Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne bom več poštena

Ne bom več poštena

Berem o eurosongu in Vili Resnik govori o eurosongu in, da to nima veze z glasbo ampak se je treba malo kaj “zmenit”. In na koncu reče, da je edina pametna stvar, ki se je je naučil od politikov, da samo lažnivci in kradljivci dobro živijo. Vezano sicer na eurosong in, da smo slovenci preveč pošteni, da bi kdaj zmagali.

Sama sem bila vedno poštena, še preveč in vedno me okoli prinesejo, kradejo, lažejo in se zraven delajo fine.

Prodajamo stanovanje, ki smo ga podedovali. In kaj so naredili sosedje. Poslali so sina, da je preveril za koliko ga prodajamo, koliko bomo dobili denarja. Od samega začetka sem vedela, da kupil ga sigurno ne bo, ker ga nima za kaj. Sploh ne enega bogega malega stanovanja, ker je veliko bolj bogat in ne rabi enega šita, ker že ima veliko več.

Te isti sosedje (njegovi starši) nam kradejo. Dala sem sosedu 5 eur, da je mimo grede nekaj prinesel. Zadeva je stala 3 eur. 2 eur je obdržal, rekel nič. In ni bilo to, da bi šel kam daleč in nam to prinesel. Ne, šel je 2 minuti stran in na svojo željo. In to ni bilo prvič. Bilo je pa prvič, da sem jaz to opazila. Prej so to opažali drugi družinski člani in tudi prijatelji. In… ti sosedje živijo prekleto dobro, na račun drugih pa hodijo na dopust tudi za cel mesec. In kar je najbolj smešno… ja, niso slovenci. Druga soseda, slovenka, pa poštena, še preveč poštena.

In kot je rekel Vili Resnik: če si pošten si bedak, če lažeš, zavajaš in kradeš pa dobro živiš.

No, zdaj te sosede dobro poznaš in veš, da jih nikoli več ne boš prosila, da gredo kam namesto vas.

In kaj potem, če imajo oni tako željo, ti (in tvoji) še vedno lahko rečete ne.

In če si vedela, da sosedi samo preverjajo, kako je stanovanje in za koliko ga boste prodali, bi prav tako lahko rekla, da se o tem z njimi ne boš pogovarjala, Da čakaš na resne kupce in ne na take, ki pasejo radovednost.

Odgovor na objavo uporabnika
stara forumašica, 16.05.2025 ob 12:37

No, zdaj te sosede dobro poznaš in veš, da jih nikoli več ne boš prosila, da gredo kam namesto vas.

In kaj potem, če imajo oni tako željo, ti (in tvoji) še vedno lahko rečete ne.

In če si vedela, da sosedi samo preverjajo, kako je stanovanje in za koliko ga boste prodali, bi prav tako lahko rekla, da se o tem z njimi ne boš pogovarjala, Da čakaš na resne kupce in ne na take, ki pasejo radovednost.

Stvar je v tem, da je to urejala odvetnica in je rekla naj damo sosedu njeno št., da se zmenita za ogled. Pred tem jaz nisem vedela, do pred kratkim. Ostali so pa predvidevali, da ti sosedje niso ravno pošteni in potem malo pozabili kaj se je zgodilo. Je mama enkrat hotela dat tej sosedi par eur za neko opravljeno malenkost (recimo naj otroku kupi čokolado ali kaj takega) in soseda reče: kaj mi bo to!! Ona bi očitno več. Ko človek niti hvaležen ni. Tisti, ki nima bi bil še kako vesel. Po drugi strani pa ravno po 2 eur, po 5 eur, po 1 eur kar sami vzamejo in to šele pri štetju ugotoviš, in logično ko mu daš 2 eur mu pa to ni dost, ker je že s krajo zaslužil ohoho! Ali pa pričakuje, da mu boš dal 200 eur, ker si dobil dediščino. No ta dediščina ni taki velika, da bi kar talali denar. Poleg tega imamo stroške in dolgove po pokojni osebi. To vejo ampak to jih pa ne zanima.

Si posten clovek zaradi sebe ali zaradi drugih?

Kdor razmislja tako kot ti, je posten zaradi drugih, ker hlepi po dobrem mnenju okolice in mu je pomembno, kaj si drugi mislijo o njem.

Postena sem zaradi sebe. Briga me, kaj drugi pocnejo in kaj si mislijo.

Anonimno 1574, 16.05.2025 ob 12:53

Stvar je v tem, da je to urejala odvetnica in je rekla naj damo sosedu njeno št., da se zmenita za ogled. Pred tem jaz nisem vedela, do pred kratkim. Ostali so pa predvidevali, da ti sosedje niso ravno pošteni in potem malo pozabili kaj se je zgodilo. Je mama enkrat hotela dat tej sosedi par eur za neko opravljeno malenkost (recimo naj otroku kupi čokolado ali kaj takega) in soseda reče: kaj mi bo to!! Ona bi očitno več. Ko človek niti hvaležen ni. Tisti, ki nima bi bil še kako vesel. Po drugi strani pa ravno po 2 eur, po 5 eur, po 1 eur kar sami vzamejo in to šele pri štetju ugotoviš, in logično ko mu daš 2 eur mu pa to ni dost, ker je že s krajo zaslužil ohoho! Ali pa pričakuje, da mu boš dal 200 eur, ker si dobil dediščino. No ta dediščina ni taki velika, da bi kar talali denar. Poleg tega imamo stroške in dolgove po pokojni osebi. To vejo ampak to jih pa ne zanima.

In vi še kar koristite pomoč teh sosedov :))

Kar precej čudni ste – kako ti sosed reče, da mu daj 200€, ker si nekaj podedoval? Ali pa imaš samo ti občutek, da to pričakuje, sami pa niso o tem v resnici niti razmišljali?

Drugače pa se popolnoma strinjam s tem, kar je napisala @cast in dostojanstvo

Anonimno 1574, 16.05.2025 ob 12:29

Berem o eurosongu in Vili Resnik govori o eurosongu in, da to nima veze z glasbo ampak se je treba malo kaj “zmenit”. In na koncu reče, da je edina pametna stvar, ki se je je naučil od politikov, da samo lažnivci in kradljivci dobro živijo. Vezano sicer na eurosong in, da smo slovenci preveč pošteni, da bi kdaj zmagali.

Sama sem bila vedno poštena, še preveč in vedno me okoli prinesejo, kradejo, lažejo in se zraven delajo fine.

Prodajamo stanovanje, ki smo ga podedovali. In kaj so naredili sosedje. Poslali so sina, da je preveril za koliko ga prodajamo, koliko bomo dobili denarja. Od samega začetka sem vedela, da kupil ga sigurno ne bo, ker ga nima za kaj. Sploh ne enega bogega malega stanovanja, ker je veliko bolj bogat in ne rabi enega šita, ker že ima veliko več.

Te isti sosedje (njegovi starši) nam kradejo. Dala sem sosedu 5 eur, da je mimo grede nekaj prinesel. Zadeva je stala 3 eur. 2 eur je obdržal, rekel nič. In ni bilo to, da bi šel kam daleč in nam to prinesel. Ne, šel je 2 minuti stran in na svojo željo. In to ni bilo prvič. Bilo je pa prvič, da sem jaz to opazila. Prej so to opažali drugi družinski člani in tudi prijatelji. In… ti sosedje živijo prekleto dobro, na račun drugih pa hodijo na dopust tudi za cel mesec. In kar je najbolj smešno… ja, niso slovenci. Druga soseda, slovenka, pa poštena, še preveč poštena.

In kot je rekel Vili Resnik: če si pošten si bedak, če lažeš, zavajaš in kradeš pa dobro živiš.

Hah! Gnili Resnik!

cast in dostojanstvo, 16.05.2025 ob 13:02

Si posten clovek zaradi sebe ali zaradi drugih?

Kdor razmislja tako kot ti, je posten zaradi drugih, ker hlepi po dobrem mnenju okolice in mu je pomembno, kaj si drugi mislijo o njem.

Postena sem zaradi sebe. Briga me, kaj drugi pocnejo in kaj si mislijo.

Tako sem tudi jaz razmišljala. Ampak ko ti takile kradejo, okol prenašajo itd, se pa vprašam drugače. Kaj, če bi jaz to njim naredila? Jim pa verjetno ne bi bilo prav. Taki kradljivci se zelo radi družijo s poštenimi ljudmi in celo spodbujajo poštenost, da imajo korist od tega. Najbolje je biti nekje na sredini, pošten do poštenih in nepoštenim malo pokazat kakšni so. Je pa tako, da predvsem starejši se bojijo, da bodo kdaj rabili pomoč in so tiho čeprav opazijo kaj se dogaja. In če nimaš veliko pomoči na voljo si ga nasral pri takih nepoštenih. In danes je tega na žalost vedno več. Sem pa opazila, da nepošteni ponavadi imajo, pošteni pa ne, le zakaj.

stara forumašica, 16.05.2025 ob 13:08

In vi še kar koristite pomoč teh sosedov :))

Kar precej čudni ste – kako ti sosed reče, da mu daj 200€, ker si nekaj podedoval? Ali pa imaš samo ti občutek, da to pričakuje, sami pa niso o tem v resnici niti razmišljali?

Drugače pa se popolnoma strinjam s tem, kar je napisala @cast in dostojanstvo

jaz sem razumela, da zato, ker ni zadovoljen z malenkostjo. Zakaj bi sicer rekel “kaj mi bo to”. Jaz to razumem kot “kaj mi bo tako malo”. Se pravi ima, ne rabi. AMPAK, zakaj pa potem sam vzame, da ti ne bi videl? Čeprav se jasno vidi, da je vzel. 5e mu je dala, stvar je bila 3e in nič ni vrnil.

Jaz takim ne bi dala niti centa več. Vsak cent bi dala sebi v šparovec. Enkrat bi mi prišlo prav. Oni se bodo pa enkrat še po glavi tepli zakaj niso vzeli. Enkrat BO tudi njim prišel prav ravno ta drobiž, ki so ga zavrnili. Zdaj imaš, jutri ne več.

Človek z integriteto, dober človek, je res tisti človek, ki ga vedenje drugih ne spreminja. Govorim o dobrem. Jaz verjamem v zakon setve in žetve. Ne moreš saditi paradižnik in misliti, da bo zrasla melona. Ne moreš sejati nepoštenost in misliti, da se ti bodo v življenju dogajale dobre stvari. Enkrat pride račun.

Ni nobenega računa. Ni nobene karme. Vaaj ne take, kot si jo predstavljamo. Jaz sem že celo življenje poštena, pohlevna. Kaj sem dosegla v življenju? Nič. Potem sem pa začela malo opazovati. Ljudje, ki goljufajo, “se znajdejo”, lepo živijo. Morda jim psiha nagaja. Ampak to tudi meni. Zelo. In zakaj pa ne, če prideš do nekih naivnih ljudi, zakaj jih ne bi ogoljufal. V Sloveniji se uspe samo z nepoštenostjo. Drugače si en revež. Danes ni nič zastonj. Najbolj je dragocen čas. Delodajalec ti vzame recimo cel dan, potem pa odvisno za koliko se prodaš. Večina nima te sreče, da bi za malo dela dobila veliko denarja. Čas stane. Če gre nekdo v trgovino po 1 stvar, za to porabi čas. Koliko ceniš svoj čas? Tebi ni nič vreden?

ni karme, 16.05.2025 ob 14:42

Ni nobenega računa. Ni nobene karme. Vaaj ne take, kot si jo predstavljamo. Jaz sem že celo življenje poštena, pohlevna. Kaj sem dosegla v življenju? Nič. Potem sem pa začela malo opazovati. Ljudje, ki goljufajo, “se znajdejo”, lepo živijo. Morda jim psiha nagaja. Ampak to tudi meni. Zelo. In zakaj pa ne, če prideš do nekih naivnih ljudi, zakaj jih ne bi ogoljufal. V Sloveniji se uspe samo z nepoštenostjo. Drugače si en revež. Danes ni nič zastonj. Najbolj je dragocen čas. Delodajalec ti vzame recimo cel dan, potem pa odvisno za koliko se prodaš. Večina nima te sreče, da bi za malo dela dobila veliko denarja. Čas stane. Če gre nekdo v trgovino po 1 stvar, za to porabi čas. Koliko ceniš svoj čas? Tebi ni nič vreden?

Razlika je a je nekdo ves čas doma, gre za nekoga drugega nekaj iskat in hoče za to plačilo. Drugo pa, ko človek dela, hodi v službo potem pa gre nesebično še za nekoga drugega nekaj iskat in celo nič noče v zameno. Tistemu prvemu ne bi dala nič. Temu drugemu pa ja, ker si zasluži.

A zdaj če je nekdo “ves čas doma”, bi pa moral zastonj usluge in svoj čas naokoli talat?

Eni imate res neke čisto posebne kriterije za vašo t.i. poštenje.

hahahahaha, 16.05.2025 ob 15:48

A zdaj če je nekdo “ves čas doma”, bi pa moral zastonj usluge in svoj čas naokoli talat?

Eni imate res neke čisto posebne kriterije za vašo t.i. poštenje.

Enkrat se pizdite kako socialci samo doma sedijo in si ne zasluzijo socialne istocasno pa tak lahko kar krade. A ni isto al gre takmu uradno iz nasih ddv-jev socialna ali pa denar dobiva mal kle mal tam neuradno. No, eni pa kar oboje. Pa eni lahko, drugi ne bi smel.  In nekdo, ki se sam ponudi in potem zahteva placilo?! Mu ni treba svojega casa razdajat, ce sam hoce. Le zakaj hoce? Skratka nekaterim nikoli ni prav. Govorite cez socialce, cez naivne, cez bogate, cez revne.

Daj si še enkrat preberi temo, ker očitno nimaš pojma, kaj sploh pišeš. Kje si zdaj socialce notri potegnil? Pijan že tako zgodaj popoldan?

Mi iz ta stare garde smo ze kot otroci pred 60 leti vedeli, da je Evrovizija (takrat) kuhna. Cudi me, da tebi, kot odrasli osebi, to ni jasno. Prav tako nam je soseda dala cikgumi, ce smo zanjo sli v trgovino iskat kaksno malenkost. Trgovina je bila slabih 30 m stran.

In cisto normalno je, da se sosedje zanimajo za ceno neoremicnine v blizini. Kako mislis, da bos prodala, ce bos dovolila ogled samo “resnim” kupcem, ker tega, kdo je “resni” kupec, vnaprej nihce ne ve. A resno mislis, da grejo ljudje pogledat eno samo nepremicnino in jo kar kupijo? Odrasti, vendar.

Imaš napačno definicijo in poglede na druge v primerjavi. S tem, kar si zastavila, spremenila zase v problemu ne boš.

Po kvantni fiziki, ravno gledam elektromagnetno valovanje,… se vse zapisuej v vesolje. Vesolje te bere, vsak te lahko prebere v kateremikoli času…

Pa sej resnična fizika, je po pravici povedano, bolj znanstvena fantastika, kot karkoli drugega, seveda ljudje pač sprememamo svet preko 5čutil, ki so skrajno omenena…

Da ne kompliciram… Karma obstaja. Tko. Z znastvenega vidika, pač obstaja. Zapis je večen. Večno potuej po vesolju.

tko da…. tko je. Vsak se pa sam odloči in s tem živi, očitno večno.

New Report

Close