Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NE DA PLAČE

NE DA PLAČE

prosim pomagajte! kaj naj storim ker mi bivši šef ne da zadnjo plačo ( januar)??? Obrt je zapru tk da sem zaključila konec januarja s službo, zdaj pa je reku da zadnje plače ne dobim. Na klice se ne odziva. Kakšne so moje pravice, že lani mi ni izplačal regresa in ne neizkoriščenega dopusta. KAKO NAPREJ? KAKO NAJ UKREPAM IN NA KOGA SE LAHKO OBRNEM? HVALA ZA VAŠO POMOČ!

Po mojem na delovnega inšpektorja. Kaj več ti ne znam pomagati, žal. Ti želim, da se ti dobro razplete. Ali pa na delovno sodišče. Mogoče dobiš še kakšno odškodnino.

obrni se na delovnega inšpektorja, še prej pa delodajalcu pošlji priporočeno zahtevo z aizplačilo OD,regres ain dopusta.
jaz sem vse uredila preko inšektorja!

lp pozdrav

Takoj pojdi na Inšpektorat za delo, s seboj nesi vse pogodbe o zaposlitvi, vse plačilne liste, ki jih imaš, skratka vse, kar imaš v zvezi s tem b. delodajalcem. Fajn bi bilo, če narediš šekopijo delov. knjižice. Garantiram ti, da te bodo na inšpektoratu zelo veseli. Iz katere regije pa si?

A si imela stroške s tem, ko urejaš vse te stvari na inšpekcijah in kolikšne so možnosti da vse to dobim nazaj? pa v kolkem času ? HVALA ZA VAŠO POMOČ!

Ne pošiljaj delodajalcu nobene zahteve, ne kontaktiraj z njim, ker bo lahko vsako pismo ali tvojo besedo lahko prikazal kot tvojo grožnjo. Zberi vse papirje kot sem ti napisala, na listek si napiši besede,katere ti je izrekel in pojdi na inšpektorat za delo. Inšpektor(ica) bo naredila zapisnik, skopirala tvoje papirje. Opozarjam te, da moraš stati za tem, kar boš povedala inšpektorju, zapisnik breberi in, če se boš strinjala z zapisanim, se šele podpišeš.
Nisi mi odgovorila, s katere regije si?

Še to: Nič ni za plačat – plačal bo tvoj b. delodajalec, za kar pa naj te ne briga. LP

Obrti ni mogel zapreti dokler niso bili plačni vse dajatve 8tudi tiste od tveoje plače).

zapru je samo 1 trgovino ima pa še 1 trgovino stem da to ma pa še odprto. sem pa iz celske regije, kjer se trgovine samo odpirajo in zapirajo!
rakica hvala za nasvete, če pa kdo ve še kakšnega pa z veseljem preberem, kajti več vedeti je bolje kot manj!

Nekateri znajo mutit in mutit, da ja vse zamutijo. Da bi ti slišala, kako je mislil moj b. delodajalec zmutit, ej draga moja, tukaj mu pa niso pomagali njegovi cekinčki. Bivše sodelavke so mi rekle, da bi vse lahko požrl, samo, da ga je pa ena, ki nima nobenih šol, tako v kot stisnila, da pa si ne bo oprostil celo življenje. Bila sem dobra kot kruh, žleht pa kot p…..a:-)))))))))))))

Rakica, po zakonu je treba najprej pisno obvestiti delodajalca o kršitvi.

Vendar, draga žalostna, če si bolj nerodna s temi zadevami, ti predlagam, da sama nič ne sestavljaš in pošiljaš, temveč se kar napotiš na inšpekcijo za delo. Inšpekcija je organ v sestavi ministrstva in ne pobira nobenih honorarjev, saj je državni nadzorni organ, na delovnem sodišču pa si lahko priskrbiš tudi brezplačnega pravnika.

204. člen
(uveljavljanje pravic pri delodajalcu in sodno varstvo)

(1) Če delavec meni, da delodajalec ne izpolnjuje obveznosti iz delovnega razmerja ali krši katero od njegovih pravic iz delovnega razmerja, ima pravico pisno zahtevati, da delodajalec kršitev odpravi oziroma da svoje obveznosti izpolni.

(2) Če delodajalec v nadaljnjem roku osmih delovnih dni po vročeni pisni zahtevi delavca ne izpolni svoje obveznosti iz delovnega razmerja oziroma ne odpravi kršitve, lahko delavec v roku 30 dni od poteka roka za izpolnitev obveznosti oziroma odpravo kršitev s strani delodajalca, zahteva sodno varstvo pred pristojnim delovnim sodiščem.

206. člen
(zastaranje terjatev)

Terjatve iz delovnega razmerja zastarajo v roku petih let.

lp,

N.

SE STRINJEM Z VSEM ZGORAJ NAPISANIM! IN NAJ TE NE BO NIČESAR STRAH,ZAKON JE NA TVOJI STRNI! POGUMNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nats, nisem jaz imela kaj pismeno obveščat svojega delodajalca o kršitvah. Jih je zavestno že delal delavkam, ki so bile zaposlene pred menoj, samo, vsaka je obupala, ker je bil ON “bog od boga”! Pa da ne boš mislila, da sva se kaj kregala. Ne, absolutno ne. Samo po tajnici je tako meni, kot delavkam, ki so bile pred menoj zaposlene, dal vedeti, da mi ne bo izplačal nadur, ker ON tako zahteva, ker s tem potrjujemo lojalnost do NJEGOVEGA podjetja, da prvo leto nimam ne dopusta ne regresa, ON zopet o eni lojalnosti bla, bla, bla …
Ampak to so samo tri stvari, o ostalih ne bi. Lahko pa rečem hvala inšpekciji iz Postojne, da so tako hitro urgirali. No ja, saj so tudi zase kasirali lepe, lepe denarce. Zdaj pa ON bla-ja:-)))))))))))

New Report

Close