, sem naložila… Čist preveč matematike je na ekonomiji – zgleda :))))

A pol nau nč s kofi?

Bo bo kavica…. Sam malo si moram urnike splanirat… BTW z mojim sva zacela hodit na solo za zakon… jao, jao :)))

A zakaj jao, jao… Ker sva edina izmed ene 60 parov prisla na pripravo z dojenckom… In najprej se zasla v sobo, kjer nekateri ze drugo leto (!) obiskujejo solo za zakon… Resnicno verni, midva pa koruznika…

No, sej pol sva nasla pravo dvorano… Ampak je bilo tolk folka, da sva stala na vratih… Mali je pa zraven vzdihoval : ”ghhh, aghh, guhh, aaaahuuu …”

Ej, koruznika živjo?

Kako ste preživeli cepljenje?
Me pa veseli, da slišim še za koga, ki tako veselo raste. Včeraj sva bila z Matejem na kontroli teže in ima 6190g pri 2 mesecih. Zdravnica je rekla da je to minimum za 6 mesecev. Me je kar zaskrbelo, kar je preveč pa je res preveč. Tudi jaz upam na umiritev.
Mene na srečo ni obremenjevala s tem kaj bi moral delat. Pri enem mesecu je bil na pregledu tako zaspan, da ga niso dali niti past kravic, še tisti rdeči cof ga ni ganil. Se pa zdaj občasno nasmeji in zelo poredko spravi zraven ven gggggg, jaz pa se tajam. Važno da lepo napreduje. Eni prej , drugi pa kasneje.
Kaj pa Noelova čupa? Ji vlaga kaj škoduje 🙂 ?

Pozdravček!
Tinoča

Ojla Tinoča… Bog daj srečo 🙂

Vidim, da tvoje dete tudi pridno raste… Me bomo zgleda kar ene par cunjc preskočile…. Naš trenutno nosi body-e 80, ampak so mu še precej ohlapni… Sam meni je to ful fino, ker ne maram gledat dojenčkov v totalno nabitih body-jih ko jih ze vse tisci…

A tisti rdeči cof je pol povsod obvezen… Mi hodimo v dispanzer na Vič in imajo tolk rdečih cofov in polno zvončkov… Naš pikec je čist zaljubljen v njih… Ko smo ga cepli sploh ni opazil, ker je bil tolk zaposlen z zvončkom…

Sloncek

Slonček, zdaj si me pa čist sesula :(( Matej ima sicer “šele” 59cm in je na dobri poti da bo tisti prekrasni, tako zeloooo mehki zimski pajacek ki ga je dobil za darilo nosil mogoče samo še novembra. Je namreč št. 68. Takele cunjice pa nosi zdaj in če je brez planice so mu na komot.

To bodo fantje, a ? A veš kolk futra bo šlo v puberteti? Za malico vsaj pol kile kruha in 20 dag salame. :))

Tina

Ja, meni je všeč tisto reklo (kopiram iz knjigice Mojemu dragemu sinu):

Sin je tisti – ki je prepričan, da če je nekaj v hladilniku, je tam zato, da se poje :)))))))))))

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

New Report

Close