Nasvet prosim
V naši firmi d.o.o. je prišlo do smrti direktorja. Jaz sem noseča. Malo pred smrtjo sem šla na bolniško. Ker sem v firmi kjer se sedaj delajo zaključni računi firm jim pomagam. Pooblaščene osebe za podpise nimamo. Pravijo da za d.o.o. ni problem. Ali je res? Firmo sedaj vodi direktorjeva nezakonska partnerica, ki pa nima ne izobrazbe in nič ne zna. Zanima me, če jaz sedaj v tem času ko pomagam naredim pri tem kakšno napako, ali me lahko da na disciplinsko po poteku porodniške in mi ne pripada potem borza. Ali sem zaščitena?
Sedaj naj bi vzeli še nekoga za določen čas, da bi mene nadomeščal. Firma ne stoji ravno najbolje.
Vse zaključne račune, ker so s.p. sedaj bodo podpisovale stranke same. Ker je dela še dosti ne vem kaj narediti? Mislim pa si da me delo ne bo čakalo, ko se vrnem s porodniške.
Najlepša hvala za vaš odgovor
Če ste v bolniškem staležu, potem nimate kaj pomagati, ker niste sposobni za delo. Tako očitno meni vaš zdravnik, ki vas je poslal v stalež. Če pa delavec ne izpolnjuje navodil zdravnika oz. če v tem času dela, je to lahko podlaga za izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi.
Lep pozdrav,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.