Ne dela niti skener niti tiskalnik..Zakaj?
Iz (meni) neznanega razloga sta nehala delati skener in tiskalnik. Preverila sem vse kable, naredila refresh na skenerju, potem je dva dni delalo. Kaj se je zopet zgodilo, nimam pojma. Nič ne dela. Tudi refresh na skenerju ne. Je možno da imam virus na kompjuterju? Če vklopim tiskalnik načeloma ne dela, vendar se mu je prejle odpulilo in mi je natisnil stran, polno meni neznanih izrazov. Kaj menite?
si probala še enkrat naložit driverje za scener in tiskalnik, mogoče bo pomagalo
Skener in printer imaš najbrž zvezan zaporedno? V tem primeru malo poglej napajanje skenerja. Če je skener ugasnjen tudi printer ne dela, tisti čudni znaki pa se sprintajo če prižgeš skener med tem (ali tudi kasneje) ko teče na PCju zahteva po printanju. Ne zameri, če opomnem še na banalno malenkost ampak verjemi mi, da so že težki strokovnjaki znali popravljati avto kateremu je samo zmanjkalo bencina:)), torej, skener ni nujno vklopljen če je priklopljeno napajanje. Včasih je nekje zadaj še dodaten gumb za vklop.
Tiskalnik običajno deluje tudi takrat, ko skener ni vključen, saj je povezan prek skenerja na printer port rač. Napajanje pri tem ni pomembno, saj služi le skenerju.
Lahko pa priključiš le tiskalnik, če bo deloval sam.
tajfun, pri vseh modelih ni tako, zato sem opomnil na to. Celo pri inštalaciji je lahko problem, če ni skener prižgan.
Tega nisem vedel, hvala za info Wega.
Forum je zaprt za komentiranje.