Najdi forum

naslov

Ali mogoče kdo vve naslov kakšne dobre znanstveno fantastične knjige?
Za odgovor se vsem že vnaprej leppo zahvaljujem!

Naštel bom samo dva avtorja, ki sta znansveno fantastiko iz manjvredne zabave spremenila v cenjeno literarno zvrst- Douglas Adams in Kurt Vonnegut.
Po mojem mnenju bi jih morali brati kot obvezno čtivo v srednji šoli. Sicer sem si jaz literarno znanstveno fantastiko predstavljal drugače, zato tako dolgo nisem naletel na ta dva avtorja. Torej

Douglas Adams:
Štoparski vodnik po galaksiji
Zbogom in hvala za vse ribe
Pretežno neškodljiva
O Življenju, Vesolju in sploh vsem
Restavracija ob koncu Vesolja
…tu bodi pozoren, da boš bral po vrsti, saj je to trilogija v štirih delih+1.
na pamet ti ne znam povedati vrstni red. poglej letnice izida.

potem je še Holistična detektivska pisarna Dirk Gentleya. 18.3.02 končno izide ponatis. Neke vrste drugi del te knjige pa je Skrivnostni zmenek z davno pozabljenimi bogovi.

Kurt Vonnegut
v bistvu vse, kakor pri Adamsu.

Vendar pa pri teh knjigah ne boš naletel na Star trek (in kaj vem kakšne tv nadaljevanke) besedila. Če iščeš kaj takšnega ti ne morem pomagati.

Nekaj v podobnem satiričnem stilu pa je tudi Kavelj 22-Joseph Heller.

To je to.

Definitvno moraš prebrat Štoparski vodnik.
Drugi naslovi pa so še sledeči, samo za te niti ne vem, kakšne knjige so, ker jih še nisem prebrala… Isaac Asimov – Galaktična tetralogija, Clark – Odiseja 2001, potem ena stvar z naslovom Zvezdni dnevnik Ijona Tihega (avtorja ne poznam), zagotovo pa bi se našlo še kaj.

Pravo zaporedje delov Štoparskega vodnika je naslednje:

Štoparski vodnik po galaksiji
Restavracija ob koncu vesolja
O življenju, vesolju in sploh vsem
Zbogom in hvala za vse ribe
Pretežno neškodljiva

Prebrala sem jih kakih sedemkrat, in najmanj tolikokrat jih še bom! Sicer pa ZF ni ravno ‘my cup of tea’. Če take štejejo tudi antiutopije, pa hudo priporočam Orwellovo 1984 in Deklino zgodbo M. Atwood.

New Report

Close