nASVET – PANCARJI
ne pretiravat z velikostjo, pancarji se morajo prilegati nogi, ji dajat oporo, tako da otrok ne sme imeti prevelikega pancarja (mislim, da naši kupujemo cca pol številke večjega kot čevelj – pa še nisem slišala, da bi otrok imel pancar dve sezoni) razen kakšnega pancatja od alipine B2- ki pa je primeren samo za široko nogo, ker se za ozko nogo ne prilega dovolj nogi in je možnost poškodb prevelika.
Odvisno, od tega kakšna je noga široka, visoka, ozka. Moji otroci so vedno pancarje probal tako, da jim je trgovec, ločil notranji čevelj od pancerja in je obul samo vložek, potem se je pa takoj videlo koliko je še prostora pri prstih. Odvisno je tudi od tega koliko pancer zategne. Dve številki večji, pa debele štunfe noter, to jaz ne bi. Nogavice naj se čimbolj prilegajo nogi, take da lepo primejo, da se potem ne gužvajo v pancerju. Tudi današnji pancerji, so taki, da je notranji čevelj sam po sebi topel, ni potrebno dvojnih nogavic. Moja otroka imata v pancerjih samo dokolenke običajen bombaž pa malo elastana, da se lepo noge drži in se ne gužva.
Iz pancarja potegni notranji čevelj in ga obuj otroku. Ko je čevelj obut, naj potisne koleno naprej, tako – da peta pancarja nasede na peto noge. Pred sprednjimi prsti naj bo 1 cm prostora.
Številke in oblika pancarjev pa se med seboj zelo zelo razlikujejo. Pri nas, npr. imajo vsi otroci ozka, nizka stopala in so jim prav le nekateri modeli Rossignola in Tehnice.
LP!
Nina
zanimivo, moj mož je bil v mlajših letih tudi učitelj smučanja in ne pusti, da ima hči preveilke pancarje (ker mora noga biti trdno in hkrati za otroka dosti udobno v pancarju) tako, da nismo še uspeli kupiti pancarje za dve sezoni. Kako mi odrasli kompliciramo, da so nam pancarji prav veliki, za otroke, pa so lahko eno številko večji – res zanimivo.