Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Navezava na spodnjo temo- koliko zrastejo po deklice v letih med 14-tim in 15- letom

Navezava na spodnjo temo- koliko zrastejo po deklice v letih med 14-tim in 15- letom

Navezala bi se na spodnjo temo o višini deklet. Ali so vaša dekleta od 14-leta pa do 15-leta še kaj zrasla, ali se jim je rast že ustavila ? Če so še, koliko cm v tem letu od 14 pa do 15-tega so še zrasle?

Od moje kolegice hči je stara 14 let.Pred enim tednom je bila pri ortopedu zaradi hrebtenice.Ko jo je slikal ji je rekel,da bo zrasla še tri cm.Punčka je visoka 158 cm.

Koliko bo še zrasla v tej starosti je odvisno od tega, kdaj je prišla v puberteto. Lahko se je obdobje hitre rasti že zaključilo, jaz osebno, pa sem ravno v tem času še zelo rasla, ker sem dobila prvo M šele pri 15-ih letih.

Odvisno je od tega, kdaj je punca dobila menstruacijo. Tiste, ki dobijo menstruacijo prej, npr. pri 11 letih, so že takrat zelo velike, prave razvite gospodične. Po menstruaciji punca zraste samo še za par cm in nič več, rast je s pojavom menstruacije bolj ali manj končana. Če pa je punca pri 11 letih še majhna, je velika možnost, da bo menstruacijo dobila pozno. Pri 14, 15 letih pa se rast pri puncah večinoma konča, saj takrat skoraj vse dobijo menstruacijo.

Torej, velika in razvita dekleta dobijo menstruacijo pri 11-tih. In skoraj ne zrastejo več.
Majhna dekleta dobijo mentstruacijo pri 13,14,5-tih in do takrat še zrastejo.
Zanimivo.
Hči je stara 13 let, ima 170 cm in nima menstruacije.
Torej bo – kaj – zrasla do 190 cm?
(Oba z možem sva povprečno majhna/velika).
Njena sošolka, mali pišek ima menstruacijo od 10-tega leta.
In ostaja nekje na 160-tih centimetrih ali še manj.

Od kolegice hčerka je dobila menstruacijo pred tremi meseci in bo zagotovo zrastla samo še tri cm.Po mojem ni pravila.Jaz se spomnem ,da sem dobila menstruacijo pri 14 in sem pol zrasla še 5 cm.Do 178cm.

Kok so pa fantje kaj veliki pri 14 letih?

lp

Ne vem, če to drži. Jaz sem dobila menstruacijo pri dobrih 11 (bila sem najmanjša v razredu in tudi drobna), pa sem rasla do 15. leta. Sicer imam samo 163 cm, ampak če bi se ustavila pri 12. letih, bi imela krepko pod 160 cm.

To ni zraslo na mojem zelniku. Zadevo sem prebrala v nekem strokovnem članku pred leti, žal se ne spomnem v katerem.

Jayne, tudi jaz sem pri 13 imela 170 cm. Menstruacijo sem dobila nekaj mesecev kasneje in sem potem zrasla še za nekaj cm, da sem imela 174, kot jih imam tudi zdaj. S tvojo bo pa tudi nekaj podobnega. Lahko pa bo imela menstruacijo šele pri 14 in bo do takrat zrasla še pet cm, potem pa nič več. Njena sošolka, ki ima menstruacijo od 10. leta pač ostaja na 160 cm. Mogoče bo zrasla še za dva ali tri cm, to je pa tudi vse. Sporoči mi, če bo tako – čez nekaj let. Grem stavit, da bo vedno bolj pri majhnih, ker prav dosti zrasla ne bo več, če že ima menstruacijo.

Katka, torej si majhna in si od menstruacije do zdaj zrasla samo nekaj cm (mogoče 5 ali pa 8). Ampak dejstvo ostane, da si bolj majhna kot povprečne rasti, kar je normalno, če si že ob tem, ko si dobila menstruacijo bila majhna. Vse, kar sem hotela povedati je, da po menstruaciji punca bistveno ne bo več zrasla. Pa če vam je všeč ali pa ne. Medtem ko se fantje lahko potegnejo šele pri 17 ali 18 letih.

Točno, gagica, tudi meni je to rekel pediater glede moje hčerke. Me je zanimalo, ali se ve, kdaj se bo ustavila v rasti, ker je pri 13 letih imela 175 cm, pa me je vprašal, ali je že dobila menstruacijo. Sem rekla, da ravno pred enim mesecem. Pa je rekel, da potem pa bo zrasla največ še za par centimetrov ker po menstruaciji ne rastejo več ali pa zelo malo. Tako da čisto verjamem. Z mano je bilo isto.

Jaz sem čez srednjo šolo zrasla še za 1 cm (merjeno na faksu pri antropologinji). Zdaj sem 169.

Menstruacijo sem dobila pri 13. letih, pri šestnajstih pa sem v borih treh mesecih zrasla še za 16 cm!!! Tako sem končala na pregledih, kjer so mi napovedali, da bom zrasla do 187 cm (!!!), kar pa se tudi ni uresničilo, saj sem obstala pri 176 cm.

Skratka, to o menstruacijah in višini je bilo v mojem primeru bolj vraža kot ne. (Najbrž pa tudi zdravniške napovedi …) 😉

Pozdravljeni,

Moja hčerka vrjeli ali ne je dobila menstro pri manj kod 9 letih..Zdravniki so nam priporočali prejem inekcije ki bi to ustavila za kakšno leto..In mi se tega nismo sprejeli

Pustili smo naravno rast pa kar bo bo..Takrat je bila skoraj 158 cm…Zdaj je stara 14 let in je 170 cm..zrastla je in še bo zrasla ker je v kratkem 1-2 cm zrastla..Sicer igra odbojko ki je pripomoglo k temu

Če bo inekcije sprejemala pa bi zagotovo zrastla še kak cm več…

Jaz sem pri 12ih nehala rasti. Največji poskok rasti sem imela med 11im in 12im letom. M sem dobila pri 11ih. Moja hči podobno. Mislim da je iz 12ega do 15ega zrasla samo še kakšen centimeter.

New Report

Close