Natakarice- Kako delajo
živjo!
mene pa samo zanima ,če mi lahko poveste tisti , ki ste že delali kot natakarji, ko natakarica prinese pijačo ali lahko takoj da račun, če hoče oz.a to delodajalec dovoli? al mora počakati,da še kaj naročijo?
pa če ga ne, kako si za toliko gostov zapomni , kaj so naročili, ima najbrž napravo v katero vnese te podatke(pač račun)? pa še katere so dobre ter slabe stvari v tej službi?
hvala že vnaprej vsem tistim, ki boste odgovorili:) 🙂
Načeloma se račun sprinta takoj in se ima v denarnici – ni pa sporno, če se račun da takoj.
Napravo? Ponavadi ne, listek pa možgančki 🙂 Kasneje izbereš na računalniku oz. blagajni kaj je gost imel, tam se sprinta račun in to je to.
Dobre in slabe strani… Odvisno kje delaš. Če delaš na vasi v gostilni se lahko pripraviš na stare pijančke ki stojijo ob šanku in talajo neprimerne pripombe, skoro cel dan si na nogah, ponavadi še takrat moraš sčistit celotno gostilno.
V mestu boš najverjetneje začela hitreje delat, zjutraj je ponavadi gužva na jutranjih kavicah. V mestu kolikor vem (oz. je vsaj pri nas tako) so v “boljših” gostilnah zaposlene tudi čistilke, ni tistega ostajanja v gostilni še po delovnem času, ker se ti je en pijanček prilepil na šank .. 🙂
Jaz osebno ne delam več v gostilni, ampak na prireditvah, kjer stojim v jurčku in pač izdam pijačo, vzamejo, plačajo, adijo. In mi je to milijonkrat bolje.
Forum je zaprt za komentiranje.