Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nasveti in triki, kako prihraniti več denarja

Nasveti in triki, kako prihraniti več denarja

Na mesec dam 100 € na stran, 100 € gre dejansko za neumnosti (cigareti, … pa ne me prosim, naj neham). Vendar pa še kaj ostane. Kakšni nasveti in triki, kako prihraniti več denarja?

Sama občutim največji skok cen hrane in seveda stroškov položnic. Poleg tega, da kupuješ izdelke, ki so v akcijski ponudbi, če ješ meso, začneš kuhat manj drage kose mesa. Kot npr goveja rebra, jih počasi dušiš v omaki in dobiš izjemno jed. Veliko lahko prihraniš tudi na način, da živiš z letnimi časi, nabiraš recimo gobe, regrat, čemaž, …in seveda nehaš kadit in kofetkat. Pereš, ko je cenejša elektrika ipd. Tudi pri oblačilih in kozmetiki lahko veliko prihraniš, si sama barvaš narastek, če to sicer počneš v salonu, nehaš hodit na trepalnice in nohte, če to počneš…enako pri čistilih, črtaš recimo mehčalec ipd več čistiš s citronko, sodo, alkoholnim kisom. V službo hodiš s kolesom, da ne plačuješ parkinga ipd. Težko ti naštevam, kaj vse lahko črtaš, ker ne vem za kaj dejansko trošiš.

Čim več kuhaj doma, ogromno se prihrani. Tudi po 400 EUR na mesec.

V bistvu večino stvari, za katere trošijo drugi, jaz ne trošim. Niti nisem nikoli bila navajena trošiti za take stvari. Zato sprašujem, kje še lahko prihranim. Se mi dozdeva, da več sploh ne gre.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimna861, 21.04.2025 ob 22:08

Čim več kuhaj doma, ogromno se prihrani. Tudi po 400 EUR na mesec.

Tako.

Če so 3 ali 4 generacije nazaj (recimo leta 1930) jedle le krompir, zelje, ter jabolka, ni vzroka, da ne bi bilo tako tudi danes.

Saj tudi bo tako. Zelo verjetno…

Od lanskega leta pa naslednjih 30, 40 let,  bomo EU bedaki predvsem  oboroževali EU vojake.

Za hlapce rojeni, za topovsko hrano vzgojeni!

Dejansko se moraš začeti odrekati nekaterim stvarem. Če ne čiki pa nekaj drugega, kar ti je zdaj samoumevno. Npr.namesto z avtom, s kolesom v službo. Ali pa en par čevljev na leto, ne trije. Pa prodaj vse, česar ne potrebuješ.

Strinjam se, tu je ogromen prihranek. Jaz tudi kuham doma, ker za 20 e skuham kompletno kosilo za 4, v gostilni pa bi bil račun 100 e. Pa omejit pijače po lokalih isto.

Piši mi na minmej@gmail.com, ti razložim kako dat vsak mesec 250€ na stran

Da kar kupiš, kupiš dobro. Veliko malo dražjih stvari, na dolgi rok prišpara.

Za ostalo so tu akcije, vsak teden naredi pregled, kupi le osnovne stvari, vse ostalo le ko je v akciji.

Kupi le tisto, kar res potrebuješ. In privošči si nekaj zase, ko si odrekaš preveč, potem po nepotrebnem strestno trošiš drugje.

Z minimalcem je poskrbljeno, da denar gre v obtok. Nič ne prispevam, nisem v minusu. Ampak to je zivotarjenje. Kratki izleti v naravo. Otroka in jaz nosimo poverbane cunje. Čevlje kupim nove.

Kako s takimi fič’nki prihraniti 250eur na mesec? Iščem boljšo službo, pa po drugem krogu izves…minimalec? Zdaj delam še magisterij, morda bo kaj bolje ko zaključim. Povsod sami minimalci ali en fizelj več.

Če so 3 ali 4 generacije nazaj (recimo leta 1930) jedle le krompir, zelje, ter jabolka, ni vzroka, da ne bi bilo tako tudi danes.

Je vzrok, beljakovine rabiš. Samo dodaj recimo jajca + mlečne izdelke, pa je že dosti bolje in potem ti res ne manjka dosti

New Report

Close