Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem nategnjena pri prodaji

nategnjena pri prodaji

Zdravo, vozilu je potekla registracija 14.1.20. Na isti dan se je oglasil kupec iz LJ, ki je zelel priti po vozilo, dokler je registriran, da ga odpelje. Naredili smo pogodbo na roko, obljubil je da ga pride prepisati isti teden. Ko sem ga vceraj po mesecnih klicih in sporocilih kontaktirala mi je povedal, da se tablice nahajajo na drugem vozilu, ki se prodaja (“so bile ukradene”). Kontaktirala sem tega prodajalca, ki pravi, da mu je moj kupec prodal to drugo vozilo z mojimi tablicami. Moje vozilo je se neprepisano in neodjavljeno. Od prodajalca sem izvedela, da je moje vozilo karambolirano in da sem nategnjena. Prosila sem ga za tablice, da vozilo lahko odjavim. Lahko samo upam, da bo drzal besedo. Vso korenspondenco imam shranjeno. Policijska uprava KP in LJ omenjata civilno tozbo, ukrepati ne morejo, ker sem jaz odgovorna. Upravna enota pricakuje tablice ali zapisnik, ki ga ne dobim ker sem pac odgovorna. AMZS tudi omenja tablice, zapisnik ali tozbo.
Sem zgledna, izobrazena in organizirana. Zal sem na daljsi bolniski in ocitno jaz nisem bila jaz. Ali ima kdo kaksno idejo ali pravni nasvet? Vozilo je skoraj nicvredno, pa me bo ocitno dosti stalo. Rada bi ga samo odjavila. Hvala!
Polagam na duso.. Bodite previdni in ne dovolite si sklepati posle na besedo (zal)!

Ne poznaš nikogar, ki se na te zadeve spozna? Ni bilo nikogar zraven, ko si vozilo prodajala?

Žal mi je slišati, da ste se znašli v takšni situaciji. Nepravilnosti pri prodaji avtomobila so lahko kompleksne, zato je vedno priporočljivo poiskati pravno pomoč. V vašem primeru bi vam svetoval, da se posvetujete s pravnim strokovnjakom, ki se ukvarja s področjem prodaje in prenosa lastništva vozil. Pravni strokovnjak vam lahko svetuje glede nadaljnjih korakov, kot so uveljavljanje pravic, uporaba pravnih sredstev ali morebitna civilna tožba.

 

Poleg tega je pametno, da zberete vso dokumentacijo, ki je povezana s prodajo avtomobila in komunikacijo z vpletenimi strankami, saj lahko ta dokumentacija služi kot dokaz v morebitnih pravnih postopkih.

 

Še enkrat, priporočam vam, da se posvetujete s pravnim strokovnjakom, ki vam bo lahko nudil konkretne nasvete glede vašega primera.

New Report

Close