Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Našo spalnico je napadla plesen!

Našo spalnico je napadla plesen!

In to opažamo zadnji mesec…vsi vogali so plesnivi, verjetno zaradi zapuščenega stanovanja, ki je poleg in ni ogravano.
Kaj lahko storimo, kaj to pomeni za naše zdravje?
Hvala za nasvete.

Kjer se je začelo premaži s Cloksom, potem pa vsak dan fajn luftaj, pa ne tako da imaš okno na kip, ampak večkrat na dan naredi prepih, zanesljivo pomaga.

ja bo zoprno zdajle, ko je mraz, mi smo imeli tudi te težave zdaj je malo boljše, ker bolj kurimo, pa razvlažilnik smo kupili- tak večji za 200€ v Merkurju- ne tisti majhen, ne moreš verjet koliko vode se nabere, je pa to samo odpravljanje posledic, mi bomo morali enkrat sanirati celo steno.

Če boš špricala s cloksom bo zeeelo smrdelo in če imate možnost kako noč ali dve spite drugje pa fajn zračite, za nekaj časa pomaga, potem se bo pa njabrž spet nabralo, če ne boste odpravili vzroka.

TanjaB, zanima me ali lahko sušite tudi perilo s tem razvlažilcem. Mi ga namreč kupujemo, vendar bi radi takega, da lahko posušimo tudi perilo, ki se v mokrem zunaj nikakor ne posuši.

Hvala in lp.

Pobarvaj z jupol citro, pri nas drži že dve leti. Ko bo prišlo čez, bomo spet prebarvali, ni druge.

Kriva pa je bila menjava oken, ker baje preveč tesnijo. Razvlažilc ni pomagal, le zrak je bil tako suh, da smo se zbujali s čist suhimi sluznicami, usti in nosom.

S tem ima težave veliko lastnikov novogradenj.

Vso srečo.

Z razvlažilcem se regulira vlažnost v zraku, naštimaš npr. na 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlažnost in taka tudi bo.Ja eni zibro razvlažilci imajo tudi grelec cca 600 W moči in se lahko suši perilo, če daste vlažilec pod perilo, oz.perilo nad vlažilec .
Tukaj imate takega dx 118, poglejte tudi ostale.

Ojla, ne z našim se ne da sušit perila je samo za razvlaževanje, zara2, mislim, da imajo pri avtorici preveč vlažno, ne premalo, sicer jim ne bi plesnelo.

Tako kot pravi okrimo, naštimaš na 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in potem neha pobirat vlago, ko zazna tako vlažnost, čeprav kadar smo imeli zelo vlažno daš lahko tudi na 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pa je še vedno dovolj, saj se navadiš čez čas in vidiš kako ti paše.

Upam, da vam uspe kaj “zrihtat”.

Mi smo se rešili plesni s Promatect MC materialom. To je bila edina trajna rešitev, vse ostalo smo ponavljali na pol leta, pa še smrdelo je.

Ja saj prav misliva, tanjaB:))) Mi imamo preveč vlažno, zato smo tudi imeli plesen, po treh vogalih spalnice. Pa tudi po drugih prostorih. Razlog je bil menjava oken, ker ta nova okna preveč tesnijo. Prej so bila okna taka, da je povsod mal noter pihal, pa se je sproti zračil.

Samo delim svojo izkušnjo, da nam ni ustrezal razvlažilc, ker je bilo preveč suho. Za sobo je bilo ok, samo mene je pa kar nos pekel. Če smo dali na več {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vlažnosti pa ni učinkoval. Pa še priklopljen je bil noč in dan, ponoči v dnevni in kuhinji, čez dan pa v spalnici.

Aja pa zračenje, jaz zjutraj na stežaj odprem okno, in se zrači potem ene 5 ur. Mislim, da tudi to kar zaleže. Zaenkrat je uredu.

Pa razni strokovnaki, ki so prišli to zadevo pogledat, so tudi rekli, da imamo omare preblizu sten, da mora zrak krožit, tudi za omarami.

Absolutno mora z nečim premazat, da se plesen ustavi. Jaz sem neki špricala z varekino, pa je samo smrdel ko sam vrag, nisi mogel spat noter. Najbolj nekako ugodno in elegantno smo rešili s tem citrusom.
Moja hči, takrat še dojenčica je spala dober meter od te plesni, ker je bila za omaro, je nismo takoj opazili, joj sem naredila vik in krik. Ne vem sicer kako to vpliva na zdravje, sam dobr ziher ni.

Pomembno je pravilno zračenje: vsaj 3x na dan, okna odpremo na stežaj (ne na škarje) in zračimo toliko časa, da se kondenz na zunanji strani oken posuši. Ko je okno suho, je prostor prezračen. S tem, ko po 5 ur zračite (ali pa imate okna odprta na škarje) , ne naredite nobenega efekta.

Pa brez zamere, f.

S razvlaževalcem zraka se odlično razvlažuje zrak in stene se posušijo in mi redno sušimo z njim preko noči tudi cunje. Dve stojali se posušita brez težav. Naštimamo tako, da malo piha po cunjah, drugače pa – bolj ko je suh zrak bolj se suši. Naštimamo pa na 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Jaz sem najprej zdrgnila plesen s stene z mokro gobico, skoraj do ometa. Potem smo premazali z neko zadevo prti plesni, ne vem tocno kako se rece, na novo pobelili in sedaj nekoliko deluje.

Plesni zaenkrat ni, je pa res, da imam spalnico od jutra do vecera odprto (okno) in da tudi ponoci ne prizgem radiatorja.

BIstvo je, da se ob obcasnem ogrevanju in ohlajevanju razvije taka temeprtura, ki je ugodna za razvoj plesni. Ne gre samo za vlago. Ali ne ogrevas prostora ali pa ga mocno ogrevas. Pomembno je kam v zid premaknes tocko rosisca.

Prosim da mi poveste kakšne izkušnje imate z promatec ploščami? Ali se dobro obnesejo ali se še vedno pojavlja plesen? Hvala

mogoče velja poizkusiti s thermo shield barvo-premazom. Meni deluje.

New Report

Close