Nas zadrte samce so vzgojile naše matere
Dobro, ti govoriš še vedno o poniju, mi pa o vzorcih vedenja itn. Seveda je razlike, če imaš ponija ali pa če ga nimaš. Tega noben ne zanika. Na oba načina se da živeti. 🙂
Si moreš mislit, da ima človek lahko svobodo in še urejene odnose hkrati? Ti si pa mislil(a), da so odnosi možni le, če si ujet z zvezanimi rokami? Še dobro, da si naju srečal(a). :))
Koliko otrok pa imaš Marko, da si tako prepričan v svoj prav?
Koliko jih imaš ti, da si prepričan/a v svoj prav?
Sploh pa kako vezo imaš, če sploh, ko pišeš take posestniške ugotovitve o tem kako ne bi smel nekdo, ki ima otroka/e in partnerja, sam zase niti dihat?
Sploh pa kako vezo imaš, če sploh, ko pišeš take posestniške ugotovitve o tem kako ne bi smel nekdo, ki ima otroka/e in partnerja, sam zase niti dihat?[/quote]
Nihče ne pravi, da nekdo, ki ima družino ne sme niti dihat. Res pa je skrajno čudno, da nekdo, ki ima inventarno številko tu gor predava drugim o urejenih odnosih in da nekomu predava, da ni normalen, ker je samski.
To je pa resnično smešno.
Že samo to, da nekdo ne dojame, da so samski tudi normalni in da ni nič narobe s človekom, ki je samski in namerava tudi ostati samski, kaže na dejstvo, da ima ta oseba težave.
Ja, samskost je čisto ok in čisto nič nenormalnega.
Samo kaj češ, eni so sveto prepričani, da je bolj biti v bedni vezi, samo, da nisi samski.
Saj tudi, če si v bedni vezi, ti še vedno ostane mon in se lahko hodiš pričkat s samskimi.
On, Marko, Robi, ti trije heroji so potem zagotovo v bednih zvezah.
Kaj zdaj to pomeni, da več kot imaš otrok, bolj si prepričan v svoj prav ali obratno, manj kot jih imaš, bolj si prepričan v svoj prav? :)) Po moje, da je vsak lahko prepričan v svoj prav, z otroci ali pa brez.
Mene samo zanima nekaj, zakaj vas tako muči, če je nekdo samski, da morate potem cele študije narediti in dokazovati kako je nekaj narobe z njim?
Sploh pa kako vezo imaš, če sploh, ko pišeš take posestniške ugotovitve o tem kako ne bi smel nekdo, ki ima otroka/e in partnerja, sam zase niti dihat?[/quote]
Nihče ne pravi, da nekdo, ki ima družino ne sme niti dihat. Res pa je skrajno čudno, da nekdo, ki ima inventarno številko tu gor predava drugim o urejenih odnosih in da nekomu predava, da ni normalen, ker je samski.
Že samo to, da nekdo ne dojame, da so samski tudi normalni in da ni nič narobe s človekom, ki je samski in namerava tudi ostati samski, kaže na dejstvo, da ima ta oseba težave.
Samo kaj češ, eni so sveto prepričani, da je bolj biti v bedni vezi, samo, da nisi samski.
Saj tudi, če si v bedni vezi, ti še vedno ostane mon in se lahko hodiš pričkat s samskimi.[/quote]
Kdo komu pravi, da ni normalen? Ti si malo izmišljuješ. Je čist normalen. Mi samo razlagamo, zakaj je tako normalen, kot je. To je vse.
Glej imaš dva človeka. Eden je samski in spoštljiv do drugih, drugi je samski in žaljiv do drugih. Prvega ne sprejemam, zato bo le ta dobil občutek, da se mi ne zdi “normalen” (tvoj priljubljen izraz, ki ga nihče od nas ni uporabil). Pa ne zato, ker je SAMSKI ampak zaradi njegovega obnašanja. Ob drugega pa se niti obregnil ne bom, ker mi je kul in mi njegovo vedenje paše, mi je domače.
In še enkrat v tej temi nihče ni pisal o tem, kaj je normalno in kaj ni nonormalno, temveč govorimo o vzrokih in posledicah vzorcev. Ti si tudi sigurno kul, dokler ne začnemo govoriti o določeni temi, sem prepričan. 🙂
Čakaj. Zdaj si pa temo spremenil. A ni tema o tem, da je nekaj narobe s Spiderjem, ker je samski in tudi želi ostati samski?
Zgleda, da sem vse narobe razumela. Cel kup postov pa šele sedaj si pojasnil, da je tema o nekulturnem obnašanju.
Čudno res. Toliko postov pa sem ves čas mislila, da teče tema o samskosti.
Zdaj pa vidim, da gre tema o obnašanju.
Sem res trapasta, da tole razumem kot, da je bilo mišljeno, da so normalni le tisti, ki so v parih in imajo otroke. Kako sem trapasta, da iz tega nisem izluščila, da se govori o obnašanju. Ne o tem, da so normalni le tisti v parih in z otroci.
Saj tudi, če si v bedni vezi, ti še vedno ostane mon in se lahko hodiš pričkat s samskimi.[/quote]
Starunklja, kako tebe spregledati, nemogoče, ker se prilimaš na nekaj nepomembnega, fiksiraš, potem pa to fanatično v eni perspektivi obračaš in obračaš in obračaš, čeprav ti prej 10 ljudi pove, da si se osredotočila na neključen detajl, da je njihova poanta drugje, tako kot si sedaj privlekla “lajt motiv” samskosti v vsaki repliki……
Sicer pa normalno je, če nimaš 0 ali pa 10 otrok, za določen odstotek ljudi, odvisno, kam tangiraš na Gaussovi krivulji, tisti, ki je v sredini zvonasta krivulje, bo imel 2 otroka. Brezpredmetno si je referenco “normalnosti” jemati od drugih in se na ta način obremenjevati. Koga briga, kako en Spider, On ali pa tudi jaz živi(m), če je ali pa ni samski, poročen, razvezan, z ali brez otrok…
In kaj si hotel s tem dolgovezenjem povedat matajži? Bi rad povedal, da si še vedno samski , ampak da to ni tvoja izbira? Posledično si ti normalen, ker sanjaš, da bi imel družino? Spider, ki pa je zadovoljen, ker je samski pa ni normalen ali kaj točno si hotel povedat? Skrajšaš svoje klobasanje in te bo mogoče kdo razumel.
On, Marko, Robi, ti trije heroji so potem zagotovo v bednih zvezah.[/quote]
Razmisli, če bi bil ti v srečni, zadovoljujoči vezi, bi se hodil prepirat s samci in samkami na MON?
Verjetno, da ne.
A, smo začeli spet staro lajno, pa ravno to je bil očitek, da v vsaki temi omenjaš samskost, kot da komu mar, če je Spider samski. Čisto nepomembno je, kako tvoji forumski sotrpini ali kdor koli drug živi, razen če nisi zadovoljna s svojim statusom (očitno dolgotrajno samskostjo) in se spotakneš ob vsako koščico, ki ti jo kdo navrže, ker te izzovejo stvari, ki se dotikajo neizpolnjenih želja: mož + družina, še posebej spletanje družinskega gnezda s stabilnim moškim je za večino žensk zelo pomembna.
Matježik, pa kdo ti brani, da si dobiš ženo in narediš par otrok? Prav nihče. Kar naprej, leta in leta že lajnaš eno in isto. Daj to uresniči. Potem ti ne bo treba to kar naprej ponavljat vsaki ženski. Uresniči si te svoje želje. Namesto, da samo lajnaš o njih.
Poanta je opravičevanju lastne samskosti.
Le-tega ne bi bilo potrebno, če bi človek bil s svojim stanjem zadovoljen.
Egoistično je zlorabljanje neke osebe, ki je sploh ne poznamo, v lastno korist ustvarjanja neke navidezne sreče in svobode.
To je pa možno le, če človek predela vzorce, ki ga omejujejo ter se tako osvobodi karme.
Večina ostane le na nivoju reakcije. Kdor je imel slabe izkušnje, občutil veliko žalosti, bil nsrečen, se čutil zapuščenega…Takšna oseba reagira na način, da se upre vsemu temu in noče otrok, ker ne želi tega vsega podoživljati.
In na tem nivoju tudi večina ostane. Le redki gredo naprej, se soočijo s sabo, ker se zavedajo, da je soočanje edina pot do odrešitve in svobode.
Ta občutek svobode in zavedanja pa doživiš takrat, ko osrečiš svojega otroka ter mu poklanjaš ljubezen. S tem zdraviš tudi svojega notranjega otroka ter se znebiš sovraštva in obsojanja do tistih, ki imajo otroke.
Gospodična Starunklja, z rekordno hitrostjo odgovarjate na moje poste, hkrati pa se zgražate nad časom, ki ga preživijo vezani moški na forumu. Če bi ta čas in energijo vložila za lov na moškega, bi se jih trlo okrog tebe. 🙂 Ampak s temi Skela/Lepolaska forami (bockanje z moškimi, zatrta ženstvenost s strogimi “reaktivnimi” reakcijami ogroženosti, resnostjo in izzvanostjo za vsako malenkost, nergavostjo) vam narava plete lastno usodo, tako da vas je avtomatsko umestila med samske zaradi neprilagojenosti in “karakternih posebnosti”, ki niso preveč prijetne nasprotnemu spolu.
Bistvo je to, da njegov oče ni imel nekega odnosa s svojo partnerico, tako tudi Spidi nima odnosa do žensk.
Ker ni bilo očeta/partnerja njegova mama svoje čustvene potrebe izživi na Spidiju, kar njega (nevede) ovira pri vzpostavljanju odnosov z nasprotnim spolom.
To je vsa znanost.[/quote]
Ti si isti, kot moj foter. On je naštepal deco in ti tudi. On ni vedel, kaj naj si potem počne s tem bremenom, ti pa tudi ne. On je bežal v družbo, oštarije, v delo, ti pa na forum. medtem ko tvoja skrbi za otroke, ti tu visiš in samskim predavaš, ob vseh možnih delih dneva.
Gospodič matjažček, veš samski imamo pa čas. K sreči nimamo doma tipa, recimo kakega vrlega ptujčana, ki cele dneve in noči visi na monu. Pa čaka, da mu baba gate opere. Tako, da si lahko sama razporejam čas. Ne moreš, da verjameš, a ne da?
Še težje dojameš, da se najde ženska, ki se ji ne da ukvarjat z lovom na moške. Vem, da to težko razumeš. AMpak tako pač je. Saj veš, se bi se registrirala tu gor, če bi mi bilo do lova na monovce.
Sprijazni se z dejstvom, da smo ženske raje samske kot, da bi imele doma matajžkote in podobne tipe. Prej se boš s tem sprijaznil, lažje boš prenašal svojo samskost.
On, Marko, Robi, ti trije heroji so potem zagotovo v bednih zvezah.[/quote]
Razmisli, če bi bil ti v srečni, zadovoljujoči vezi, bi se hodil prepirat s samci in samkami na MON?
Verjetno, da ne.[/quote]
Pred leti sem bil v nesrečni zvezi in ravno takrat, ko mi je zveza bila še najbolj v pi*di, sem si ustvaril račun na MONu. Tko da ja, zna bit neki na tem 🙂
Navsezadnje pa obstaja tudi opcija, da sploh niso v zvezi. So pogruntali, da na tak način izpadeš bolj atraktiven, manj obupan, pa zdaj tu špilajo bele viteze na forumu, v upanju, da se jih kšna žgolja usmili.
To je del, ki tebi manjka za lep osčeujoč odnos. ;)[/quote]
Pa čuj, tak bova rekla. Jaz s eza razliko od mojega fotra zavedam, da bi mi družina bila v breme. Zato niti ne poskušam.
Ni toliko stvar v tem, da moškemu nimajo česar nuditi, ker mu tako ali tako niti nimajo kaj dosti za ponuditi. Ampak bolj v tem, da se nisi pripravljen ponižati pred njimi in kazati lastne odvisnosti od tistega, kar imajo za ponuditi in to je le tista luknja med nogami.
Zato takšne ženske niso uporabne za resno zvezo, ampak le za praznjenje jajc in kot ljubice.[/quote]
hahahahaa….bravo Robi..
Forum je zaprt za komentiranje.