NE GLEJTE STRAN…POMAGAJTE!!!
NIHČE TEGA NOČE VIDETI!!!!
POGLEJ ME..OBSTAJAM!!!
Do kdaj še ljubi človek nas boš metal v kante za smeti, nas z lopatami mlatil po glavah, nas zavijal v plastične vrečke in nato odvrgel v reke, odprl vrata drvečega avtomobila in nas zalučal sredi avtoceste ven, nas privezoval na debele kratk verige z zateznimi ovratnicami kot največje zločince, nas “za kazen” privezal sredi jase na 34 stopinjah brez sence in vode ali sredi gozda v največji temi, nas brcal in kamenjal, ker smo ti v “napoto”, zamahnil z roko vsakič, ko nas boš videl na transportih, ko milo prosimo za vodo, hrano in prestrašeno zremo izza rešetk, si lajšal vest z izgovori, da je ok pobijati nas, če nas namensko vzrejate za pobijanje in izkoriščanje… do kdaj še ne bomo imeli pravice do življenja in tega planeta samo zato, ker smo “samo” živali?
NE GLEJTE STRAN…POMAGAJTE!!!
(tekst: Jadranka Juras)
Žalostno je , res je žalostno, ko pokaže človek svojo brezbrižnost, svojo hudobo in, ko krepi svoj ego na malih bitjih. Srce se mi trga, ko gledam slike in berem grozne stvari. Takrat si želim, da naj bo tej osebi hudo, ki jo stori živalci, vrnjeno v enaki obliki. Prav bi bilo, da se takšne ljudi enostavno objavlja imensko z naslovi na forumih, če so lahko prijavitelji anonimni.
Pravo že obstaja, ampak ne deluje.To sem izkusila sama, ko mi je sosed poškodoval mucko.
Ne gledam stran, če vidim trpečo živalco. Tako je pri nas domek našlo že kar nekaj bitjec, ki so bila popolnoma shirana. Danes so to čudovita bitjeca polna hvaležne ljubezni.
Prav tako pomagam starejšemu paru, ki skrbi za nekaj živali, ki so bile zapuščene. Že, ko se približam kraju, oz. njihovemu domeku mi pritečejo nasproti. Takrat vem, da delam prav in pri srcu mi je toplo.
Želim si, da bi …….ah, upam, da se hudobam psihopatskam vrne vse slabo in grdo!!!!!
če bi bil dojenček pravilno, uravnoteženo prehranjen, pa čeprav vegetarijansko, ne bi mogel biti podhranjen, mislim da je to več kot jasno. te vaše teorije o tem da je ravno vege prehrana kriva za žalostno smrt, so čisto iz trte zvite. ni kriva vegetarijanska prehrana ampak pomankanje prehrane sploh. če nekoga pravilno hraniš, ne mora umreti zaradi podhranjenosti, ali kako?
totalno motece… spat ne bom mogu… in zdej nej tega macka flikam pa na silo oddajam pa zraven jokam zakaj ga noben noce pa da so zavetisca prepolna.
Ker nam je popolnoma jasno, da ti je vseeno za trpeče živali, brezveze tukaj komentiraš. Pač ti je vseeno, ampak da pa v vsako temo o živalih pišeš o tem pa je bolano. Jaz ne jokam, imam pa doma “dudarje”, ki si jih zavrgli. In res jih nihče noče, ker so “navadni”. vem da boš spet nekaj odgovoril, ampak sploh ne bom brala. delam stvari, ki me veselijo, zato ne komentiram še manj pa berem stvari,ki me ne veselijo, zato mi ni jasni čemu tvoje vedno vztrajno pisanje, kako se ti jebe za živali. meni vseeni ni,če nekdo vrže mačka v kanto,tebi pa je.
a majo te živali noge? če jo vržeš v kanto, bo verjetna šla ven, al bo mogoče prostovoljno ostala žival notri dokler ne pogine od lakote? saj se bodo znašle, si našle za jest. bolj se zgražate za te živali kot, če nekdo dojenčka/otroka zapusti, ki ne zna poskrbet zase.
če ji pa noge odreže in vrže v kanto-to pa itak ni prav.
a majo te živali noge? če jo vržeš v kanto, bo verjetna šla ven, al bo mogoče prostovoljno ostala žival notri dokler ne pogine od lakote? saj se bodo znašle, si našle za jest. bolj se zgražate za te živali kot, če nekdo dojenčka/otroka zapusti, ki ne zna poskrbet zase.
če ji pa noge odreže in vrže v kanto-to pa itak ni prav.[/quote]
Kako pa naj enomesečni mucek spleza iz kante, če je zavezan v vrečki? In zakaj vedno mešat otroke z živalmi? Če je govora o živalih je o njih, čemu mešat zraven otroke? Ali zato ker ljudje trpijo je normalno da še naj živali ali kako? Vsako leto je zavrženih več kor 1000 mačk. Res misliš da si znajo najti hrano in vodo? Pa psi privezani za drevo sredi gozda in več tisoč majhnih muc, ki so žive zakopane? To je normalno početje, samo zato ker trpijo tudi ljudje? Poznam žensko ki je zavrgla dojenčka in je zame gnoj od gnoja. Ampak gonj od gnoja je tudi nekdo, ki zavrže svojo žival in jo pusti v strahu in lakoti nekje daleč na avtocesti.
če ji pa noge odreže in vrže v kanto-to pa itak ni prav.[/quote]
kako bo pa pes prišel iz zaprte kante, še posebej če več dni ni jedel in pil in nima moči? morda so mu še prej polamali noge in gobček, da ne bo moral nič.
Do zdaj sem je 2x nekdo zavrgel mlade muce na parkirisce pri moji hisi. Vedno sem jim pomagala in nasla dom. Trajalo je 2 urci da sem poklicala mamine in babicine kolegice ki zivijo predvsem na kmetijah in so bile pripravljene sprejeti se eno mucko. Sem pa klicala le tja kjer sem vedela da bodo dobro skrbeli za njih. Stran obrniti ni sanse da bi se lahko. To je za mene greh. To je isto kot da bi pustila cloveka da umira in se peljala mimo. Ni sans. Vsaj vem da imam cisto vest.
Ker nam je popolnoma jasno, da ti je vseeno za trpeče živali, brezveze tukaj komentiraš. Pač ti je vseeno, ampak da pa v vsako temo o živalih pišeš o tem pa je bolano. Jaz ne jokam, imam pa doma “dudarje”, ki si jih zavrgli. In res jih nihče noče, ker so “navadni”. vem da boš spet nekaj odgovoril, ampak sploh ne bom brala. delam stvari, ki me veselijo, zato ne komentiram še manj pa berem stvari,ki me ne veselijo, zato mi ni jasni čemu tvoje vedno vztrajno pisanje, kako se ti jebe za živali. meni vseeni ni,če nekdo vrže mačka v kanto,tebi pa je.[/quote]
lej enga tazga mačka daš uspavat, mu nardiš uslugo zraven pa še zavetiščem in človeštvu
Ker nam je popolnoma jasno, da ti je vseeno za trpeče živali, brezveze tukaj komentiraš. Pač ti je vseeno, ampak da pa v vsako temo o živalih pišeš o tem pa je bolano. Jaz ne jokam, imam pa doma “dudarje”, ki si jih zavrgli. In res jih nihče noče, ker so “navadni”. vem da boš spet nekaj odgovoril, ampak sploh ne bom brala. delam stvari, ki me veselijo, zato ne komentiram še manj pa berem stvari,ki me ne veselijo, zato mi ni jasni čemu tvoje vedno vztrajno pisanje, kako se ti jebe za živali. meni vseeni ni,če nekdo vrže mačka v kanto,tebi pa je.[/quote]
lej enga tazga mačka daš uspavat, mu nardiš uslugo zraven pa še zavetiščem in človeštvu[/quote]
Tiste, ki imam doma ne bom uspavala, so trije in dva bo imela sestra enega pa jaz. Ampak uspavanje še je humano, žival ne bo trpela. Tukaj se gre o tisti, ki jim tačke polomijo in zavržejo v smetnjak ali v vrečko, da še dneve in dneve trpijo. In to odrasle mačke. Ali pes ki ima do četrt vrata zaraščeno ovratnico, ker mu je niso zrahljali. O tem govorim, o pravem mučenju, ko človek nekaj grdega in bolečega zanalašč stori živali.
lej enga tazga mačka daš uspavat, mu nardiš uslugo zraven pa še zavetiščem in človeštvu[/quote]
Tiste, ki imam doma ne bom uspavala, so trije in dva bo imela sestra enega pa jaz. Ampak uspavanje še je humano, žival ne bo trpela. Tukaj se gre o tisti, ki jim tačke polomijo in zavržejo v smetnjak ali v vrečko, da še dneve in dneve trpijo. In to odrasle mačke. Ali pes ki ima do četrt vrata zaraščeno ovratnico, ker mu je niso zrahljali. O tem govorim, o pravem mučenju, ko človek nekaj grdega in bolečega zanalašč stori živali.[/quote]
pa vseen, zakaj take živali ne nesete uspavat ampak jo pobirate, flikate, pol pa posiljujete folk nej jo posvoji, če jo pa ne so pa spet drugi krivi, da so zavetišča prepolna itn.
Tiste, ki imam doma ne bom uspavala, so trije in dva bo imela sestra enega pa jaz. Ampak uspavanje še je humano, žival ne bo trpela. Tukaj se gre o tisti, ki jim tačke polomijo in zavržejo v smetnjak ali v vrečko, da še dneve in dneve trpijo. In to odrasle mačke. Ali pes ki ima do četrt vrata zaraščeno ovratnico, ker mu je niso zrahljali. O tem govorim, o pravem mučenju, ko človek nekaj grdega in bolečega zanalašč stori živali.[/quote]
pa vseen, zakaj take živali ne nesete uspavat ampak jo pobirate, flikate, pol pa posiljujete folk nej jo posvoji, če jo pa ne so pa spet drugi krivi, da so zavetišča prepolna itn.[/quote]
Seveda so drugi krivi, saj so jo zavrgli. Zakaj je vedno pljuvanje po tistih, ki jim pomagajo, namesto po tistih, ki jih res zelo grdo mučijo? Z njimi ni bilo veliko dela, niti stroškov.