Nasvet pri nezmožnosti zaposlitve
Pozdravljeni
sem brezposelna oseba prijavljena na zavodu za zaposlovanje stara 52let in imam 31let delovne dobe. Imam 2letno šivilsko izobrazbo.
Včeraj so me sprejeli v novo službo in sem zato danes bila na zdravniškem pregledu katerega pa nisem opravila uspešno. Težave imam z prevelikim krvnim pritiskom, vidom že leta pa se spopadam z depresijo in težavami z želočno kislino (in imam tudi zdravila za oboje). Težave imam tudi z bolečinami v rokah, zapestju zaradi vkleščenega živca in sem že bila na operacijah..
Pred 8 leti mi je umrl mož in tudi po njem mi ne pripada pokojnina
v zadnjih letih sem delala že na večih podjetjih ampak me nikjer ne obdržijo dolgo saj zaposlujejo samo zaradi povečane količine dela torej za določen čas..
Iz dneva v dan sem bolj živčna saj ne vem kaj sploh lahko naredim.
-Se zaposliti- in kako če pa po zdravniškem pregledu nisem sposobna za delo?
-Pokojnina- imam kake možnosti
Prosim za kakeršen koli nasvet
hvala
Vidim, da vam nihče še ni odgovoril. Najprej vas hočen vprašat, kako ste kaj? Kako se kaj razpleta vaša zgodba?
Moja mati je v isti situaciji, v prejšnjem režimu je šiviljstvo uspevalo, dandanes pa sprivatizirano osebam, ki ne znajo uravnotežit dela oziroma temu primerno prodajat izdelke, da bi konkurirali azijskih silam. Za švico vem, da nekatera mala podjetja kar štrikajo, pa se jim splača glede na njihove cene… Zgleda pa pri nas vse na glavo postavljeno.
Če bi radi za druge delali, se poskusite dogovorit z zdravikom, da olajša okoliščine, pa upam da najdete oziroma ste našli podjetje v katerem boste zadovoljni. Drugače pa če imate šivalni stroj ali drugo orodje in čas lahko kaj hitro naredite in prodate na Facebook strani, bojo otroci znali postavit oziroma sami, saj vidim da ste vešči uporabe interneta. Se bo ziher kaj nabralo
Na zavodu za zaposlovanje naj vas napotijo v program rehabilitacije, kjer vas stestirajo in ocenijo kakšno delo lahko opravljate in napišejo poročilo za zavod za zaposlovanje. Pomagajo tudi pri nadaljnih zdravstvenih ocenitvah.
Forum je zaprt za komentiranje.