nasvet prosim
S partnerjem bi rada kupila nepremičnino v vrednosti 170.000€, gre za novogradnjo, ki pa ni dokončana im bi midva potrebovala od 15-20.ooo€ za dokončanje.Imava približno 65.ooo€ gotovine in garsonjero v vrednosti 50.000.e, ki jo oddajava za 200€ na mesec(lahko bi dvignili najemnino na 250€).Zanima me, kaj mi svetujete,ali vzamem 100.000€ kredita, ali naj poskusim prodat garsonjero? Imava pa ca 2.500,oo€ prihodkov na mesec. Ostalo pa bi mi tudi to stanovanje, v keterem sedaj živimo, ki pa ga ne moremo (za zdaj) prodat, ker imamo prizidek in zdraven živijo naši starši. Če bo kriza, lahko stanovanje oddamo. Prosim, svetujte po vaših najboljših močeh. Hvala
Če je garsonjera na dobri lokaciji in bi se lahko prodala za dobro, ceno bi razmišljal o njeni prodaji. Če pa zanjo ne bi mogli dobiti dobre cene, bi jo še naprej oddajal, saj prinaša dober prihodek. Je pa najemnina za to vrednost res nizka, vsaj 220 EUR bi bila lahko.
Če sta vajini službi varni, se kredita ne bi branil, saj imata za obutek varnosti garsonjero, ki bi jo lahko prodala, če pri odplačevanju zaškripa.