nasvet, vselitev brata
Spoštovani, lepo prosim za nasvet, to so sicer scenariji le v moji glavi pa vseeno, bi vam bila zelo hvaležna za odgovore, dan danes je vse možno.
1. Imam svoje lastniško stanovanje, brat želi priti k meni živet za 1 leto, da se finančno opomore, nič mu ne bom računala razen stroškov. V primeru, da po enem letu ne bi želel jit ven, ga lahko postavim čez vrata in zamenjam ključavnico? ali je to spet motenje posesti in ga moram ven vržt s tožbo?
2. Ali v primeru, da se čez leto dni selim sama( se že dogovarjam) ampak bo to izvedljivo šele naslednje leto. In on noče zaspustiti stanovanja, jaz bi ga pa rada oddala, kaj storiti?
3. ali lahko v stanovanju kjer bi seveda prebivala oba in želim, da se izseli, on noče, lahko odpovem ogrevanje, elektriko?
4. Skleneva pogodbo, svetujete mi prosim česa v pogodbi ne smem izpustiti.
5. prijavljen bo začasno pri meni, če res pride do sporov kako naj mu vročim pošto, vem da je na pošti dvigal ne bo, vržena bo v nabrialnik, rekel bo, da recimo opomina ni prejel..
z vsem spoštovanjem, ker nam tako lepo pomagate vas lepo pozdravljam in želim lep in miren vikend.
lp
Tina S.
Spoštovani,
Najemnik, ki mu je bilo stanovanje dano v najem za določen čas, mora najmanj 30 dni pred potekom tega časa pridobiti od lastnika odobritev podaljšanja najemne pogodbe s sklenitvijo aneksa k najemni pogodbi, sicer mora izprazniti stanovanje oseb in stvari v pogodbenem roku, razen če najemna pogodba ne določa drugače. Kolikor je najemna pogodba sklenjena za določen čas, vam izselitev brata – najemnika ne bo potrebno doseči s tožbo, ampak se šteje, da je v stanovanju nezakonito, gre za kaznivo dejanje kršitve nedotakljivosti stanovanja. Predlagamo torej, da skleneta pogodbo za določen čas ter določite rok do katerega mora vaš brat zapustiti stanovanje.
Kolikor zoper vašega brata tečejo izvršilni postopki, vam predlagamo, da v najemni pogodbi natančno opredelite vse predmete v stanovanju, katere lastnica ste vi.
S spoštovanjem!
Forum je zaprt za komentiranje.