Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nasvet – čevlji v vreči, splesneli

Nasvet – čevlji v vreči, splesneli

Imam zidno omaro, na hodniku. Tam držim čevlje, drugje nimam možnosti. Imam jih v vreči z zadrgo(vreče od kupljenih blazin, odej…), sezonske. In sedaj ko sem želela pospraviti zimske in dati ven poletne, so mi poletni v vreči splesneli. V tej zidni omari, je ob vogalih občasno črna plesen, pa jo saniramo. Nisem pričakovala, da bo prišla v vrečo z zadrgo. Ali mi kdo svetuje v čem naj shranjujem čevlje, v kaki drugi vreči, kak material, da mi čevlji ne splesnijo. Hvala za vsak nasvet in idejo! (Ponavljam, edino ta zidna omara je prosta za čevlje, nima jih kje drugje držati.)

čevlji se morajo zračiti, pa ne bodo splesneli. ne verjemi topšop reklamami z brezzrqčnimi vrečami ipd…

Čevlje imam vedno shranjene v škatlah. Še nikoli ni bilo nič narobe. Imam pa jih spravljene na vrh omare, ker druge možnosti nimam. Ko je konec zimske sezone, vse čevlje temeljito očistim in spravim v škatle.

Čevlji morajo dihat, ne pa da si jih zadušila v plastičnih vrečah. Sicer novi ne bi splesneli, ti pa so bili že mal prešvicani, pa se je plesen razpasla. Hrani jih v njihovih izvirnih škatlah ali eventuelno vrečah iz blaga, vendar ne stisnjene. Kot rečeno, morajo dihat. Pred shranjevanjem jih očisti maksimalno, najmanj pa prešpricaj s spreji za čevlje.

Vse kar so ti že zgoraj napisale plus v omaro daj tiste posodice s posebno soljo za odstranjevanje vlage. In jih seveda potem redno menjaj.

Pa ravno škatle od čevljev se vrgla proč in jih čiste, posušene na zraku dala v prozorno vrečo, ne natrpano, da bom kao imela pregled če bi rabila kaj. Pa vmes nisem nič kontrolirala, čeprav sem jih umaknila, pobrisala polico in sanirala steno(plesen), pa nisem niti opazila kaj se notri dogaja. Glede na to da je na stenah plesen, sem mislila, da mi v vrečko z zadrfo notri ne bo prišla. Pa sem se uštela…. 🙁

Ni ti plesen notri prišla, čevlji so začeli plesnet, ker niso “neoporečni” in ker niso bili na suhem. Spore plesni so v bistvu povsod, ga ni kraja, kjer jih ni. Ob ugodni klimi, se razrastejo. To je vse.

Odgovor na objavo uporabnika
vreča_čevlji, 26.05.2015 ob 20:01

Pa ravno škatle od čevljev se vrgla proč in jih čiste, posušene na zraku dala v prozorno vrečo, ne natrpano, da bom kao imela pregled če bi rabila kaj. Pa vmes nisem nič kontrolirala, čeprav sem jih umaknila, pobrisala polico in sanirala steno(plesen), pa nisem niti opazila kaj se notri dogaja. Glede na to da je na stenah plesen, sem mislila, da mi v vrečko z zadrfo notri ne bo prišla. Pa sem se uštela…. 🙁

JAz sem jih imela v original škatli z odprtim pokrovom, ne nošene,… ugl. Če je plesn v bližini, nima veze kako in kaj imaš pospravljeno, plesen se razširi, leti,… ugl. Edina rešitev je da uničiš plesen kjer je vzrok, kar ne bo usoelo brez večje senacije ali rekuporatorja naprimer, začasne možnosti so, kemikalije pripravljene proti plesni in naprimer belilo….  , mogoče bi bilo bolje če vi odstranila omaro in postavila police….

Lp  facts

Probaj v skatlah pač. Če kartona oz škatle ne mečeš stran. Premakni omaro, če ti je še čevljelj plesen. V tem delu premakni stvar tja, kjer ne bo škode.

Sem ravno na bus poti, kup čebule na busu, kot da so zamenjale plac in mormo to vohat po tuširanju. Oa res, grozno smrdi, jutr zjutri bodo pa čebulni sončki al pa bus mehčalcev. Zrak v busu, kot bi se kdo cvrl na čeɓuli matr, da ne morte oorat cunj vsaj.

New Report

Close