Naslovnica Forum Starševski čvek Navadna gripa – prosti spis

Navadna gripa – prosti spis

SLOVENIJA IN SVET JANUAR 2021;
Korona virus je ustavljen. Iz medicinskega stališča je pravzaprav tako, kot da ga nikoli ni bilo. Zdravniki se spet lahko posvečajo ljudem, ki zbolevajo za klasično več kot 100 let staro gripo. Največja ironija-po domače hec pa je, da tudi za to navadno gripo umira ogromno ljudi. Starih in že od prej bolnih. Tudi mlajših, ki imajo kronične zdravstvene težave. Ampak do januarja 2020, o tem sploh nismo imeli evidenc in jih preštevali. Nato pa se je zgodil CORONA VIRUS. Največji nateg v zgodovini človeštva, odkar obstajajo mediji. Bilo je tako;
Kitajci so bili gospodarska velesila. Sledili so Evropejci, ki so jih skoraj že dohiteli, nekje za njimi so se težko šlepali Amerikanci. Tega si res niso mogli dovolit, zato sta se ameriška in kitajska vlada dogovorili, da zagodeta z nekim ukrepom, ki bo celo Evropo in Rusijo spravil na kolena. Ker so se bali, da bi neko biološko orožje škodovalo tudi njim in ne samo Evropi, so z njim EU samo zagrozili, če ne bodo upoštevali določenih navodil, ki so sledila. In sicer, da naj vse ljudi, ki bodo v prihajajočih zimskih mesecih zboleli za navadno gripo nategnejo, kako tole ni navadna gripa, ampak nek virus, proti katerem ni zdravila in cepiva, povrh vsega pa je še strašno nalezljiv in smrten. Ker so se predsedniki držav EU ustrašili za svoje ritke, malo pa tudi še za koga izmed svojih najožjih družinskih članov, so prikimali obema izsiljevalkama, ker očitno sta mislili resno.
Tako je v svet prišla novica o trdovratnem virusu, ki se širi kot prehlad in ko ga dobiš, lahko kmalu umreš. Ali pa tudi ne, če si odporen. Tako kot vsa leta do tedaj. Ker je kao zelo nalezljiv, so po bolnicah začeli talat skafandre in maske za bolnike. Že to je začelo negativno oziroma pravilno vpljivati na ljudi. Ljudje so se začeli bat za svoja življenja, nehali so se družit, nehali so hodit v cerkev, zamrl je turizem, ugasnile tovarne, gospodarstvo…vse to je seveda zelo odgovarjalo obema velesilama, ki sta dosegli, da se je Evropa praktično vrnila v srednji vek. Ves napredek pred tem stanjem, je šel v franže. Države in EU se zdaj počasi pobira iz trojne recesije. Pobirat se je začela, ko se je Kitajski in Ameriki zazdelo, da lahko v EU prekličejo izredno stanje, saj zdaj je EU ostala res zelo zelo daleč za njima in zlepa niti ne bo prišla na zeleno vejo. Vse to se je izvedelo včeraj, ko je tole objavil nek neimenovani vir. Je pa za verjet, saj zdaj spet ni več nobenega podatka o smrtnih žrtvah navadne gripe, trgovine so sicer normalno odprte a prazne, kar se tiče strank, pa ne zaradi virusa ampak zato, ker je skoraj polovica ljudi ostala brez služb in rednih dohodkov. Nihče in nobena država drugi državi ne more pomagat, saj se vsi nahajamo v istem zosu in vsak poizkuša rešit vsaj sebe. Ampak mi smo vseeno zmagovalci;
Veseli smo, ker se zaradi odhoda čeprav namišljenega virusa spet lahko družimo med sabo. Zdaj smo vsaj v soseskah in med sorodniki stopili skupaj in si pomagamo, kolikor sploh lahko. Praznujemo tudi rojstne dneve in to brez daril. Vsak pa pripravi vsaj eno skromno sladico ali poskrbi za pijačo. Vse to zložimo skupaj in smo veseli, da smo sploh skupaj in da kdo od nas ni zaradi virusa umrl…no pardon…pač zaradi gripe.
Postali smo večji prijatelji in boljši sorodniki, kot kdaj koli prej. Nas gripa ni uničila, ampak ozdravila. Tako da;
KITAJCI IN AMERIKANCI HVALA VAM ZA TA NATEG, AMPAK sramujte se, ker ste vi tisti, ki ste to vojno izgubili. Ker če nima človek čustev in nima neke magari zunanje pomoči, da bi jih zbudil iz spanca, nima nič in ta je kljub vsem dolarjem pravi revež. To pa ste vsi vi, ki ste nas spravili na kolena.