Naši gostje so vsi brezobrazni!
Sem imela težave z obrtniki, ki se ne sezuvajo in tavajo s čevlji, polnimi kamenčkov, po parketu. Sem sesila take vrečke na elastiko, na podoben sistem, kot je za kirurge in se je obneslo, so v glavnem kar upoštevali. Mogoče bi pomagalo tudi tebi. Nekateri težko sezujejo čevlje, drugim smrdijo nogavicein jim je nerodno, tretji imajo mogoce luknjo v nogavici, pa se ne sezujejo ;). Za tiste, ki so arogantni, ne pomaga nič. Teh pa rajši več ne vabi v svoj dom.
takoj in vedno, 22.10.2024 ob 20:07
Ni mi jasno, kdo to hodi k tebi.
Pri nas se VSI sezujejo. Pa nimam pripravljenih copat. Jih seveda najdem in jim dam, ampak striktno, brez opozorila, se sezuvajo. Tudi če rečem, ni se treba, se sezujejo.
Jih najdeš, v eni omari, vse prešvicane ane,?
Samo povem, 23.10.2024 ob 05:04
Tudi jaz imam odpor nositi copate, ki so bile na bog si ga vedi, kakšnih oz. čigavih nogah že, zato si, ko grem kam na obisk, v vrečki prinesem s sabo svoje copate.
Zunaj hodite, se dotikate stvari? Ali veste kako so stvari zunaj bolj umazane kot notri.
1x je bila debata okoli brisač. So nekateri imeli tudi takšne pripombe: Kaj pa vem kdo se je vse obrisal vanjo. Ja, le kdo? Sami kuzni ljudje, kaj ne?
Anonimno 4237e spovednica s strani župnikov, 07.11.2024 ob 12:09
Nekulturno je zahtevati, da se bost sezuva kot da je prišel v mošejo. Potem pač ne vabite ljudi v goste. Uživajte v svojem sterilnem stanovanju. Jaz k vam ne bi prišel na obisk že zato ker imate psa v štanovanju. Gabilo bi se mi vse, miza, kozarci hrana.
Potem pa le v mošejo, tam psi zagotovo niso dovoljeni.
A ja, drek, sezut se je treba 🙂
Kmetica, 23.10.2024 ob 18:57
Pri nas pa se obiskom ni treba sezuvati. Običajno pridejo lepo oblečeni in v čistih čevljih. Pridejo, sedejo za mizo ali na kavč in se ne sprehajajo po hiši.
Ok, izjema so obiski, ki pridejo z otroki. Če otroci po hiši, običajno prinesejo copate s seboj.
MEni pa ni vsec, ce gosti prinesejo copate s sabo. Kdo pa ve, kje so oni vse s tistimi copati tacali, mogoce tudi zunaj po pljunkih, …
Welcome, 23.10.2024 ob 09:47
Pri nas je tako!
Na hodniku je obešeno obvestilo za goste.
NUJNO preberi, preden greš dalje!
1. Sezuj si čevlje in obuj copate
2. Obesi jakno na obešalnik
3. Umij si roke, preden greš v dnevno sobo
4. Po uporabi WC ga dobro počisti za seboj in našpricaj z Bref osvežilcem
5. Otroci naj bodo mirni, tihi in ubogljivi
6. Nikoli ne pridi praznih rok, ker skopuhov v tej hiši ne gostimo
7. Plastične kozarčke, krožnike in pribor, ki si ga uporabljal pri nas, ob odhodu odnesi s sabo in vrzi zunaj v kontejner.
8. V naši hiši taki, ki ne upoštevajo točk od 1. – 7. NISO dobrodošli.
Pol pa nimate ravno dosti obiskov 🥺😂
jesen024, 22.10.2024 ob 22:03
Skrajno ponižujoče se mi zdi zahtevati od gostov, da se sezujejo. Jaz sem doma s Primorske in tukaj ni nikoli bila navada, da bi se sezuvali. Saj gostje ne pridejo iz štale ali iz kakšne blatne vaške poti.
Jaz zase vem, da si čevlje vedno očistim tudi od spodaj – s krpo.
Ko obiski odidejo, pometem, če je kaj popackano, še na hitro obrišem. Imam močo vedno pri roki. Dvorišče imamo čisto, pometeno, na njem ni pasjih lužic in drekcev.
Na Primorskem ni te navade. Ko so mi nekoč na Štajerskem ponudili copate me je skoraj kap. Tega je 20 let. Će mi jih sedaj kdo ponudi jih seveda sprejmem. Kot rećeno mi se ne sezuvamo nikjer in nihče pri nas,
Punce, dokler ste še mlade in zagnane, boste težile s copati. Z vsakim letom se vam bo manj dalo gledat v noge obiskov, ker boste ugotovile, da se svet ne sesuje, če kdo hodi po stanovanju obut. Pa saj si čevlje obrišejo na predpražniku, a ne? Lažje boste dihale, vam povem iz izkušenj. Tla morate itak pobrisati, pa če kdo hodi po njih obut ali pa v copatih, je tako? Nič ne profitirate, če obiske s stisnjenimi zobmi pošiljate v copate.
Sem imela moškega s primorske, pa je bil pacek za znort in to je bil tudi eden izmed razlogov, da sem odšla. Zdaj vidim, da je veliko podobnih … Ko prideš na obisk, se sezuješ, če vidiš copate, saj vsi vemo, čemu so namenjeni.
Avtorica, če so obiski tako nesramni, jim tudi ti reci, da prosiš, da si obujejo copate.