Ne čakaj na maj- film
Včeraj je bil na TV SLO film Ne čakaj na maj. Malo sem pogooglala in ugotovila, da je Janez Čuk, ki je igral Sandija, umrl leta 64, star komaj 31 let. Mogoče veste, kaj se je zgodilo? Metka Gabrijelčič (Vesna) se je umaknila iz medijev, kaj pa Olgo Bedjanič, ki je igrala Hiperbolo, nobenih podatkov ni o njej? Hvala za odgovore.
No, Vesna je bila v spomin smrti glavnemu moškemu akterju pred kratkim na RTVSLO. Film si je ogledal moj oče, jaz sem se mu pa smejala… no, pa me je le zamikalo in sem si iz partisa potegnila v kompletu Vesno in Ne čakaj na maj. In moram reči da sem si s takim veseljem ogledala oba filma !!!! Sem 23 letna punca, ki sem ob gledanju spoznavala takratni svet. Življenje se je zelo zelo razlikovalo od današnjega. Človek se kar zmrazi, ko vidi, kaj vse se je spremenilo v teh 70 letih. 70 let je za zgodovino cela minuta. Ampak
Mambo cubano
Al’je ga muču poraz,
k’je repetirou en klas,
k’je le tancou po teras
mambo cubano.
Nej Anči kita magar
maha kot z bičem konjar!
Pojdi, o slika, danzar
mambo cubano.
Ole, ole! Ayay, ayay!
O, corazon mi d-a-aj!
Ole, ole! Ayay, ayay!
Obes’ se na tramvaj!
Vedi, de te rada ‘mam,
k’je res, da morje je slan?
Tunkati gre se madam,
ampak u bano.
Nostalgija, 04.05.2012 ob 06:48
Včeraj je bil na TV SLO film Ne čakaj na maj. Malo sem pogooglala in ugotovila, da je Janez Čuk, ki je igral Sandija, umrl leta 64, star komaj 31 let. Mogoče veste, kaj se je zgodilo? Metka Gabrijelčič (Vesna) se je umaknila iz medijev, kaj pa Olgo Bedjanič, ki je igrala Hiperbolo, nobenih podatkov ni o njej? Hvala za odgovore.
MI pa smo druzinsko vceraj ogledali film Vesna. Otroka sta 10+ tako da sta dovolj stara, da lahko opazujeta podrobnosti in jih primerjata z njunim danasnjim “tezkim” zivljenjem.
Pol sem sla googlat iz firbca in nasla “zanimivo” napisane clanke, ki bi znali biti res. Namrec in ta film in Ne cakaj na maj sta dosegla gledanost, zanimanje izven meja in v tistih casih ni bilo dobro, da si bil prevec uspesen in si sel zaradi tega komu v nos.
Prav tako se pise o homoseksualnosti v tistih casih, ki je bila kazniva in eden izmed vodilnih ustvarjalcev pri filmu naj bi bil gej. Ta je zapustil ekipo, vse je zacelo razpadat in Čuk je naredil samomor nekaj ljudi je izpuhtelo in se o njih ne ve nic.
Zanimivo mi je, da se za par vidnejsih likov v filmu Vesna ni nikjer nobenih podatkov. Prav nobenih. Komaj da so obstajali. Izginilo kot kafra. Lahko, da je to posledica strahu pred takratno oblastjo.