Nasvet prosim
Na razpolago imam 100 čukov.Kupil bi računalnik,ki bi ga rabil izključno za igre.Ne rabim OS(imam že WIN XP),ne rabim modema,ne zvočnikov,ne tipkovnice,ne miške.
Kaj mi svetujete?Mislim,kakšno konfiguracijo in mogoče najboljše on-line prodajalce,ker se mi ne ljubi po trgovinah tacat in poslušat slinaste prodajalce,kr sam nakladajo.
Hvala lepa
Jole
Torej rabiš: osnovno ploščo, ram, procesor, grafično kartico, disketnik, ohišje z napajalnikom, trdi disk, monitor, zvočno kartico, cd-rom…pa morda sem še kaj pozabil.
In ti bi rad to vse kupil za 100 tisočakov ?! In to za igre, ki so dan danes ultra zahtevne ?! Si ti malo smešen?!
Si morda mislil 100 čukov evrov? Morda bi dobil takšen računalnik, vendar za igre od pribl. 1990 – 1995. Takšnega pa po trgovinah niti ne išči.
Hja,si mi pa res pomagal!
Stvar ne rabim zase,jaz imam že špico,ampak za sina,ki bi rad kak Fly simulator in take scene igral.
Samo to!Vseeno hvala.
Jole
Najbolj pametno bi ti bilo poiskati kakšen rabljeni računalnik.Poglej v oglasih. Ker tudi najcenejši, ki jih prodajajo v trgovinah, krepko presegajo 100.000 sit.
lp
Jole za cca. 130.000 dobiš
celeron 1700 Ghz, 128 mb ram, 20 gb diskovja, itd…blabla
poglej na bolhi če se kaj nahaja, včasih se dobi kaj poceni!
lp
Morda se splača za tak denar in za tak namen kupiti igralnik! Sploh če že imate en raunalnik in bi se ta rtabil samo za igre. Edini problem je višja cena iger.
Drugače pa računalnik za igranje zahteva dobro grafično kartico (cca. 80.000 SIT!!!), dosti hitrega rama (recmo 25000 SIT po ta malem), pol pa še plata pa procesor…..
ZA igrice za 100 jurjev ne dobiš kaj dosti, žalostno, a resnično.
Poglejte za Sony Playstation II npr.
Grega
AMD XP 1700+
256 DDR (verjetno bi bilo treba dodati malo še enkrat toliko)
40GB 7200
GeForce 4MX-440SE 64MB-TV (lahko bi se tudi dodal kakšen tolar več in kupila kakšna druga)
5.1zvok, LAN 10/100 USB2.0
matična MS-KT3L
– brez monitorja (za monitor moraš prišteti še cca 40.000 sit)
stane v trgovini 108.323 ….. mislim, da bi vse igre, ki so danes na trgu normalo tekle na tej konfiguraciji (le več RAMA), seveda ne pri največjih nastavitvah 🙂
igre, ki pridejo jutri-pojutrišnjem pa….bomo videli
je pa še več podobnih konfiguracij na netu….za spodobno igralno mašino lahko gledaš tako: grafična cca 30k do max 40k sit (kdo bo pa dal 100k za najnovejšo grafikuljo), procesor cca 20-30k, matična raje 30 kot 20k, ram (odvisno kateri) 20-40k, trdi disk je zelo poceni 20k, za ostali balast se tudi nabere še kakšnih 20k sit…..skratka 150k sit dobiš zelo solidno (brez monitorja)
za igre gledat predvsem na grafično, procesor-matično-količino rama.
so ti že drugi povedali da za 100k neboš dobil dobrega računalnika ampak kakšnega 1.7Ghz athlona z geforcom ali pa radeonom ki pa je več kot dovolj za flight simulator.
še par trgovin:
Sem ravno PC kupil pri AGT in so kar dobri 😉
Samo za probo:
AXP1700+ 17K
256 DDR 266Mhz 9K
Epox 8K3a KT333 25K
WD 40Gb ATA100 7200Rpm 2MB 25K
Radeon 9100 64Mb 23K
CD-ROM 6K
——————————————-
85K za glavne komponente – še rabljen monitor, pa ohišje, pa ventilator.
Seveda nove igre (recimo Unreal2 in pa Unreal Tournament2K3 ne bodo ravno letele, bodo pa nekako na 800*600 low detail delale, samo nove igre (recimo Doom3) -> tukaj je pa že problem.
Forum je zaprt za komentiranje.