Nasvet glede kreme za obraz
Vem, da tu veste veliko. Žal mi nasvet gospe, ki je v lekarni delala promocijo, ni pomagal.
Imam mešano kožo, zadnje čase, v srednjih 40-ih opažam rdečico (leta, nekaj kg viška), ves čas mi je v obraz in glavo vroče. Na obrazu ne prenesem nobene kreme, posledično imam izsuseno kožo. Kaj mi svetujete?
Da greš k zdravniku, ker ni normalno, da ti je v obraz in glavo vroče. Preveriš kakšne cunje nosiš (če ti je zaradi njih vroče, kakšna sintetika), predvsem pa, da veliko piješ. Preveriš okolje v katerem živiš, alergene stvari.
Pomagala bi ti lahko kakšna modra nivea, ta stara, ker ta samo navlaži, nima pa nobenih dodatkov zraven ali navadno olivno olje.
Pojdi h dobri kozmetičarki in naj ti ona pove, kakšen tip kože imaš in posledično kakšne vrste izdelkov naj bi nanašala na svojo kožo.
Sama sem sicer še mlajših let od tebe, ampak imam občutljivo kožo in posledično težko najdem pravo kozmetiko zase. Nobena svetovalka v lekarni mi ni znala ustrezno svetovati, kozmetičarki je bilo pa takoj jasno, da moram uporabljati čistilni gel, ki se speni, ne pa čistilnega mleka, itd.
Zakaj točno ti je vroče v glavo, boš res morala ugotoviti z zdravniško pomočjo. Če imaš pa samo rdečico na obrazu, je pa lahko za to kup vzrokov – od popokanih kapilar, rosaceae, mogoče si že na pragu mene, morda so krive pršice ali kaka alergija.
Operi vzglavnike, potem pa jih daj še za eno noč v zamrzovalnik, da jih res dobro očistiš. Če to ne pomaga, zamenjaj pralni prašek ali mehčalec ter preveri, če je tvoja rdečica povezana s kakšno alergijo na hrano (opazuj reakcijo glede na to, kaj ješ). Lahko je tudi odziv na zunanje dejavnike (veter, vročina, mraz).
Redno čisti kožo z blagim čistilnim sredstvom. Meni na primer ustreza čistilna pena Himalaya Herbals iz Mullerja tudi, kadar imam res razdraženo kožo, pa še normalne cene je (v nasprotju z lekarniškimi Vichi, Evcerin in podobnim produkti, ki so se izkazali kot čisto neprimerni zame).
Rosaceo lahko povzroča tudi bakterija, tako da malo poglej tudi anti-bakterijske proizvode za čiščenje kože.
Z Niveo je pa tako: je ena redkih krem, ki tudi na razdraženi koži ne dela težav, ampak ima pa druge slabe strani (razen trenutne zaščite ne nudi nič drugega/ni neka visoko kvalitetna krema, ki bi zares negovala in nahranila kožo/lahko maši pore). Tako da bi jaz na tvojem mestu raje poskusila kaj drugega. Naj ti kozmetičarka da kak tester in te vsaj približno usmeri, kakšna bi bila idealna krema zate (bolj mastna, manj mastna, bolj vlažila, itd.).
Je tvoja koža razdražena? Ti je vroče v glavo ali ti je “vroče” v rdečico?
Te vsaka krema peče na tej pordel koži?
Če je tako, potem mogoče ne gre za bolezensko stanje, ampak za izsušeno kožo.
Moja mešana koža je pri 40+ presrečna s kombinacijo najstnišk in all-age kozmetike, medtem ko me krema za 40+ peče in bi si jo spraskala z obraza. Čistilno kozmetiko in nočno kremo imam najstniško Balea, dnevno pa vlažilni gel Nivea. Ne mažem se vsak dan, mažem in čistim po potrebi, pozimi večkrat, poleti manjkrat, tudi samo 1x na teden.
Imam podobne probleme kot ti, mastna in suha koža hkrati, rdeče pikice in rdečica po licih, nosu čelu, potim se veliko… imam potrjeno rosaceo, prvo se zavedaj, da je to občutljiva koža, pojdi v lekarno naj ti dajo testerje za rosaceo od la roche posay (meni ta znamka najbolj ustreza), Avene ali bioderme. če ne bo pomagalo pojdi k dermatologu, lahko so tudi hormoni krivi… predvsem pa uporabljaj, sindete za čiščenje obraza(mila brez mil, ph 5,5) in nežne kreme.