Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nateg- plačni razredi 2025 JU

nateg- plačni razredi 2025 JU

Pravi nateg v JU s temi plačnimi razredi. Pravijo koliko bodo dvignili plače najslabše plačanim do 26 plačnega razreda. V resnici se bo poznalo bolj mizerno. Vsi do 26 plačnega razreda imajo dodatek do minimalne plače. Sedaj se bo ta dodatek ukinil in bo še vedno minimalna plača brez dodatka. Dodatki do minimalke so tudi do 200e. Končno nakazilo bo torej skoraj isto. Mogoče nekaj e več.

Oni se pa hvalijo, kaj so storili in si segajo v roke. V resnici spet dobijo tisti najbolje plačani , ostali bolj malo.

Mislim, da čez kakšnih 10 let, ne bo več zaposlenih v skupini J v JU . Ker ne bo noben delal, že sedaj je problem in še večji bo, ker se delajo norca iz skupine J

Pa koliko misliš, da bi moral imeti plačni razred J? Več ko minimalno plačo?

jaz sem šel  ven iz javne uprave, zaposlen v skupini j.   Sedaj sem v gospodarstvu in imam za 400e večjo plačo. Javna uprava je samo za tiste z visoko šolo, za druge je katastrofa

saj to bo še prava štala po novem letu. Ker ljudje pričakujejo ogromno, dobili bodo pa mizerno. Govorim o najslabše plačanih

Javna uprava je samo za tiste z visoko šolo, za druge je katastrofa

se podpišem

Odgovor na objavo uporabnika
lepovej, 08.11.2024 ob 18:03

Pa koliko misliš, da bi moral imeti plačni razred J? Več ko minimalno plačo?

Ena računovodkinja, ki obračunava plače, ki skrbi za vse finance, bi morala že kot novo zaposlena v JS imeti plačo  več kot minimalca. Ne samo 10€ bruto več od minimalca, kot ima zdaj.

Plače v skupini J so katastrofa. Boljše iti za prodajalko v Hofer.

golob ni ptič golob in njegova falanga vkljucno z mesecem in hanom itd so navadni prasci….sebi vse ostalim pa prst v rit…golazen

mož je bil hišnik na šoli, imel je minimalko z doplačilom do minimalne. Po poklicu električar. Je šel v privat sektor, ima skoraj enkrat večjo plačo. Toliko o lepih plačah v skupini J. Mu je žal, da je kadarkoli delal za gnilo državo.

Anonimno 2, 08.11.2024 ob 18:01

Pravi nateg v JU s temi plačnimi razredi. Pravijo koliko bodo dvignili plače najslabše plačanim do 26 plačnega razreda. V resnici se bo poznalo bolj mizerno. Vsi do 26 plačnega razreda imajo dodatek do minimalne plače. Sedaj se bo ta dodatek ukinil in bo še vedno minimalna plača brez dodatka. Dodatki do minimalke so tudi do 200e. Končno nakazilo bo torej skoraj isto. Mogoče nekaj e več.

Oni se pa hvalijo, kaj so storili in si segajo v roke. V resnici spet dobijo tisti najbolje plačani , ostali bolj malo.

Mislim, da čez kakšnih 10 let, ne bo več zaposlenih v skupini J v JU . Ker ne bo noben delal, že sedaj je problem in še večji bo, ker se delajo norca iz skupine J

No, no no. Tudi če ostane plača enaka, je to za delavca veliko bolje, saj se dodatki računajo na osnovno plačo. Torej bodo vsekakor na boljšem tisti, ki se jim sedaj odplačuje do minimalca.

No, no no. Tudi če ostane plača enaka, je to za delavca veliko bolje, saj se dodatki računajo na osnovno plačo. Torej bodo vsekakor na boljšem tisti, ki se jim sedaj odplačuje do minimalca.

ti si še en bik. Minimalno plačo in dodatek do minimalne ti plača država. Torej isti delodajalec, ki se sedaj hvali, da jim je dvignil minimalno plačo.

A bejz no!? To vemo ze od zacetka tega predloga predvsem mi, ki smo pod 26 razredom in vemo, da nas je ta vlada na debelo nategnila! Folk pa blesav ne dojame in se hvalijo vlado, da bo koncno zrihtala place. Mi ne bomo imeli od tega nic!!! Uni pri vrhu pa se bodo na debelo opomogli, pa ze sedaj imajo prevec!

Zato pa so v gospodarstvu za 30% nižje plače kot v JS.

Anonimno 10651, 08.11.2024 ob 18:36

A bejz no!? To vemo ze od zacetka tega predloga predvsem mi, ki smo pod 26 razredom in vemo, da nas je ta vlada na debelo nategnila! Folk pa blesav ne dojame in se hvalijo vlado, da bo koncno zrihtala place. Mi ne bomo imeli od tega nic!!! Uni pri vrhu pa se bodo na debelo opomogli, pa ze sedaj imajo prevec!

Pa da se razumemo, sploh nisem razred J! Samo tako nizko ovrednotijo delovno mesto, da sem po 24 letih delovne dobe na osnovnem razredu za to delovno mesto. Letos ( premik se zgodi sele prihodnje leto!) sicer napredujem, vendar vsem svetujem da pogledate  na lestvico kaksna mizerja je skocit za dva razreda- govorim o par evrih! Sramota! Cene v nebo, ti pa minimalno placo! In sedaj poslusamo o nekem bajnem dvigu-nic- samo doplacila ne bo, znesek bo prakticno identicen! KBravo Slovenija!

sami sebi bodo spet največ izplačali. Prav čudim se, da si upajo hodit po svetu. Imajo res srečo, da jim nihče nič ŠE ne naredi. Predstavniki sindikatov  so pa tak največji nafukatorji.

čista logika, 08.11.2024 ob 18:41

Zato pa so v gospodarstvu za 30% nižje plače kot v JS.

Sorodnica dela enako delo kot jaz,obe sva računovodji.

Ona v JS, dela vse sama. Jaz sem v gospodarstvu, nekaj del opravlja knjigovodja, nekaj še tajnica, poleg seveda mene.

Moja plača je plača sorodnice x 2 ali pa še nekaj višja, pa maksimalen regres in božičnica v višini še ene plače.

Koliko po novem dobi dipl. bibliotekar in koliko mag. bibliotekarstva?

Ma dobro mi vemo koliko p

sranje, 08.11.2024 ob 18:10

saj to bo še prava štala po novem letu. Ker ljudje pričakujejo ogromno, dobili bodo pa mizerno. Govorim o najslabše plačanih

Ma dobro se ve, da nas bodo s temi plačilnimi razredi zopet peljali žejne čez vodo. Ljudje z JU množično odhajajo in prav je tako. Nekateri smo ga v javni službi res nasankali in to za minimalca. No v dvajsetih letih sem prilezla malo nad njega. Delam pa vse od skoraj ritko brisat nesposobnim do obračunavanja plač. Ker sem ziheraš in ne več rosno mlada, še vedno vztrajam v tej službi, bi me bili pa veseli povsod drugje, če bi me poznali.

Težko je pri 50 ih letih zamenjat službo in se ponovno nekje dokazovat ali pač ne. Me pa zadnja leta pošteno mika gospodarstvo, saj sem navajena delat in se dela ne bojim. Moja plača, brez malice in prevoza znaša (28 let delovne dobe – 8 let v gospodarstvu) 1113 eur – 27 plačilni razred. Hči, ki opravlja študentsko delo v Mercatorju me nese za cca 200 do 300 eur in to ne za celoten fond ur.

V druzini zlahtnica je delala v JS. V domu starostnikov. Kot gospodinja zadnjih 15 let. Njeno delo je bilo s dementnimi. Obsegalo je delitev obrokov, ciscenje, nega starostnikov kopanje, menjava plenic, druzenje. Delo je bilo psihicno in fizicno zelo tezko (okvara na hrbtenici zaradi dela)

Prej je delala v racunovodstvu, ker je potrebovala nujno delo je sprejela delo v domu.

Njena plača je bila ZELO nizka, delala je tudi praznike, vikende. Minimalna plača se je dvigovala. Ona je pa globje padala pod njo. Ko je vstopila v penzijo lani. Njena minimalna plača zadnja je bila za skoraj 250€ nizja od minimalne place, ki je trenutno 1253€. Imela pa je 41 let dela.

Marija357, 08.11.2024 ob 18:21

mož je bil hišnik na šoli, imel je minimalko z doplačilom do minimalne. Po poklicu električar. Je šel v privat sektor, ima skoraj enkrat večjo plačo. Toliko o lepih plačah v skupini J. Mu je žal, da je kadarkoli delal za gnilo državo.

Je pac sppsoben za kaj vec,mnogi volilci levih pa to ne zmorejo zato ostajajo tam kjer je sigurna placa ceprav nizka

A je dejansko kdo mislil, da bo ta škodljiva vlada naredila za ljudi? Minimalni plačani ostajajo na istem, kar se višine plače tiče, se pa lepo sliši, da nihče ni pod minimalcem. V žepu seveda nima nič več kot prej.

Aja, pa še plačni razredi so se zmanjšali, ko bo napredoval za en razred, ne bo več napredoval za 4% pri plači, ampak samo za 3%.

Skratka, nategnili so vas na suho.

Plače v javnem sektorju so za tiste, ki opravljajo dela, kjer je zahtevana V. stopnja izobrazbe ali manj, porazno nizke in dejansko se bo že zelo kmalu (ponekod se to že dogaja) zgodilo, da delavcev za to plačo preprosto ne bodo več dobili, ker poniževati se pač nihče večno ne pusti.

Tako morajo ponekod delavce posojati na druge oddelke, ker več ne dobijo novih.

Tudi ni logično, da so praktično isto visoke plače tistih, ki imajo V. stopnjo izobrazbe ali če imajo končano samo osnovno šolo. To so izenačili. Kje je tu razum? Odpovedal je na celi črti zaradi pohlepa vodilnih. 

Sodišča in tožilstva že zdaj zelo težko dobijo nove zapisnikarje, vpisničarje in ostale administrativne delavce.

Zato provokacije v smeri “zakaj za tako delo pričakuješ več kot minimalno plačo” lahko izvajajo samo tisti, ki nimajo pojma o pojmu, ker ne vejo, kakšen obseg znanja in spretnosti se zahteva za tovrstna administrativna dela, za katera ti isti provokatorji mislijo, da kot da se ne rabi nič delati, da samo premetavaš papirje in mešaš meglo.

Država se bo kmalu sesula sama vase.

Po eni strani so se vsem funkcionarjem drastično povišale plače (sodnikom, tožilcem, poslancem in vladnemu osebju), po drugi strani pa so dali drobtinice drugim, s katerimi si ne bodo mogli kupiti niti kosa kruha, ker so praktično na istem, saj bodo prejeli izplačane povsem iste plače.

Žal mi je, da moram to napisati, a tudi mene čudi, da po tem, kako se ravna in norčuje iz naroda ter polni določene izbrane žepe, da ni nekdo že izvedel poskus atentata na katerega izmed politikov ali drugih funkcionirjev pri nas. Enkrat pa bo počilo, takrat pa se bodo ti isti čudili, zakaj se je kaj pripetilo in iskali razloge pri vseh ostalih, le pri sebi ne. 

Ja seveda, 08.11.2024 ob 22:37

Sorodnica dela enako delo kot jaz,obe sva računovodji.

Ona v JS, dela vse sama. Jaz sem v gospodarstvu, nekaj del opravlja knjigovodja, nekaj še tajnica, poleg seveda mene.

Moja plača je plača sorodnice x 2 ali pa še nekaj višja, pa maksimalen regres in božičnica v višini še ene plače.

Verjamem, da so lahko take stvari kot ti praviš, dejstvo pa je, da je v povprečju v JS za 30% višja plača in po novem bo to še za 20% več

V JS so šle plače vsaj malo gor. V podjetju v državni lasti ki se hvali, kako je prijazno do delavcev, pa že več kot 12 let niti centa. Iz povprečnih plač jih je veliko prišlo na skoraj minimalca. Obseg dela se je bistveno zvečal, pritiski postali nenormalni. Pa ne gre le za tradicionalno slabo plačana dela, ampak tudi tista, ki zahtevajo znanje, stalno spremljanje novosti, odgovornost.

Koliko, 08.11.2024 ob 22:46

Koliko po novem dobi dipl. bibliotekar in koliko mag. bibliotekarstva?

Odvisno za katero vrsto knjižnice gre. V šolski in splošni so plače boljše, v visokošolski in specialni pa delaš bolj zahtevna strokovna dela če si bibliograf, pa si v skupini J in s tem je plača nižja in strokovni naziv se ti ne upošteva.

New Report

Close