Nas zadrte samce so vzgojile naše matere
A prej sem v napačno temo, sej verjetno v obeh namigujete na isto:
http://med.over.net/forum5/read.php?160,3417850
Ja, mati te je vzgojila, ker je fotr pobegnil. Ni se znal soočiti z lajfom, s tabo in najbrž težko matko. In zdaj likaš, pereš, kuhaš…uauuuuu, prekosil si samega sebe.
Fotr je pobegnil iz družinskega življenja, on pa tudi tako. Kje sta že različna ? Edina razlika je zgleda v tem, da on ne bo prenesel vzorca DIREKTNO na svoje otroke (če jih ne bo mel) zgleda, morda bo preko foruma zasadil te ideje drugim 🙂
Vzgajala ga je mati, po fotru je podedoval vse travme, ki jih zdaj nosi po svetu. Izrezan fotr je:)). On pa misli, da je zlatnik v skrinjici, ki je zakopana sredi oceana:)).
Sam res, ti si edinstven osebek, ki je dobil od matere, kar je itak nujno za življenje. Ej, takšnega carja kot si ti, ni nikjer pod soncem. Saj srečaš še bolj hude, takšne, ki mislijo, da so edini z diplomo v žepu, pa čeprav je to dandanes nekaj povsem običajnega za mnoge okrog njih.
Ampak naj sanjajo svoje sladke sanje.
Kar je res težko, je gradit, česar tudi tvoja starša nista znala, osrečujoč odnos.
Kdo pa je pri tebi zatajil, da si še slabši od mene in si niti kavsa nisi sposoben dobit?
V bistvu je to, da svojemu sinu onemogočiš zdrave odnose z ženskami, tipično za mame, ki takih odnosov niso imele z moškimi. Zato, da ne ostanejo same in imajo vsaj sina, ki jim bo za tolažbo. Ampak, dokler to oba osrečuje, je to lahk čist super.
Verjamem, da ga je mama res želela obvarovati pred določenimi “pastmi” življenja (kot vsaka mama), ampak če želiš, da otrok poleti, ga ne moreš celo življenje svariti pred nevarnostmi zunaj gnezda. Ker res obstajajo tudi dobre stvari. Ampak, če jih sam (kot mama) nisi doživel, v to toliko težje verjameš. Meni se v bistvu tako razmišljanje, kot ga ima Spider, zdi nesamostojno, saj še vedno verjame le to, kar ga je mama naučila. Sam kaj drugega sploh ni spoznal. Že to, da sam pravi, da bi, če bi bil oče prisoten, sam bil isti, z razbito družino, kaže, da se sam zaveda, da s tem nekaj ni v redu. Torej neke posledice to je pustilo. Naivno pa je misliti, da le pozitivne. Saj bi za to, da bi oče bil res prisoten, moral to bit nek drug človek, kar bi celo zgodbo lahko povsem spremenilo. To bi pomenilo, da bi tudi mama morala biti drugačna, da bi takega človeka izbrala (obdržala ob sebi) in s tem bi seveda bil tak tudi sin, drugačen, z drugačnimi pogledi in drugačnimi izkušnjami.[/quote]
Ti si čista baba v moškem telesu. Čustven, pa to.
Itak, da mi je vsaka rekla, da me je mamica kastrirala. Pol pa ko kakšno domov pripeljem, ni nobeni nič jasno, ker ni nikjer nobene mamice. Z maminimi sineki so kr lepo one same poročene, samo imajo doma moža pa taščo, tak da je bolj ziher, da se pri meni dobiva, itak sem sam…
Sam res, ti si edinstven osebek, ki je dobil od matere, kar je itak nujno za življenje. Ej, takšnega carja kot si ti, ni nikjer pod soncem. Saj srečaš še bolj hude, takšne, ki mislijo, da so edini z diplomo v žepu, pa čeprav je to dandanes nekaj povsem običajnega za mnoge okrog njih.
Ampak naj sanjajo svoje sladke sanje.
Kar je res težko, je gradit, česar tudi tvoja starša nista znala, osrečujoč odnos.[/quote]
Ja, če so temelji dobri. Sicer pa lahko še tako zagnano gradiš, se ti še vseeno spodaj podira.
Temelj je pa kompatibilen partner. Njegova dva to očitno nista bila.
On pa tudi take še ni spoznal (piše zgoraj).
Bo že. Ko bo, če bo…
Ni toliko stvar v tem, da moškemu nimajo česar nuditi, ker mu tako ali tako niti nimajo kaj dosti za ponuditi. Ampak bolj v tem, da se nisi pripravljen ponižati pred njimi in kazati lastne odvisnosti od tistega, kar imajo za ponuditi in to je le tista luknja med nogami.
Zato takšne ženske niso uporabne za resno zvezo, ampak le za praznjenje jajc in kot ljubice.
Ni toliko stvar v tem, da moškemu nimajo česar nuditi, ker mu tako ali tako niti nimajo kaj dosti za ponuditi. Ampak bolj v tem, da se nisi pripravljen ponižati pred njimi in kazati lastne odvisnosti od tistega, kar imajo za ponuditi in to je le tista luknja med nogami.
Zato takšne ženske niso uporabne za resno zvezo, ampak le za praznjenje jajc in kot ljubice.[/quote]
Jaz sem tu dvakrat prebral pa pogledal kdo je pisal pa še kar nisem mogo verjet 😛
Jst sm pa prvo mislil, da je koga narobe citiral in da zgleda, kot da je on pisal. Pa zgleda res on.
Jst pa če bi svoje starce poslušal, bi še danes bil največji asocialni luzerček brez lajfa (podobn vm), ki si ne zna za kosilo niti pire kromper narest, meso bi pa peku na 230 stopinj in ga čist zažgov okol, da bi si potem, k bi ga jedu še vse zobe zravn polomu. Zvečer bi čokoladke jedu, za zajtrk salamo, per pil, nč ne bi dal nase, hodu okol zanemarjen skos v istih cotah, ne bi bil na fitnes vpisan, bil bi doma na varnem v comfort zoni pred računalnikom in se tolažil kako mi nič ne manjka. Valda bi bil tud veren, pa čeprov ne bi tud enkrat vstopu v Cerkev, brez humorja in smrtno resen, najljupši film bi mi bil Winnetou, pa nasedu bi vsaki marketinški nateganciji (kupoval izdelke iz Topshopa ipd). Diplomiru tud ne bi nikol, pa vrjetn bi v kšnm skladišču zlagu kartone za 3 eur na uro.
NekulturenSamozavestnež, saj polovico od tistega, kar si naštel, je res 😀
Moj fotr si zna sam skuhat, zlikat, oprat, šivat itd. Pa zna marsikaj tudi popravit. Tako je treba! Mi je smešno, kako si nekateri ne znajo nič skuhat in oprat…jao žalost…in to velja za oba spola.
Tisti, ki pišete o pranju kot dodani vrednosti pri svojem zaj…karakterju…a to hodite k bližnjemu potoku? Kakšno milo uporabljate? Oz. kako to praktično zgleda, ko nekdo napiše, da sam pere perilo? Ali sam skuha, sam pomije posodo? Kakšen šporget se to uporablja? Na drva, premog al kaj? Je potrebno ogromno fizične moči? Kdaj zjutraj vstajate, da vse to sfolgate?
Mislim ti si ena vešča….. :))))
Veš kako jih je mamica pohvalila za vsa ta opravila ti pa takole omaloževalno z njimi? Sploh ne znaš cenit njihovega truda!… 😉
Ja, pohvala mamice najbolj šteje:)). Ampak pazi to…nekateri celo živijo na svojem, pri svojih letih 40+. Kolk je šele njihova mamica ponosna na to. In vse ljubice, ki se sprehodijo po stanovanju samca. Uauuuu, noro, da si deda sam pere, pomiva, kuha, čisti…v kakšnih brlogih živijo ti biseri? Se jih da videti na youtube pri delu? Naj bo nekdo tako prijazen in deli link z nami.
Pa tud sam si zna jajca spraznit ane.
Pa še tebe bi na gobec znal fajn užgat.
Ma ta tvoj fotr šivilja se ne pretepa. Bolj me skrbi, da me neb v rit posilu. Kam smo pršli…
Pa kdaj je šlo že to kuhanje, pranje, likanje ven.. Groza.. to vržeš stran al pa neseš nekam k ti to naredijo za malo, se res ne splača met ženske za prah, kuhat, likat… ti časi so mimo. Al jo rabš za višje funkcije oz. ona tebe, al pa ga mod mizo mežeš z eno roko, medtem k z nogo pumpaš šivalni stroj.
Razvajenec. A je tako težko kaj zlikat ali oprat? Si ne znaš gumba nazaj prišit? Raje vržeš ali pa daš komu drugemu? Wow.
Kakšn razvajenec bedak. To je črno delo, da sam delam neki kar si ne želim. A ni bol da delam nekaj kar si želim, pa najamem enga k dela tisto kar on želi. Pa oboje gre lepo v BDP pa vse krasno. Vsi mamo posel. Veš kok bi blodela, da bi folk delal sam kar je dober, pa vse ostalo najemal ? Vsi bi meli delo. A ne privoščiš da bi imele ljudje delo ? Veš kako je šivilja vesela, k mi gumb prišije, skrajša hlače, jaz bi za to porabil 10x več časa, pa še trpel bi. Za oba ceneje in srečneje, če dam njej.
*smeh* sami izgovori so te
Čestitke, Spider, za zmožnost samooskrbe na vseh področjih. Ampak tega ne znate samo vi, ampak tudi vsaka normalno pridna ženska. Ženske danes znajo delat vse in še denar služijo, bistvo partnerstva ni v tem, da ti nekdo skuha, ampak bolj, da čutiš v nekomu oporo, pomoč, morda se to bolj izrazi v srednjih letih ali na starost, da je lepo imeti ob sebi sorodno dušo.
Ni pa nujno seveda in tebi je čisto fajn, rabiš le avtogeni trening, da ne rabiš nikogar prepričevat v svoj prav, ker je vsak unikat zase in nikjer ne piše, da morajo vsi živet po istih družbenih vzorcih. Uživaj življenje kljub občasni senci dvoma, ali je to to, saj čisto tisto pravo nikdar ni, tudi če je vse po zunanjih normah, vse je na krhkih temeljih in lahko propade.
Tudi popolni zakon se razdre in super otroci postanejo barabe in tudi kjer je idila sto na uro preži na to srečo možnost nesreče, bolezni, smrti. Za teh par let življenja, ko gazimo na tej zemljici kot male mravlje so vsi ti naši mali svetovi, ki si jih vsak zgradi po lastnih močeh, tako hitro pozabljeni. Kdo se še spomni naših prapradedkov ali prababic in koliko časa še ostane pokojni v našem spominu? In a se potem sploh splača spraševati, ali si tak, kot družba pričakuje, glavno, da si sam s tem zadovoljen.
Forum je zaprt za komentiranje.