Nateg upokojencev št 2 to
Kljub temu da so se zmenili za dodatek 300 evrov je to malo tako, nič obveznega ker če se bo komu zdelo, da je 50 milijonov evrov prevelik zalogaj za državo, katero sicer javna uprava stane 450 milijonov evrov pač tega na bodo izplačali kljub obljubi, pol pa verjem še kermu pahorju pa erjavcu pa kermukoli, ki pride na oblast. samo za svoje riti, kar čez noč so se premislili in enostransko dodali še eno nategovalno klavzulo.
Nejbolj mi gre na k…. ko penzijonisti jamrajo kako ne bodo mogli preživet v tej draginji. Pa kolikor jih poznam v moji okolici, pod 600€ nima penzije nihče, razen kakšna trgovka, pa še ona ima moža z lepim penzijonom.
V kontejnerjih je pa kruha na kupe, tako da brž na delo, to velja seveda za pridne, za lenuhe je pa tako socialna… mi idioti pa filamo z davki proračun.
en ne bluzi in se raje zamisli sam nad sabo ob vseh tvojih neumnostih. Če so si sami zaslužili penzijo potem ne potrebujejo pomoči države! Ali pa se tebi zdi normalno, da tisti ki dela, služi in plačuje davke sam nima dovolj za dostojno življenje, velika večina jih je brez lastniškega stanovanja, avtomobile imajo na kredit ali lizing in komaj zvežejo mesec z mesecem!? Pri tem pa penzionerji jamrajo kako jim gre slabo:-(
Težko zadržim to kocinco med zobmi, moram jo izpljuniti.
Ljudje, a vi veste, da DELAVCI (aktivni) s svojo plačo, ki ne dosega kakšne penzije, vzdržujejo npr. po 2 otroka (z vsem, kar spada zraven, od vrtca in šole dalje, obleke, hrane, bognedaj kakšnega krožka), od skrbi za lastno stanovanje (kako že?), ta ubogi penzioner pa s svojo penzijo običajno samo sebe? A se morda lahko upokojenec s potrebami primerja z dvema otrokoma? In ta upokojenec ima npr. še ženo z le malo nižjo pokojnino? No, če onadva ne morta živeti npr. s 1000 € mesečno, kje imate pamet in srce, da to zahtevate od dveh delavcev, ki spravljata še otroke pokonci?
Pa ne o tem, da kaj pa imajo otroke … kajti ti otroci bodo tudi delali čez nekaj let in skrbeli, da boste vi imeli penzije (in jaz z vami).
Načeloma so seveda delavci na trgu. Delavec z nizko plačo ima zelo verjetno neugodno izobrazbo in je na trgu le malo dela za boljšo plačo, kot jo sicer ima.
Seveda upokojenci privoščijo svojim otrokom boljše življenje, ampak imam občutek, da nisi doumela, kaj sem hotela povedati.
Kdor ni upokojenec, upokojencem ne privošči višje penzije. Kdor ni učitelj, vpije na tem forumu, da so preplačani. Kdor ni zaposlen v zdravstvu, trdi, da imajo v tej branži previsoke plače. Katerikoli “sloj” družbe je obravnavan, vedno se oglašate nekateri pametnjakoviči s kvazidokazi. Pa kje je tu logika v razmišljanju: če imata dva človeka delavsko plačo, upokojenec ne sme razmišljati o višji pokojnini???!!
Nekaterim tu gor na forumi zgleda ni jasno niti to, da kolikor imamo in pridelamo toliko lahko delimo!
In ne vem kako pričakujete vsi zažiralci proračuna, da bo to stanje ki ga imamo trajalo v nedogled? NE MORE!
To da imajo vsi, ki črpajo iz proračuna boljše življenje od tistih ,ki ga polnijo ni normalno in dokler bodo partijski sindikati in partijska državna uprava mislili da je pri nas še socializem se ne bomo premaknili v našem razvoju niti za ped:-(
Pa vseeno bi odgovorila Štorklji, češ da kdor ni upokojenec, ne privošči upokojencem višjo pokojnino. Seveda jo, dvakrat višjo, ko bo možno. Ne more pa imeti delavec manjšo plačo kot je pokojnina (govorimo o povprečni, recimo ali o najnižji). Ker so potrebe delavca (z otroki, svojo eksistenco, ipd.) mnogo večje kot so upokojenske. Zato malo širine in zdrave pameti pri zahtevah upokojencev, ne le kričanje, da nimamo solidarnostnega čuta. Mi, ki smo aktivni.
Res, da si lahko delavec še izbori svojo ceno a lahko tudi vse izgubi. Ko pride plačilni dan ni sigurno da bo dobil plačo. Upokojenec pa ve , da bo na določen dan sigurno dobil svojo penzijo. Pokojnina se mu dvakrat letno usklajuje s plačami, plače pa pri nekaterih rastejo pri drugih pa stojijo, kdo je torej na boljšem?
Res, da si lahko delavec še izbori svojo ceno a lahko tudi vse izgubi. Ko pride plačilni dan ni sigurno da bo dobil plačo. Upokojenec pa ve , da bo na določen dan sigurno dobil svojo penzijo. Pokojnina se mu dvakrat letno usklajuje s plačami, plače pa pri nekaterih rastejo pri drugih pa stojijo, kdo je torej na boljšem?[/quote]
hehehe, zakaj točeš po vladi JJ?:)))
kaj pa naj izgubi, delovno mesto, ki to sploh ni, ja miselnost Slovencov seže nazaj v sužnjelastniško obdobje!!!:))))
a kdo je na boljšem, nihče, životarijo eni in drugi, pa eni morajo, ker jim država ne da več, drugi bi se lahko postavili zase, pa se nočejo ali pa ne zmorejo in delajo za svoje gospodarje, ki se veselo na njihov račun kopajo v dobičku.
Res, da si lahko delavec še izbori svojo ceno a lahko tudi vse izgubi. Ko pride plačilni dan ni sigurno da bo dobil plačo. Upokojenec pa ve , da bo na določen dan sigurno dobil svojo penzijo. Pokojnina se mu dvakrat letno usklajuje s plačami, plače pa pri nekaterih rastejo pri drugih pa stojijo, kdo je torej na boljšem?[/quote]
hehehe, zakaj točeš po vladi JJ?:)))
kaj pa naj izgubi, delovno mesto, ki to sploh ni, ja miselnost Slovencov seže nazaj v sužnjelastniško obdobje!!!:))))
a kdo je na boljšem, nihče, životarijo eni in drugi, pa eni morajo, ker jim država ne da več, drugi bi se lahko postavili zase, pa se nočejo ali pa ne zmorejo in delajo za svoje gospodarje, ki se veselo na njihov račun kopajo v dobičku.[/quote]
Me res zanima kaj bo pa naredila pahorjeva vlada? Popolnoma nič samo pesek bo metala v oči vi boste pa čisto blaženi.