Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ne gre predvajat wav in mp3

Ne gre predvajat wav in mp3

Pozdravljeni,

imam naslednji problem,da mi PC noce predvajati wav datotek ali mp3, medtem ko cda (audio cd-je) lahko normalno poslusam. Ce pa naprimer odprem kak avi,pa slika tece, zvok pa zelo prekinja oz. se ga slisi samo vsakih nekaj sekund,pa se to le za delcek sekunde…imam se staro zvocno kartico Creative Labs 16 bitno, prej sem ze nalozil nove driverje,tudi winamp sem na novo nalozil pa se vedno steka…mi lahko kdo prosim kaj svetuje,ker ne bi rad vse skupaj formatiral…
Zdi se mi tudi cudno,da je to naenkrat odpovedalo, glede na to da nisem namescal nobenega novega softvera za muziko ali kaj podobnega…

Mi pa na nadzorni plosci(control panel) v sistemu kaze,da je pri Wave Device For Modem neki error..sem iskal nove driverje za ta device, pa jih nisem nasel (modem je Diamondov SupraSST 56 interni)…

Help!!!

LP!

Dober dan,
Lahko samo malo ugibam, kaj bi pomagalo…
Poglej pod Control Panel / Multimedia in preveri, če je za playback izbrana prava stvar. Poskusi izbrati tudi “Use preferred devices only”. Če to ne pomaga, in glede na to, da gre za starejšo zvočno kartico je prav možno, da je ratalo kaj čudnega z IRQ-ji….recimo da si je neka PNP naprava začela delit IRQ z SB-jem (nisem prepričan, če je to možno, ker gre verjetno za starejšo ISA različico zvočne kartice ?!) in to eni ali obema ni všeč. To lahko preveriš pod Acessories/System tools/System information/Hardware resources/IRQ … poglej kaj si s čem deli in po možnosti poskusi SB nastaviti tako da bo sam.

Več pa ne bi znal priporočati, .. (zgornje sem napisal za Windows98)

Sem poskusil,pa se vedno ne gre…ampak vseeno hvala za predlog…bo pac treba (spet) formatirat 😉

LP!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close