Naselje Lanovo
Sem tam doma.Blokov še ni, prejšnji teden so postavili temeljni kamen.
Dejstva: vrtec je eden, čakalna vrsta pa taka, da veliko domačinov vozi otroke drugam v vrtec.
Šola je stara 100 let in ima samo 3 razrede, potem otroke vozijo na Škofljico. Tam je gužva nepopisna tudi že v razredih (28 otrok)
Sem poslušala reklamo o Lanovem, pa se mi je zdelo kot da govorijo o neki drugi soseski. Namreč mi ki živimo tukaj teh “lepot ne občutimo”. Gužva v smeri Ljubljane je pa še kar znosna.
Lokacija je lepa, teren pa je močvirnat.
Evo to so dejstva.
Šola je itak prenapolnjena, poka po šivih, čeprav jo dozidavajo. Vrtci pa pišejo isto zgodbo. Mi za naše otroke nikoli nismo v zadnjih treh letih prišli na vrsto za vrtec, ker jih je enostavno preveč in ne prideš zraven. Zato jih vozimo v vrtec v Ljubljano.
Občina gradi in gradi.. tudi na Lavrici se bo gradilo 300 stanovanj in hišk, šola je stara premajhna in neprimerna, da o vrtcu ne govorim.
Stavek: “Bližina šole, vrtcev in gozda…” veliko obeta, žal pa na koncu ostane samo gozd.
Škofljčanka
Povedala bom kar po pravici. Moj mož je eden tistih, ki je (bil) zraven pri izbiri gradbenih materialov, pri tlorisih in ostalem, tako lahko iz prve roke povem, da je gradnja zares kakovostna, trdna, “ziher”. Zato je tudi cena m2 malenkost višja kot pri drugih novogradnjah, ki so lepe samo za pogledat, čez nekaj mesecev se pa dandanes pogosto dogaja, da začenjajo sobe plesneti, ploščice odpadati, parket nabrekati,…
Bila sem tam in videla, da so stanovanja res lepa. Vsako ima tudi balkon. Lanovo se mi zdi res čedna zaključena celota, se pa še gradi, tako, da ni nujno, da bo bodoči vila blok od “midva tudi” v dolgočasnem sivem odtenku (a vijola ti tudi ni všeč? :-)). Fajn je, da je okrog toliko zelenja in možnosti za izlete, sprehode, rekreacijo, naselje je praktično med griči in ob potočku, še bolj super pa je to, da so čisto zraven šola, vrtec, otroško in športno igrišče, lekarna, gasilci, urejene so peš poti po soseski, pa tudi trgovina bo v tem naselju.
Če z možem ne bi imela rešenega stanovanjskega problema, bi se danes gotovo odločila za Lanovo, ker bi vedela, kaj sva kupila. Škofljica je ven iz mesta, pa hkrati tako blizu, da si na ljubljanski obvoznici v nekaj minutah… (5 km do lj. obvoznice, 7 km do TC Rudnik)
Pa še to, kar se pravnih papirnatih zadev tiče… Igrajo na poštene karte, imajo tako pedantno pravno službo :-), da se nimaš česa bat, da bi te okrog prinesli. Kolikor vem, uredijo tudi hitre in ugodne kredite, lahko ti celo prodajo tvojo obstoječo nepremičnino, ker se ukvarjajo tudi s tem.
Predlagam, da dobro presrfaš spletno stran , kjer boš izvedela vse in še več (mogoče celo več, kot ti čas dopušča :-)).
Pa še en plus (ali minus? :-)) Škofljice je. Primož bo skoraj vaš sosed, Primož pozna župana in Primož bo že tako uštimal, da se bo Škofeljčanom dobro godilo. :-))) A ni to argument, ki še dodatno prepriča?
Tam doma – ne govorimo o isti zadevi, ti govoriš o naselju “Ob potoku” na Lavrici, jaz pa o naselju “Lanovo” na Škofljici. Prvega še ne zidajo, drugi delno že stoji (gradijo še naprej) – je pa tam prec za šolo na Škofljici. Vrtec me ne skrbi, ker sem dobila prostor v vrtcu zraven moje službe, kar mi bolj odgovarja.
No, jaz sem tisti “mož”, ki dela pri TA-BU-ju in mi naselje Lanovo zapolnjuje delovne dneve.
Takole bom povedal, vse zainteresirane vabim, da se oglasijo v podjetju (www.ta-bu.si), kjer vam bo naša prodajna služba z veseljem razložila vse kar vas zanima, lahko pa se boste dogovorili tudi za ogled naselja in stanovanj in se sami prepričali, da velja vse tisto (in morda še kaj več) kar je povedala moja žena. Tudi promet se da preverit.
Ja, še to, moja žena ni naša PR-ovka in na njeno stališče vpliva predvsem to kar sliši od mene (lahko si mislite, da pred ženo ne olepšujem svoje službene tematike;-)).
Pa še to. Izkoristite to, za kar pri večini novogradenj nimate možnosti. Pridite si ogledat objekte, preverite kakovost gradnje in izberite stanovanje, ki je že narejeno (in ne samo narisano).