Naveličana življenja v zlati kletki
Zartrose izven profila, 23.09.2021 ob 20:21
skrivajo to ko kača noge, 23.09.2021 ob 19:46
Lora817, 23.09.2021 ob 16:17
Mene pa zanima
Kako ugotovite, da ste zmanipulirane oz da maste psihicne vojne doma.
A lahko kaksen primer.
Jaz sicer nekako vem da nekaj ne stima ne znam oz ne morem pa tega prijet dokazat.
Dober psihični manipulator te lahko “vrti” okoli prsta tudi po 10 let. Zato tega ne moreš ugotoviti. Ker zna – besedičiti, obljubljati, se prijetno smehljati, z glasom očarati, z dejanji pa nuditi ravno toliko, da ima on vedno večjo korist od tebe. Ker zna načrtno, ciljano prikrivati, dokler ima osebne koristi. Ponavadi se zacikla takrat ko ugotovi, da si ga pogruntal, da je razkrinkan – tak potem znori in se maščuje nenormalno, tudi še po razhodu.
KJaz sem ga razkrinkala tako, ko sem mju predočila npr. kredite, ki jih je skrivoma najemal. Pa dokuemte tujih podjetihm, kjer je prikrival delnice tujih podjetij. Pa določena naložbena zavarovanja – sem našla skrite police – za okoli 150.000 EUR samo zavarovanj – za njega, samo za njegovo zadnjico Meni pa lagal v obraz, da ni denarja. Odneslo ga je, ker si je upal čedalje več – čedalje več je grabil, zase za svojo starost. Sicer ločen, že enkrat prej. Se je izkaalo, kak je “nategova” tudi prvoženo materialno pa izcuzaval njenega očeta, ko še sploh nista bila celo poročena. Obrnjena situacija ,”moška pleh peeecka”.
O se da ugotoviti.
seveda, samo v nekaterih primerih žal ne takoj, ali v prvih letih, pa četudi se greš “”šerloka”- je on v tem primeru Houdini…… Ker prekleto dobro namerno prikriva. Speči vulkan.
Naveličana198, 16.09.2021 ob 10:46
Pišem, da si malo olajšam dušo in ker mi ni ostalo kaj dosti prijateljic s katerim bi si bile tako blizu, da bi se pogovarjale o osebnih zadevah, čustvih, zakonu,…
Naveličana sem vsega, zmatrana in jezna sama nase. Kot mlada punca sem bila polna optimizma in dobre volje. Družinsko življenje me je precej spremenilo in močno utrudilo. Zaciklala sem se! Veš čas sem posvetila otroku in možu, ter zanemarila svoje lastne potrebe. Dala sem jima vse in še več.
Trenutno čutim, da ne zmorem več takega načina življenja. Sin je polnoleten, mož nekaj let pred upokojitvijo, jaz pa kao v najboljših letih za žensko, pa tako zelo zmatrana in naveličana. To življenje, vsak dan eno ta isto, me je začelo ubijati. Ko doma začnem uvajati spremembe, naletim na blazen odpor in nesodelovanje. Zavedam se, da sem ju razvadila do amena, vem, da sem sama odgovorna za mojo bedo. Vendar iz tega kroga ne morem kar tako izstopiti. Ne vem kaj bi sploh rada, po eni strani mi res ni hudega, po drugi strani pa se počitim kot ujetnica v zlati kletki, po lastni izbiri.
Zdi se mi, da sem jima dal vse in še več. Sedaj bi bil čas, da spet naredim nekaj zase. Potrebujem malo vznemirjenja, malo življenjskih začimb. Težko se mi je podstopiti kaj novega. Ko bi vsaj imela koga za zraven, za podporo za nove podvige. Sin se osamosvaja, mož pa ni pretirano družabne sorte. On bi vse, da sva samo midva, sama pa potrebujem več kot to.
So tej moji občutki sploh normali za žensko, ki ji po nekih nenapisanih standardih, v življenju res ni hudega? Je to mogoče kriza srednjih let?
Niti ne.
Podobno kot ti, imam vse, pa nič.
Odrasel sin, denarja dovolj, vsega preveč, prijatelji z denarjem ni, samo tiste, ki jamrajo kako ga nimajo…mož p zdaj je zdaj ga ni.
Imaš krizo srednjih let. Veliko nas je s podobnimi obcutki. Ki niti pomislimo ne na to da bi vstali, ker nam sploh ni do tega. Ravno nasprotno samo še ta problem z ljubimcem mi manjka v življenju. Ja treba je najti nov smisel, najti je treba neko veselje. Vpiši se v kakšen tečaj, kakšno vadbo. Pojdi na kakšno potovanje. Življenje je tako.. moramo si ga polepšati vsaj malo
Piši na [email protected]