Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek navadni sobni ventilator, če ni klime

navadni sobni ventilator, če ni klime

kaj naredi navadni sobni ventilator, ali malo ” premeša” zrak? Imamo tudi zračnik v sobi, ki sesa zrak ven

učinek je podoben kot drk na slike koledarja – ob internetu

Ventilatorji seveda pomagajo, ker z mešanjem zraka dajo občutek hladu.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Tako kot ti ti, sam mesas zrak kle.

Tole sem enkrat prebrala, kako si pomagas, ce nimas klime: v dve plastenki, mali ali veliki odvisno kaksen ventilator imas, natocis vodo in ju das v zmrzovalno skrinjo, da voda noter zmrzne. Ko so zmrznjene, jih vzames ven in polozis v kako posodo ali vsaj na krpo, da ne zmocis pohistva ali podna, ko se plastenke pocasi tajajo. Ventilator nastavis tako, da piha zrak v – skozi plastenke in baje na ta nacin lahko zelo dobro ohladis vsaj eden prostor, tisti, kher si pac najvec. Jaz probala nisem, ker sem to prebrala takrat, ko smo ze imeli pravo klimo, a ce je ne bi imela, bi gotovo poiskusila, saj stane skoraj nic.

Nabavte si klimo.Sploh niso tko drage.

Poganja jih pa zrak a ne?

Gibajoči se zrak ima večji koefocient prestopnosti toplote. Torej v primeru, da je temperatura zraka nižja od tvoje telesne, boš občutila navidezno ohladitev zraka.

Ventilator seveda pomaga, pa nakladanja pametnjakovičev tule gor ali dol. Jaz sem z ventilatorjem preživela najhujše vroče noči in je bila bistvena razlika, ker pač pretok zraka ohlaja kožo. Je pomagal v Indiji, na morju pa tudi doma. Čisto navaden sobni ventilator – daš ga na vrtenje, da se ziba okoli svoje osi in ti hladi telo po dolžini. Ne nastaviš, da ti piha v glavo – bistvo je, da ohlaja noge. In potem je zadeva čisto v redu in ja, seveda pomaga in to zelo.

Poganja jih pa zrak a ne?[/quote]

Seveda jih poganja zrak,tako kot poganja ventilator zrak,pa avto zrak,pa avtobus poganja zrak,…pa… Pa čaki mal,zdaj mu tu rečejo,da so na elektriku.

Daj preveri,pa javi tule.

Točno tako in avtorica jasno napiše, da ni denarja za klimo. In kot dodtek zmrznjena plastenka vode kot nekdo zgoraj navaja ali tistih vložkov za v hladilne torbe. morda sploh ni slaba ideja, saj na podoben način delujejo prenosni hladilci zraka.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Poleg tega, če si v bloku, klime uradno mogoče sploh ne moreš montirati. Ali če nimaš balkona.

Pri preprečevanju segrevanja stanovanja pa res zelo pomaga, če okna zagrneš z zunanje strani, torej da nabaviš senčila in jih namestiš na zunanji strani, za silo pomagajo tudi navadne rjuhe, svetle in čim gostejše. Zgleda sicer cigansko, pomaga pa. Jaz sem nabavila tista kao izolativna senčila ali kako se jim že reče, na eni strani srebrno, na drugi belo, lani je bila temperatura zraka potem za kaki dve stopinji nižja, kar je pa potem že razlika, ki se občuti.

Bo kar držalo. Meni to precej pomaga. Tudi to z zmrznjeno vodo v plastenkah sem poskusila. Ni bistvene razlike.

ja fizika je jeba..
če nea zastopš..

telo se znoji..zakaj že..??
da se ohlaja..
kako pa se ohlaja,??
ja z izparevanjem znoja..
ker znoj/tekočina za izparevanje rabi energijo/toploto..
le to odvzame najbližjemu telesu..torej koži..
ker odvzame del toplote se koža oz telo ohlaja..

če dodamo ventilator le-ta…
pospeši odvajanje z dodajanje večih molekul zraka..
zato se hitreje ohlajamo, kar daje občutek hladu..
ko porabimo vodo ki smo jo zjutraj zaužili in da ne dehidriramo..
ponovno spijemo kozarec vode..

telo zažene kemijske procese prenosa vode v sistem, za kar rabi energijo in pa ustvari toploto..
in stvar se ponovi..
skratka energetska bilanca se nekako ohranja, sicer bi..
A “zmrznili”
B se skuhali..

v bistvu ventilator meša zrak tak da recimo temu “ni zmesne temperature”, po domače rečeno je malo hladneje, dokler ventilator dela, ker se temperatura ni oz ne more vzpostaviti zaradi mešanja zraka…kt če maš pijačo z ledenimi kockami

klima (delovno sredstvo) pa pobira toploto in tako zrak ohlaja

zdaj pravš da maš zračnik…. mogoče če je ta zračnik/odvodnik “sprejemljiv” bi lahk nanj priklopil cev od prenosne klime pa prenosno nabavu? sam kot pravm treba prej prečekirat če gre zadeva skoz

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

zelo enostavno je

gre za občutek toplote ali občutek hladu
če piha ventilator po tebi, občutiš, da ti je hladneje.
tako, kot je občutek mraza zunaj, če piha veter lahko tudi 10 stopinj pod dejansko temperaturo

imam ventilator v spalnici in je bolj znosno, kot če ga ne bi bilo, za klimo se pa nisem odločila. še.

Imamo stropne ventilatorje, eno cheap varianto iz Bauhausa, in pomagajo v tahudi vročini. Pa seveda zaroletana okna, ko vanje nažiga sonce.

New Report

Close