Najdi forum

navidezni pomnilnik

Program mi javlja, da imam premalo prostora na C disku in naj počistim navidezni pomnilnik.
Zanima me kako to napravim?
Rada bisto krajšo verzijo preko ‘orodij’- ‘možnosti’ ….

XP Prof. Mozilla Firefox.

Najlepša hvala tudi v imenu mojega kot kaže ubogega, računalnika.

Aja: Zanima me še če je potrebno ta pomnilnik večkrat ‘čistiti’ kot recimo na mobitelu začasni pomnilnik.

Tuki mas link bos nasla program . Instaliraj in zazeni , popravi in pocisti vse kar je nepotrebnega http://www.mitrovic32.site90.com

Povezava neuspešna.

V bistvu sem datoteke, katerih ne uporabljam, redko uporabljam, že brisala. Pa kljub temu nonstop teži in počasi dela, ‘da mu primankuje prostora na C disku’
.

Hoj,

Ja potem pa je tvoj problem očitno ni toliko (ali pa) ta tvoj navidezni pomnilnik (swap file), temveč dejansko fizično pomanjkanje prostora na C razdelku. Če imaš več razdelkov/particij, potem bi bilo zelo dobro, da razne datoteke, ki niso sistemske narave (filmi, glasba, Word (in drugi podobni) dokumenti,…), da jih premakneš stran od C-ja nekam drugam. Magari na zunanji trdi disk, če ga imaš, če ne pa na USB ključke, CD-R/-RW-je, DVD-R/-RW-je.

S CCleaner programom lahko tudi kar fino prečistiš C razdelek nepotrebnih datotek. Sorodni program Defraggler (od istega podjetja; Piriform), pa ti lepo defragmentira trdi disk, da se ti potem vse hitreje zaganja.

POZOR: Če imaš SSD pogon, potem ni potrebno defragmentiranje trdega diska, če pa imaš običajnega (magnetni trdi disk), potem pa.

Lepa hvala za obširno in konkretno razlago.

V bistvu sem s težkim srcem pa vendar, fizično očistila C disk. Pomnilnik je bil na nuli tako, da nisem,
imela izbire.Zanimivo, da enkrat javlja o navideznem pomnilniku, drugič pa C disku. Sprostila za cca.5 MGB – več ne morem, sedaj čakam.
Bom probala s CCleanerjem. Morda se bo zgodil čudež, v kar pa težko verjamem. Računalnik starejše sorte in verjetno želi v penzijo.

Če ni skrivnost, koliko je pa trdi disk v celoti velik (80, 100 GB ?) oz. kako je “parceliran” ?

Realno je navidezni pomnilnik/pomanjkanje prostora na trdem disku precej povezano. Namreč, če uporabljate preveč ali preprosto prezmogljive/prepožrešne programe glede na strojne zahteve Vašega računalnika (namely lack of RAM), potem se navidezni pomnilnik poveča, kar pomeni, da lahko tudi poveča fizični prostor na trdem disku.
Zadevo se lahko reši na (vsaj) 3 načine:

1. Dokupi/Doda se več fizičnega spomina oz. RAM ploščic. Koliko ima trenutno fizičnega spomina ? 1 GB ? Kateri OS sploh uporabljate ? Win XP ? 32-bitni ali 64-bitni OS ?

2. Obstoječi trdi disk reparcelira (od drugih razdelkov – če obstajajo, doda nezasedeni prostor k C particiji -> zelo tvegan postopek; lahko pride do izgube podatkov), torej se prekopira dol vse nesistemske datoteke na prav nek drug fizični medij. Potem se naredi varnostno kopijo podatkov (Norton Ghost image), le-to prekopira tudi drugam, nakar se pa formatira trdi disk in tokrat naredi večji C razdelek. Potem se pa iz te varnostne kopije podatkov zadeve obnovi nazaj.

3. Uporabite kakšen USB 2.0/3.0 ključek kot “dodaten RAM”. Lušten video, ki pojasnjuje kako in kaj. Skratka Google -> USB stick as ram

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close