Naši gostje so vsi brezobrazni!
Kako zelo mi gre na živce folk, ki pride na obisk in gredo kar obuti v stanovanje, pri njih doma pa velja strogo sezuvanje. Pa da ne bo pomote, naše stanovanje je čisto, zelo! Zanalašč nastavim copate, a eni kot da jih ne vidijo. Ker smo doma v mestu, je zunaj res svinjarija, od pljunkov naprej. Jaz tega v stanovanju nočem, sploh, ker radi hodimo bosi. Še našemu kužku po vsakem sprehodu obrišemo tačke, pa ni važno kakšno je vreme. Kako imate vi to urejeno? Rečete naj se sezujejo, je to pri vas itak samoumevno?
Ko grem jaz na obisk se vedno sezujem, razen, če mi izrecno rečejo, da ne. Se mi zdi, da so copati del slovenske kulture. Tega marsikje po svetu nimajo. S sezuvanjem izkažem neko spoštovanje do gostitelja. Kaj pa vi, si obujete najboljše nogavice, da se vam ni nerodno sezuti? Si mislite saj sem prišel na obisk, valda se ne bom sezuval, bodo že pospravili. Ravno razmišljam, da bi se malo umetniško izživljala in naredila eno simpatično tablico, pri nas nosimo copate, ki jo gostje pri vstopu v stanovanje enostavno ne bi mogli spregledati.
Res me zanima kako vi ravnate z gosti in kako se obnašate, ko greste vi v goste, kar se copatov tiče, seveda?
Skrajno ponižujoče se mi zdi zahtevati od gostov, da se sezujejo. Jaz sem doma s Primorske in tukaj ni nikoli bila navada, da bi se sezuvali. Saj gostje ne pridejo iz štale ali iz kakšne blatne vaške poti.
Jaz zase vem, da si čevlje vedno očistim tudi od spodaj – s krpo.
Ko obiski odidejo, pometem, če je kaj popackano, še na hitro obrišem. Imam močo vedno pri roki. Dvorišče imamo čisto, pometeno, na njem ni pasjih lužic in drekcev.
Covid 2021LE, 22.10.2024 ob 20:48
Tle se men konča: našemu kužku..
Ne bom. jaz vaše pasje pizdarije meu na štumfih, še manj gljivic od ohoho nog iz copatov za goste.
Delam s strankami, in hodim po stanovanjih. Če imajo psa, se striktno NE sezuvam.
Imamo psa v stanovanju..ĉe ravno poĉistim ali ĉe je zunaj mokro in se obiskovalec ne sezuje, ga prosim ĉe se..sicer reĉem naj se ne, ker da mi na nogavice lovi pasje dlake ha ha ha..in te so na tleh ĉe ni posesano..pač ne izgleda in ni smisla..itak moram vsak veĉer posesati..pa veĉina se kar sama od sebe sezuje. Na obisk pride obiĉajno ožja družina, vsi imajo psa oz vedo da je pri nas pes notri in ni neke drame..ga imajo radi, ga pocrkljajo, tudi v naroĉje ga večina povabi..fanci zabav pri nas ni..trenirka, kavbojke..povsem običajno. Ĉe pride kdo malo bolj urejen, recimo direktno iz službe pa pač psa omejim ..ampak to so nenapovedani hitri obiski običajno.
Če koga na novo povabim ga v naprej obvestim in ve kaj priĉakovati oz komot zavrne..brez zamere..pa ni še nihĉe. Imam znance z otroci ki se pač bojijo psov..ga za tisto urico dve damo v drug prostor oz poskrbimo da otrok ni v stiku oz da ga ne prestraši…če dobijo kako dlakico gratis pa ni problem :-). Razumem da marsikomu psi niso..ampak pri nas je kot je .take it or leave it..gremo nasproti, spremenili pa se zaradi obiskov ne bomo.
Sama se sezujem ĉe ne reĉejo nič ali da naj se ne..ne morem da se nebi..
Pri nas imamo vedno sveže copate za vse goste. Redno jih peremo v pralnem stroju.
Svak in svakinja pa imata po 150 kg in se ne sezuvata, ker tega ne zmoreta. Mi gresta na živce, ker tacata s čevlji tudi, ko je slabo vreme. Imamo nov parket in mi gresta res na jetra. Sem jima ponudil, da jima sam pomagam pri obuvanju pa sta me ignorirala.
Pri njih se vedno sezujemo.
Pa kakšni ste vi ljudje? Nikogar se ne vabi v intimo svojih domov. Dobite se na kavici v bližnjem lokalu, pojdite na kosilo, na grill ali burek, ampak voditi goste po svojem stanovanju je pa skregano z vsako normalo! Gostje vnašajo zavist, jezo, vso negativno energijo v vaš intimni kotiček! Pomislite, predno spet vabite horde folka domov!
zanimivo611, 23.10.2024 ob 05:45
Pa kakšni ste vi ljudje? Nikogar se ne vabi v intimo svojih domov. Dobite se na kavici v bližnjem lokalu, pojdite na kosilo, na grill ali burek, ampak voditi goste po svojem stanovanju je pa skregano z vsako normalo! Gostje vnašajo zavist, jezo, vso negativno energijo v vaš intimni kotiček! Pomislite, predno spet vabite horde folka domov!
Podpis
Tudi meni je sezuvanje skrajno bedno, tudi pri nas jih je pol s primorske 😊. V bloku ok, se strinjam in vedno prinesem svoje copate, ker ce mi kdo ponuja svoje, je zame enako kot ce bi mi svoje gate hotel posodit, ogabno. Pri nas v hisi imamo vhod direkt z vrta, zato imamo ploscice, ki se pomijejo. Imamo psa in macka, kdor ima s tem tezave, naj si svoje izdelke ali storitve nese drugam prodajat
Enkrat je moj sin najstnik, ki sploh ni mahnjen na čistočo, doma organiziral neko zabavo.
Skoraj me je kap, ko sem pr vhodu zagledala pred vrati nsstavljenih enih 12, 14 prov copat.
Odpreš vrata in “padeš” v copate.
Pa nismo tako tečni s sezuvanjem. Rajevidim, da so obiski v čevljih, koz bosi in bodi puščajo sledi.
Katka brez copatka, 22.10.2024 ob 19:50
Kako zelo mi gre na živce folk, ki pride na obisk in gredo kar obuti v stanovanje, pri njih doma pa velja strogo sezuvanje. Pa da ne bo pomote, naše stanovanje je čisto, zelo! Zanalašč nastavim copate, a eni kot da jih ne vidijo. Ker smo doma v mestu, je zunaj res svinjarija, od pljunkov naprej. Jaz tega v stanovanju nočem, sploh, ker radi hodimo bosi. Še našemu kužku po vsakem sprehodu obrišemo tačke, pa ni važno kakšno je vreme. Kako imate vi to urejeno? Rečete naj se sezujejo, je to pri vas itak samoumevno?
Ko grem jaz na obisk se vedno sezujem, razen, če mi izrecno rečejo, da ne. Se mi zdi, da so copati del slovenske kulture. Tega marsikje po svetu nimajo. S sezuvanjem izkažem neko spoštovanje do gostitelja. Kaj pa vi, si obujete najboljše nogavice, da se vam ni nerodno sezuti? Si mislite saj sem prišel na obisk, valda se ne bom sezuval, bodo že pospravili. Ravno razmišljam, da bi se malo umetniško izživljala in naredila eno simpatično tablico, pri nas nosimo copate, ki jo gostje pri vstopu v stanovanje enostavno ne bi mogli spregledati.
Res me zanima kako vi ravnate z gosti in kako se obnašate, ko greste vi v goste, kar se copatov tiče, seveda?
ja dzizus a jim ne znaš rečt tule so copati, čevlje dol
Pri nas je tako!
Na hodniku je obešeno obvestilo za goste.
NUJNO preberi, preden greš dalje!
1. Sezuj si čevlje in obuj copate
2. Obesi jakno na obešalnik
3. Umij si roke, preden greš v dnevno sobo
4. Po uporabi WC ga dobro počisti za seboj in našpricaj z Bref osvežilcem
5. Otroci naj bodo mirni, tihi in ubogljivi
6. Nikoli ne pridi praznih rok, ker skopuhov v tej hiši ne gostimo
7. Plastične kozarčke, krožnike in pribor, ki si ga uporabljal pri nas, ob odhodu odnesi s sabo in vrzi zunaj v kontejner.
8. V naši hiši taki, ki ne upoštevajo točk od 1. – 7. NISO dobrodošli.