Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Ne bom zmogla

Ne bom zmogla

Kdo smo? Del družbe v kateri živimo in kot taki imamo pravico odločati o pravilih, ki bodo veljala v tej družbi.
Jaz ne bi tega, kar nekdo počne s “svojim” denarjem, reševal z očitanjem, pač pa z zakonom. Mimogrede, če ima neka firma dobiček, denar ni le od lastnika, pač pa od vseh, ki so k dobičku prispevali. Vsaj tako bi moralo biti, seveda ne bi pripadal vsdem enak delež, pa pa bi se naredilo neko pošteno razmerje. Ker še tako sposoben poslovnež je brez delavcev niko i ništa.
Tako kot je tudi že sedaj minimalna plača določena z zakonom. Recimo, da bi bila minimalna plača v neki firmi vezana na dobiček in da je fiksna. Ne pa, da jaz naredim firmo in lahko tebe prosim, če mi prideš pomagat delat za drobiž, sam pa bom pobral večino, ker mi pač zakon in množica brezposelnih to omogočata. Saj so pošteni delodajalci tudi, druge bi bilo pač treba pripravit do tega z zakonom.[/quote]
Saj pravim. Velika večina Slovencev je “podedovala” mentalni sklop iz časov “socijalisticnega samoupravljanja”.

Mimogrede, a ti kdo brani, da odpreš podjetje in ga zastaviš na tak način? Tako “fenomenalne” ideje imate, samo kaj ko jih nihče potem ne uresniči. Le zakaj?? Haha. Obvladate, ni kaj. Govorite eno, delate drugo. To, ja. Klasični komunjajzarji. S tujimi kurci bi po koprivah.[/quote]
Ja če pa noben nima vez. Pa poznanstev. Pa država jim ne pomaga. Pa noben jim nič noče dat zastonj. :))))))))))) A ni grozen ta turbokapitalizem, ko morš delat, da nekaj dobiš. :))))

Kdo smo? Del družbe v kateri živimo in kot taki imamo pravico odločati o pravilih, ki bodo veljala v tej družbi.
Jaz ne bi tega, kar nekdo počne s “svojim” denarjem, reševal z očitanjem, pač pa z zakonom. Mimogrede, če ima neka firma dobiček, denar ni le od lastnika, pač pa od vseh, ki so k dobičku prispevali. Vsaj tako bi moralo biti, seveda ne bi pripadal vsdem enak delež, pa pa bi se naredilo neko pošteno razmerje. Ker še tako sposoben poslovnež je brez delavcev niko i ništa.
Tako kot je tudi že sedaj minimalna plača določena z zakonom. Recimo, da bi bila minimalna plača v neki firmi vezana na dobiček in da je fiksna. Ne pa, da jaz naredim firmo in lahko tebe prosim, če mi prideš pomagat delat za drobiž, sam pa bom pobral večino, ker mi pač zakon in množica brezposelnih to omogočata. Saj so pošteni delodajalci tudi, druge bi bilo pač treba pripravit do tega z zakonom.[/quote]
Saj pravim. Velika večina Slovencev je “podedovala” mentalni sklop iz časov “socijalisticnega samoupravljanja”.

Mimogrede, a ti kdo brani, da odpreš podjetje in ga zastaviš na tak način? Tako “fenomenalne” ideje imate, samo kaj ko jih nihče potem ne uresniči. Le zakaj?? Haha. Obvladate, ni kaj. Govorite eno, delate drugo. To, ja. Klasični komunjajzarji. S tujimi kurci bi po koprivah.[/quote]
Noben mi ne brani. Ni point v tem, kaj kdo meni brani. Point je v tem, kako bi moralo veljati za vse. Razumem, da grebatorji se s tem ne bi strinjali, ampak teh je še vedno veliko manj, kot tistih, ki so premalo plačani.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Pa še uravnilovko, da uvedemo spet, ane? Da bo luzer Matkičevega kova, ki “dela” 2 uri na dan imel pol manjšo plačo od nekoga, ki odgovorno vodi firmo s par 1.000 zaposlenimi in je na stand-by 24/7. Juhuhu, raj za lenuhe.

Imaš prav, za tak sistem se grebatorji in vizionarji ne grebejo. Grebete se samo lenuhi. Če bi se tudi za delo zagrebli toliko, kot se za svoje pravice, bi že jutri bolje živeli.

Noben mi ne brani. Ni point v tem, kaj kdo meni brani. Point je v tem, kako bi moralo veljati za vse. Razumem, da grebatorji se s tem ne bi strinjali, ampak teh je še vedno veliko manj, kot tistih, ki so premalo plačani.[/quote]
Zaradi “grebatorjev” imate kje vzeti vse kar si tako radi PRERAZPOREJATE. Namreč, toliko bi ti že moralo biti jasno, da tisti na minimalcih in blizu le tega, da brezposelnih niti ne omenjam, niti pod razno ne pokrijejo stroškov LASTNE zdravstvene oskrbe, pokojnine in kopice drugih socijalnih transferjev, ki so jih deležni. Plača se jih iz denarja, ki so ga zaslužili “grebatorji”. Vaši krasni politiki, komunjajzarji kot večina ostale populacije, pa so si lepo izglasovali ene vsestransko najvišjih davkov na svetu. Sploh davek na delo! Pa še to vam ni dosti zaplankanim komunajzarjem. Ne, absurdno obdavčevanje plač vam ni dovolj. Še omejevali bi.

Glede na to, da vas po levi in desni prehitevajo nekoč precej revnejše države, je precej jasno, da vas grebatorji počasi zapuščajo. Pa si kupčkajte. Od prerazporejanja ni še nikjer prišlo do prosperitete. Mi hočeš reči, da TI znaš bolje porabiti to kar sem jaz zaslužil? Komu bi ti dirigiral življenje? Za dobrobit družbe? Za dobrobit mene že ne. Za dobrobit svoje riti. Prokleti komunajzarji. Kdo ti brani, da vse kar imaš nad minimalcem lepo ne šenkaš za nezaposlene. Aja, to pa ne bi. Ti bio vzel od drugih in prerazporejal.

Ti cist prevec osebno jemljes tole debato. Malo strasljivo vse skupaj.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Noben mi ne brani. Ni point v tem, kaj kdo meni brani. Point je v tem, kako bi moralo veljati za vse. Razumem, da grebatorji se s tem ne bi strinjali, ampak teh je še vedno veliko manj, kot tistih, ki so premalo plačani.[/quote]
Zaradi “grebatorjev” imate kje vzeti vse kar si tako radi PRERAZPOREJATE. Namreč, toliko bi ti že moralo biti jasno, da tisti na minimalcih in blizu le tega, da brezposelnih niti ne omenjam, niti pod razno ne pokrijejo stroškov LASTNE zdravstvene oskrbe, pokojnine in kopice drugih socijalnih transferjev, ki so jih deležni. Plača se jih iz denarja, ki so ga zaslužili “grebatorji”. Vaši krasni politiki, komunjajzarji kot večina ostale populacije, pa so si lepo izglasovali ene vsestransko najvišjih davkov na svetu. Sploh davek na delo! Pa še to vam ni dosti zaplankanim komunajzarjem. Ne, absurdno obdavčevanje plač vam ni dovolj. Še omejevali bi.

Glede na to, da vas po levi in desni prehitevajo nekoč precej revnejše države, je precej jasno, da vas grebatorji počasi zapuščajo. Pa si kupčkajte. Od prerazporejanja ni še nikjer prišlo do prosperitete. Mi hočeš reči, da TI znaš bolje porabiti to kar sem jaz zaslužil? Komu bi ti dirigiral življenje? Za dobrobit družbe? Za dobrobit mene že ne. Za dobrobit svoje riti. Prokleti komunajzarji. Kdo ti brani, da vse kar imaš nad minimalcem lepo ne šenkaš za nezaposlene. Aja, to pa ne bi. Ti bio vzel od drugih in prerazporejal.[/quote]

Pišeš kakor da nisi naš. Kaj nisi Slovencelj?

Ne govorim o tem, kar si TI zaslužil, ampak govorim o tem, kar je zaslužil nek koletktiv, kot firma. Delaš vse, sam? Potem me ne zanima, kaj delaš z denarjem. Če pa imaš pomočnike, sodelavce, pa me že malo zanima. Ker potem nisi več sam služil, temveč ste skupaj. Zanima kot nekoga, ki (minimalno) lahko vpliva na pravila družbe, v kateri živimo. In, če denar drugače razporedimo, bolj pošteno, ne moreš rečt, da bi le jemal. Ker zavajaš. Če nekomu daš manj, drugi pa dobi več, to ni jemanje, pač pa razporejanje.

Zadeva ni niti malo osebna. Gre preprosto za to, da ima velika večina Slovencev, kjerkoli že živite, popolnoma izkrivljen pogled na funkcioniranje ekonomije. Gre za posledico vsestranske komunajzarske propaganda s katero vam že celo življenje perejo možgane. Samostojno pa se večina tako NIČ ne izobražu. Pa še tisto kar berete je confirmation bias propaganda. Zato tudi ni šans, da v Sloveniji pride do bistvenih sprememb boste ne boste dobesedno lačni in prisiljei na spremembe. Saj vztrajno volite komunjazerje v razno raznih preoblekah. V bistvu ste z virusom okuženi BOLNIKI brez zavedanja, da je VAŠA realnost posledica VAŠIH kolektivnih iluzurnih KOMUNAJZARSKIH PREPRIČANJ katerih uvedba je še vsako državo obubožala. Slednja tukaj, tako kot v realnem življenju, seveda vztrajno demonstrirate, goreče zagovarjate in bog ne daj reči karkoli v nasprotju z ideologijo, ki jo prodajate. Zaradi skrajno izkrivljenih pogledov na ekonomijo se vam vsi vaši “predlogi” zdijo tako krasni, posteni, pravi, … Ampak kako komunicirati s ideologi brez osnovnega razumevanja funkcioniranja ekonomije izven konteksta samoupravljanja in “družbene” lastnine?

Veš kaj pa je meni strašljivo? Zavedanje, da je velika večina Slovencev ostaja okužena z virusom komunizma. In bolj ko tonete, bolj se ga želite oklepati. Ne boste srečni dokjer ne bodo vsi okoli vas enako osiromašeni.

tudi jaz delam na zelo težkem delovnem mestu, kjer se dviguje paciente. enako kot avtorica imam tudi jaz okvaro hrbtenice. nebi smela dvigovati več kot 5 kilogramov. po vsej verjetnosti bo sledila operacija. dvigujem pa po 50, 70 in več. zaposlitve druge ne dobim. na drugo delovno mesto me ne morejo premestiti. tako da včasih me zvija od bolečine
LEPOLASKA
TI SI RES ENA VELIKA P*R*A*S*I*C*A. samo žališ ljudi. upam da te bo kdaj res doletela bolečina zaradi tvoje službe če jo sploh imaš. glede na to da visiš neprestano tu gor si na socialni. ali pa vsaj da boš res dobila minimalno plačo da ne boš imela kaj dat v usta. sram naj te je

Nič nas je je.e izem, smo samo ljudje s sočutjem česar egoisti ne boste nikoli dojeli, ker preprosto ne dojemate tega, ker obstaja samo vaš grebatorski svet v katerem ni prostora za druge ljudi.

Nič nas je je.e izem, smo samo ljudje s sočutjem česar egoisti ne boste nikoli dojeli, ker preprosto ne dojemate tega, ker obstaja samo vaš grebatorski svet v katerem ni prostora za druge ljudi.[/quote]
Komunajzarsko sočutje pride do izraza samo takrat kadar bi prerazporejali od nekoga tretjega, ne od sebe. Kot rečeno, s tujim kurcem bi po koprivah. Sočutje pa tako. Vedno pa deklarativno. Sam gobec pa sapa vas je. Je ni družbeno politične ureditve, ki bi v zgodovini človeštva v imenu “sočutja” in “pravičnosti” umorila več ljudi. Predvsem tistih, ki so imele več od “sprejemljivega” minimuma.
Edino važno vam je oblast. Da lahko prerazporejate kakor vam je milo. Predvsem sebi. Seveda pod pultom. Če le pridete blizu korita. Tako kot vaši dragi politiki, Zaslepljenim masam pa se prodajajo PR parole, kako se bo živelo na račun tam nekih “bogatih”. V imenu neke v vaših sprevrženih glavah zamišljene pravičnosti. Na koncu pa se izkaže, da za financiranje enormnega birokratskega aparata, ki bi naj “udejanjal” to vašo politiko zablod, prerazporejanja, in podmiznega bogatenja “podobnih” je bogat že vsak, ki zasluži malo več od minimalca. Ker tak aparatus pač stane. Razvije se v leglo nasnage, lenobe, nepotižma in korupcije. Pač. odraz naroda. Kaj pa drugega. In kot parazit izčrpa gostitelja. Jebem vam pravične in sočutne komunajzarje, ki ste vse le to ne.

Nič nas je je.e izem, smo samo ljudje s sočutjem česar egoisti ne boste nikoli dojeli, ker preprosto ne dojemate tega, ker obstaja samo vaš grebatorski svet v katerem ni prostora za druge ljudi.[/quote]
Komunajzarsko sočutje pride do izraza samo takrat kadar bi prerazporejali od nekoga tretjega, ne od sebe. Kot rečeno, s tujim kurcem bi po koprivah. Sočutje pa tako. Vedno pa deklarativno. Sam gobec pa sapa vas je. Je ni družbeno politične ureditve, ki bi v zgodovini človeštva v imenu “sočutja” in “pravičnosti” umorila več ljudi. Predvsem tistih, ki so imele več od “sprejemljivega” minimuma.
Edino važno vam je oblast. Da lahko prerazporejate kakor vam je milo. Predvsem sebi. Seveda pod pultom. Če le pridete blizu korita. Tako kot vaši dragi politiki, Zaslepljenim masam pa se prodajajo PR parole, kako se bo živelo na račun tam nekih “bogatih”. V imenu neke v vaših sprevrženih glavah zamišljene pravičnosti. Na koncu pa se izkaže, da za financiranje enormnega birokratskega aparata, ki bi naj “udejanjal” to vašo politiko zablod, prerazporejanja, in podmiznega bogatenja “podobnih” je bogat že vsak, ki zasluži malo več od minimalca. Ker tak aparatus pač stane. Razvije se v leglo nasnage, lenobe, nepotižma in korupcije. Pač. odraz naroda. Kaj pa drugega. In kot parazit izčrpa gostitelja. Jebem vam pravične in sočutne komunajzarje, ki ste vse le to ne.[/quote]

Ne boš dojel…itak

Države, ki se ponašajo z največjo gospodarsko rastjo v zahodnem svetu so to postale po zaslugi izkoriščanja drugih držav, kontinentov…itd Za sabo puščajo razdejanja, trpljenje, revščino itd hkrati prepričujejo ljudi kako so si sami krivi za svojo bedo. Beda ni nikoli zgolj posledica posameznika, je vedno posledica sistema, ki ga ustvarjajo, vodijo tebi podobni ljudje.

Saj tvoj nivo tudi nikamor ne seže, četudi si domišljaš, da. Jaz sem vsaj nesramna do luzerjev in inteligentna, ti si pa nesramna in butasta. Ne zelo dobra kombinacija.

Če bi se izobrazila še za kaj drugega kot za jamranje, bi tudi službo lažje dobila. Mest za fizioterapevte ali medicinske sestre, kjer ni treba nikogar dvigovat, je še vedno na pretek. Ampak nekateri ste pač preneumni ali preveč leni, da bi nekaj naredili. Za največje lenuhe imamo nacionalne poklicne kvalifikacije, ki z vsemi izobraževanji večinoma stanejo precej pod 1.000 eur in trajajo par tednov do pol leta. Prekvalificira se lahko dobesedno vsak, ki ima 5 minut časa. Izvajajo se za ogromno deficitarnih poklicev, za nezaposlene, ki to želijo, pa jih celo ZRSZ 100% financira.

Človek, ki je že desetletja nezaposlen ali v napačni službi in ni koristil nobene izmed pomoči pri izobraževanju, prekvalifikaciji, se ne želi šolati in se dela da ne vidi nobene izmed možnosti, ni potreben dodatne pomoči in pomilovanja, ampak prisilnega dela, ker je en kup ničvrednega dreka.

Edino važno vam je oblast. Da lahko prerazporejate kakor vam je milo. Predvsem sebi. Seveda pod pultom. Če le pridete blizu korita. Tako kot vaši dragi politiki, Zaslepljenim masam pa se prodajajo PR parole, kako se bo živelo na račun tam nekih “bogatih”. V imenu neke v vaših sprevrženih glavah zamišljene pravičnosti. Na koncu pa se izkaže, da za financiranje enormnega birokratskega aparata, ki bi naj “udejanjal” to vašo politiko zablod, prerazporejanja, in podmiznega bogatenja “podobnih” je bogat že vsak, ki zasluži malo več od minimalca. Ker tak aparatus pač stane. Razvije se v leglo nasnage, lenobe, nepotižma in korupcije. Pač. odraz naroda. Kaj pa drugega. In kot parazit izčrpa gostitelja. Jebem vam pravične in sočutne komunajzarje, ki ste vse le to ne.[/quote]

Ne boš dojel…itak

Države, ki se ponašajo z največjo gospodarsko rastjo v zahodnem svetu so to postale po zaslugi izkoriščanja drugih držav, kontinentov…itd Za sabo puščajo razdejanja, trpljenje, revščino itd hkrati prepričujejo ljudi kako so si sami krivi za svojo bedo. Beda ni nikoli zgolj posledica posameznika, je vedno posledica sistema, ki ga ustvarjajo, vodijo tebi podobni ljudje.[/quote]
Kot tipični levičar skačeš iz teme v temo, ignoriraš argumente in ostajaš zaverovan v komunajzarsko ideologijo.

Nič jaz ne vodim. Vi, komunajzarji, ste tisti, ki bi drugim določali kaj lahko in kaj ne smemo. Ne jaz. Kaj šele, da bi karkoli vodil. A kdaj prečitate svoje nebuloze? Kako bi vi, ignoromusi “vsevedni”, kao v “dobrobit” družbe, določali kaj jaz smem in kaj ne. Isti klinac kot vase filozofiranje glede vez. Le en način je pravi, le vasa ideologija. Štekaš, komunajzer? Iz vseh por se ti vidi komunajzarko razmišljanje. Kar vase se zazri. Tebi podobni, le da so prišli bliže korita, vas vodijo v 3pm. Nič drugačni niso od 99% ostalih slovenskih komunajzarjev.

Pa raje se ne smeši s svojo vaško predstavo sveta. Še tega kar se dogaja v svoji vasi ne razumeš, pa bi pametoval o svetu. Šire se pa res ne bom spuščal v tovrstno debate s skupinico zaplankanih lokalpatriotov. Tako ne razumeš razlike med parimi drobci resnice v tistem kar napišeš in zaključki, ki jih iz tega spelješ. To, da ste vi, Slovenci, svojo državo od osamosvojitve dalje zavozili, je posledica predvsem VAŠEGA komunajzarskega razmišljanja. Dosti mi je skakanja iz teme v temo. Tako niste pokazali kanček substance.

Pa kako ne dojameš? S čim pa naj revež razporeja ali razdaja? Komu? Tebi? A ti bi temu še več vzel? Čisti pohlep grebatorske miselnosti!

Pa kako ne dojameš? S čim pa naj revež razporeja ali razdaja? Komu? Tebi? A ti bi temu še več vzel? Čisti pohlep grebatorske miselnosti![/quote]
Komunajzar, velika večina revežev, skupaj s povprecnimi, so predvsem lenuhi, ki živijo z možgani na /off. To je to kar ti ne razumeš. Pravi reveži so stvar charity-a. 😉

Pa kako ne dojameš? S čim pa naj revež razporeja ali razdaja? Komu? Tebi? A ti bi temu še več vzel? Čisti pohlep grebatorske miselnosti![/quote]
Sploh pa… kdo revežu karkoli vzame? Totalka komun.ajzarsko razmisljanje. Saj pravim, sanja se vam ne kako oprane mozgane imate. Ne le posamezniki. Kolektivno. Vsak, revez ali kdorkoli, ce mu ne pase delati za druge, misli da je vec vreden, pa naj odpre svoj posel. Pa pokaze koliko je vreden. Kako ste vi samo zaslepljeni s komunaj.zarsko propagando. Mislim, katastrofa. Pac, odraz Slovenije.

******, velika večina revežev, skupaj s povprecnimi, so predvsem lenuhi, ki živijo z možgani na /off. To je to kar ti ne razumeš. Pravi reveži so stvar charity-a. ;)[/quote]
Saj ne rečem, da jih ni, čist dobro razumem. Samo pričakovati, da bodo pa vsi direktorji in vsi menedžerji, je pa malo naivno. Ker še vedno mora tudi za te kdo delati. Saj ti to menda zastopiš s svojim naprednim razmišljanjem? Ali si že predaleč naprej? 🙂

******, velika večina revežev, skupaj s povprecnimi, so predvsem lenuhi, ki živijo z možgani na /off. To je to kar ti ne razumeš. Pravi reveži so stvar charity-a. ;)[/quote]
Saj ne rečem, da jih ni, čist dobro razumem. Samo pričakovati, da bodo pa vsi direktorji in vsi menedžerji, je pa malo naivno. Ker še vedno mora tudi za te kdo delati. Saj ti to menda zastopiš s svojim naprednim razmišljanjem? Ali si že predaleč naprej? :)[/quote]

Marko, pusti ga. Saj vidiš, da je en prepotentni levak.

Sploh pa… kdo revežu karkoli vzame? Totalka komun.ajzarsko razmisljanje. Saj pravim, sanja se vam ne kako oprane mozgane imate. Ne le posamezniki. Kolektivno. Vsak, revez ali kdorkoli, ce mu ne pase delati za druge, misli da je vec vreden, pa naj odpre svoj posel. Pa pokaze koliko je vreden. Kako ste vi samo zaslepljeni s komunaj.zarsko propagando. Mislim, katastrofa. Pac, odraz Slovenije.[/quote]

Najboljšo socialo imajo Skandinavci, ker imajo visoke etične norme in moralo, predvsem poštenje – v tem ni nič ‘komunajzerskega’, ampak ideal družbe, kjer je visok odstotek ljudi zadovoljen in vsi prosperirajo. Žal to pri nas ni uresničljivo, ker je preveč ljudi, ki zminirajo takšno idejno politično-ekonomsko ureditev, saj so popularnejši pogledi urejanja stvari ‘po balkansko’, kako bližnjega in državo okrog prenesti, (o)goljufati, pomanjkanje vesti in etičnih meril itd.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Skandinavci nimajo visoke sociale zato, ker bi imeli etične norme, ampak zato, ker se jim tako izplača. Jim je že zdavnaj potegnilo, da zdravi in izobraženi prinesejo več denarja. Ker niso tako zabiti kot mi, imajo odlično šolstvo in vseživljenjsko učenje. Kar pomeni, da se tudi 50-letniki izobražujejo. So visoko produktivni, z izredno visoko stopnjo avtomatizacije in temu primerno dodano vrednostjo. In predvsem cenijo šolo in učitelje, ne pa smetarje in nekvalificirane zgube.

Mi smo se pametni že rodili, knjig večina po koncu šole več ne bere, kaj šele, da bi se izobraževali. In če imaš polovico delovne sile z znanjem 40 let za časom, si lahko s socialo brišeš rit.

Zelo je povezano s kulturo in razmerami na severu, težkim življenjem. Tam so takšne ljudi, ki so poskušali krasti ali oškodovati druge, hitri izločili iz družbe, ker so predstavljali nevarnost za celotno družbo, saj je lahko nekdo zaradi tega izstradal in umrl. Nekje sem čital, da so kmetje poleti recimo kar stolnico z zelenjavo in sadjem postavili ob cesti z navedenim cenikom. In je vsak, ki je mimo pripeljal, lahko odtehtal količino in položil zahtevan znesek v blagajno. Nihče ni pomislil, da bi pobasal denar, pri nas bi pa vse odnesli. V takšnem režimo zaupanja ena nepoštena ovca zruši celoten sistem.

Zelo je povezano s kulturo in razmerami na severu, težkim življenjem. Tam so takšne ljudi, ki so poskušali krasti ali oškodovati druge, hitri izločili iz družbe, ker so predstavljali nevarnost za celotno družbo, saj je lahko nekdo zaradi tega izstradal in umrl. Nekje sem čital, da so kmetje poleti recimo kar stolnico z zelenjavo in sadjem postavili ob cesti z navedenim cenikom. In je vsak, ki je mimo pripeljal, lahko odtehtal količino in položil zahtevan znesek v blagajno. Nihče ni pomislil, da bi pobasal denar, pri nas bi pa vse odnesli. V takšnem režimo zaupanja ena nepoštena ovca zruši celoten sistem.[/quote]

ena nepoštena ‘črna ovca’.

Saj ne rečem, da jih ni, čist dobro razumem. Samo pričakovati, da bodo pa vsi direktorji in vsi menedžerji, je pa malo naivno. Ker še vedno mora tudi za te kdo delati. Saj ti to menda zastopiš s svojim naprednim razmišljanjem? Ali si že predaleč naprej? :)[/quote]
Tipično komunaj.zarsko flancanje.

Trditve “da ne moremo vsi biti menagerji” sem že nedavno jasno ovrgu. Gre preprosto za to, da je tako prosperiteta kot revščina predvsem odraz miselnosti. Posameznikove in kolektivne. Večina Slovencev ne živi odgovorno. Še rit bi vam naj “država” obrisala. Poskrbela, da živite “dostojno” življenje, pa magari, da cele dneve z mazincem ne mignete. Že ta tema je jasno pokazala, da vam je nezaslišano, da bi se prekvalificirali. Prej boste šli na TV jamrat kako ste bogi kot da bi pomislili, da se pri 40ih lotite drugega dela. Ko bi četrt časa, ki ga namenite razmišljanju komu vse bi bilo treba še kaj vzeti namenili razmišljanju kako sami kaj ustvariti, narediti iz sebe, bi vam šlo ne le individualno temveč tudi kolektivno, kot državi, neprimerno bolje.
Kdor meni, da 500, 1000, 5000, … ni pošteno plačilo za njegovo delo, karkoli že dela/zna, naj gre na svoje, kako drugače trži svoje delo/znanje, ter dokaže koliko je res vreden. Nihče mu ni brani. Naj postane sam sebi direktor, če mu gredo drugi tako v nos. Dokler se mu pa tega ne da, tega ne zna, in vse kar mu drugi ponudijo je minimalec, pa to pomeni predvsem to, da njegovo delo/znanje pač ni vredno prav nič več kot dobi. Zelo verjetno je vredno še manj. Skratka, kljub minimalcu je PREPLAČAN! Vsekakor pa, če mu še vedno kaj ni všeč, se lahko tudi prekvalificira, preseli, karkoli. Nekaj! Tisti, ki jim ni, pa naj še najprej vztrajajo pri istem početju. Po želji.
Po komunajz.arski miselnosti pa bi morali drugi, ki so se zmrdali/potrudili, da so danes zadovoljni z plačilom, pogoji, … življenjem, financirati vsakega delomrzneža, brez da se jih karkoli vpraša.

Kot rečeno, čisto nekaj drugega je charity. Prostovoljno podpiranje tistih, ki jih mi, individualno, smatramo vredne pomoči.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close