Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute Naslednik / ca kriptovalut?

Naslednik / ca kriptovalut?

V zadnjih dveh letih se je stanje na trgu kriptovalut spremenilo bolje receno umirilo. Bitcoin sicer se dosega dobre rezultate, druge kriptovalute pa bolj prezivljajo na trgu. Nobena druga kriptovaluta ni dozivela nekega Bum-a in verktno tudi ne bo.

Kaj pricakovati v prihodnjosti? Kaj bo naslednji Bum, naslednik / ca kriptovalut? kaksne so tendence?

Dobro vprašanje…, čeprav mislim da nobena CV ne token ni še nič naredila oz vse je samo na WP. Moj občutek je ta, da so v ozadju BTC ETH … banke oz druge finančne institcuije, ki sedaj razvijajo sklade, tako kot so bili včasih galijejo, bnp … visoki donosi itd. Crypto bo zacvetel ko, bo vsaj 1% prebivalstva začel redno uporabljat crypto valute za plačila tako dobrin kot tudi, da bo prejemal plačila oz plače za opravljenoi delo v določeni crypto valuti. Jaz bi z veseljm v to pristal.

Imaš ti kakšno idejo, kako in kaj bo?

lp

Dejstvo je, da se vse premika v elektroniko / digitalni svet… . Prihodnjost je v elektronskem bancnistvu verjetno tudi v digitalnih valutah.

Kaj bo naslednje prelomnica? Cist tko za v opomnik: najprej je nastal internet, nato email, nato internetni brskalniki, nato Messengerji in programi za telefoniranje, nato FB, twiter itd. Padle so marsikatere meje in omejitve – dostop je hitrejsi, na voljo. Ljudje so bolj povezani, komunikacija je prosta, cetudi le prek interneta. Kaj bo naslednja prelomnica? Kaksna sprememba bo prisla in katero omejitev bo odstranila?

Kriptovalute kot Bitcoin….ali se bo kdaj uveljavil kot placilna valuta namesto denarja je tezko verjeti. Mislim, da je veliko regulatorjev, kateri bodo to preprecili. SVetovne banke in tudi vladajoci regulatorji bodo po moje obdrzali monopol ne glede na to kaj bo placilno sredstvo prihodnjosti. Kaj pa bo nadomestilo papirnati denar je tezko reci. Saj poslujemo s kreditnimi karticami in se cedalje bolj odvajamo od fizicnega denarja. Pa vendar, dokler v revnih drzavah ne bo infrastruktura urejena, da prav vsi drzavljani imajo dostop in lahko uporabljajo enako placilno valuto / sredstvo, bo fizicni denar obstajal. Do taksnih razlik, da npr. v Indiji se vedno imajo fizicni denar v sosednji drzavi pa Kritovaluto, ne bo prislo. Vsi bodo morali imeti enako a ne. Kako hitro bo do tega prislo je odvisno od drugih dogajanj v svetu.

Mi je pa enostavno zanimivo raziskovati kako poteka razvoj in kam se premika svet, kam gre vse skupaj.

Zagotovo zivimo v vsesplosni digitalizaciji…..in poslovanju v oblakih :). Zato su tudi marsikateri medcloveski odnosi le v oblakih 🙂

New Report

Close