Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ne kupujte v hoferju računalnika

ne kupujte v hoferju računalnika

HOFER na kozlanje mi gre ,ko vidim da reklamirajo računalnike 999 evrov
saj mogoče na svoje zmogljivosti ni predrag ,ampak trgovina hofer to je pa druga zgodba jaz osebno imam take probleme ,da skoraj ne moreš verjeti ,da je to res Podajajo se me kot ,da sem kakšna žogica pišem pritožbe telefoniram ,samo telefona sem pokuril za 20 evrov servis slovenija bolje ,da ne govorim .
Vbistvu so njihova pooblaščena pošta DPDje prišla po računalnik ,kateremu je prenehala delovati tipka za presledek,ne vem kaj so delali z njim ampak iz nemčije so mi poslali slike popolnoma uničenegqa računalnika .Niso mi hoteli verjeti ,obdovžili so me da sem jaz nepravilno ravnal z njim Paket oziroma računalnik so mi poslali kao da ga na mojo željo ne popravijo , tukaj pa prilagam zraven sliko kakšen je bil ta paket oziroma računalnik. Jasno ,da sem pošto zavrnil ker je škatla bila kot nova ,ko je šla od mene.
Samo problem je ,ko se nimaš z komu pogajat o nastali situaciji Vglavnem toplo priporočam ,da se izognete nakupu v hoferju vsaj računalnika razočaran kupec

Žal tukaj ni krivec Hofer, ampak hitra pošta. Samo kako to dokazat?

Jaz sem pri njih reklamirala zunanji disk in je potekalo vse zgledno od začetka do konca. Od vrnitve izdelka v trgovino, prevzema, zapisnika, vrnitve preko hitre pošte. In še klicali so naknadno, ali sem bila zadovoljna z reklamacijskim postopkom.
Škoda, da nisi vrnil izdelka v trgovino, potem teh kolobocij ne bi bilo, ker bi točno vedeli, kaj so prevzeli.

Verjemi pa, da bi imel takšne težave z vsako trgovino.

Hotela sem reklamirati strižnik za travo, ko sem iz predala vzela račun, je bil popolnoma zbledel.
Brez računa mi ga pa ne vzamejo v garancijsko popravilo.:(( Pa edini v Sloveniji so ga prodajali. NE ! Hofer! Nikar ne kupovat tehničnih stvari pri njih. Meni se je že vse pokvarilo. Tudi solarne lučke kupljene letos spomladi.

Pri vseh teh računih, se navadite, da jih skopirate, ker zbledijo. Logika.

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Meni se pa zdite skrajno hecni ljudje ki si kupite najcenejši shit in se potem čudite, da ne dela kot nekaj z imenom (in ceno seveda) in da se z vami nihče več noče ukvarjati. Seveda se noče, ko pa je bil zaslužek tako mizeren, da nimajo več nobenega lufta. Star angleški pregovor pravi “Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni”. Samo eni pa kar ne verjamete in ne. Vsaka šola nekaj stane. Takšne kot ste vi, pač malo več.

a na kopircu, ki termo papir segreje …. cccccccccc

obstaja pravilo, ki pravi, da ne kupuj računalnika tam, kjer kupuješ kruh in salamo.

[url=http://www.userbars.be][img]http://img141.imageshack.us/img141/1926/41869.gif[/img][/url] [url=http://www.userbars.be][img]http://img576.imageshack.us/img576/4936/47657.png[/img][/url]

Lep odgovor, ampak misli si kakor hočeš, jaz zase vem, ti ccccccc. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

a na kopircu, ki termo papir segreje …. cccccccccc[/quote]

Navaden kopirc NE segreje računa, da bi zbledel – kopiram slipe, odrezke, račune, cestninske listke že vsaj 10 let in se mi še ni zgodilo, da kopija ne bi bila uporabna. Original pa je po določenem času res zbledel.

Ko si dal računalnik v popravilo – si priložil račun ali garancijski list in opisal, kaj je narobe?

Ne vem kaj si delal drugače, vendar jaz imam z njimi same dobre izkušnje; kupil sem tam že 4 PCje in vsi delajo BP.
Kar sem kdajkoli reklamiral pa je bilo vedno opravljeno hitro in brez ugovorov. Zgleda da imaš smolo, ali si se pa slabo odločil, da nisi raje nesel v trgovino.

Namesto garancije bi moral uveljavljati stvarno napako in bi dobil denar nazaj.

No, jaz sem imela daleč največ problemov z mašino, ki sem jo kupila v Comtronu (in je bila daleč od tega, da bi bila poceni), da o tem, kako so mi od njihovega servisa kar lasje odpadali od jeze (tako glede strokovnosti kot glede komunikacije), niti ne govorim. Po drugi strani mi je v Hoferjevem desktopu crknil trdi disk in je bil servis hiter in brez kakršnihkoli pripomb. Laptop, prav tako iz Hoferja, dela že štiri leta kot britva. Tako da se jaz na zgornje pravilo že dolgo časa po**ijem.

Da je treba račune kopirati, ker zbledijo, pa vemo tudi vsi normalni ljudje približno zadnjih 100 let.

Kupila računalnik 4 leta nazaj v Hoferju. Dela brezhibno. Kupila tudi druge tehnične stvari pri njih in do sedaj vse BP.
Je pa res da lahko kupiš tudi kakšno firmo kjerkoli drugje in imaš z njo lahko same težave….

[img]http://www.upload.ee/image/2921701/29112012136.jpg[/img]

ker ga bodo polomili kot so ga meni. Prej je bila prevelika slika.

Polomila ti ga je hitra pošta, človek božji. Nisi ne prvi ne zadnji.

Moje izkušnje…leta 2008 kupila prenosnik v Hofer trgovini. Delal 11 mesecev, potem začel štrajkat. Sem klicala (bil je v garanciji), kam naj ga prinesem in so mi rekli, da nikamor in da ga bodo prišli prevzet s hitro pošto. Prišli, odpeljali, trajalo 30 dni, da sem ga po ne vem koliko dopisovanjih po e-pošti dobila s servisa popravljenega…čez en mesec spet crknil, ista napaka. In glej ga zlomka, pošljem isto nazaj na servis, 44 dni ne duha ne sluha o njem, potem pa dobim čudežno sporočilo, da sem jim poslala računalnik z razbitim monitorjem, da ga bodo popravili, ko plačam 440 eur!!! In nič ni pomagalo dokazovanje, da je šel od mene cel, da je bil pravilno zapakiran (so trdili, da ni bil v pravi embalaži blabla…). In ker mi je bilo tega dovolj,sem šla k odvetniku z vsemi papirji, računi, servisnimi in prevzemnimi listinami, dopisovanji po e-pošti…Odvetnik jim je poslal en sam dopis, dva odstavka, s priloženimi papirji. Čez en teden so me vljudno poklicali po telefonu in me vprašali, ali želim nov računalnik ali bi raje vrnjeno kupnino…logično, da sem pobasala denar in kupila računalnik pri dobri računalniški firmi. Dela še danes, če koga zanima…

DPD.Zblojeni so v skladišču,šoferji so pa itak razred zase…Najboje da se osebno zglasite na njihovem naslovu v Ljubljani-Celovška 492,ter podate zahtevek za odškodnino.lp

Pozdravljeni,

Sam uporabljam racunalnik iz hoferja Prenosnik. Dela ze 1 leto brez ugasanja. Dokupil sem dodaten disk.
Lahko recem ok, se posebno za to ceno. Bomo vidli ce bo delal toliko kot zenin 5 let (HP).

Pred letom dni sem šel v hofer po računalnik. Prvega sem zamenjal še po enem tednu (Akoja P 5350 D), ker mi grafična kartica ni pravilno delovala.Problem je bill, da prakitčno ni bilo mogoče senčiti besedila, ni bilo mogoče odpirati menijev (meniji so se odprili in samodejeno zaprli ali pa so ostali odprti, tudi ko bi se moral zapreti, nadalje kjer je bilo treba kljukati na vmesniku se kljucike sploh niso prikazovale itd. itd.) skrata resno delo z PC ni bilo mogoče. Pa so mi delavke, ki sicer strežejo solato dale novega-enakega. Drugi računalnik sem nato nesel nazaj po treh mesecih, ker je crknil trdi disk (kar so mi zamenjali). Nakar so se mi na drugem PC postopoma ponovno začeli kazati enaki simpotmi, kot so opisani zgoraj in se stopnjevali do te mere, da prikatično z PC ponovno ne morem delati ničesa. Posodobil sem vse mogoče gonilnike, nadgradil sem bios, pa firware od grafične pa čipe od matične plošče (vse s strani od mediona). Vendar zamanj. Že tretjič sem neseč pc na hofer, kjer pa so mi nemški gospodje po treh tednih vrnili točno tak (nedelujoč) PC, kot sem ga poslal. Da bi pri tem še nekaj kasirali, so na servisni zapisnik zapisali, češ da so odpravili napako v sesuvanju operacijskega sistema (kar seveda ni res, ker se sistem ni sesuval, windowsi so bili sveže naloženi na sformatiran disk). Skratka sedaj imam doma kup neuporabnega železa, Glede na to, da se enaki problemi pojavljajo na različnih PC, ni dvoma, da gre za vgrajevanje nekompatibilnih elementov (grafična, matična, rami itd) kar je veliko večji probelm, kot bi si kdo mislil. SKRATKA, MED SOLATO V HOFERJU SEM KUPIL ENA VELIKA JAJCA KI SE IMENUJEJO MEDION. NIKOLI VEČ. BODI PAMETEN/PAMETNA IN KUPI PC RAJE SPECIALIZIRANI TRGOVINI. Če ne drugo, boš vsaj imel možnost nekomu vizuelno prezentirati problem in se s kom pogovoriti. Delavke v hoferju (ki obračajo solato) tega enostavno niso zmožne (niti niso za to usposobljene). Z serviserji v Nemčiji (kamor pošiljajo PC na servis) pa si tudi ne moreš kaj pomagati, saj stika z njimi nimaš. Sicer pa je ponižujoče tako dejstvo, da PC pošiljajo na popravilo v Nemčijo (kot da v slo ni nobenega pametnega, ki bi se specializiral za njihova jajca) kot tudi to, da se nemški serviserji z slo potrošniki (vsaj z mano) delajo dobesedno norca (beri zgoraj).

Imam dobre izkušnje.
daljinec od tv so mi zamenjali, oziroma poslali novega brez, da vrnem starega.
Pri zunanjem disku mi je pregorel napajalnik, dobil sem novega v kakšnih 10 dneh.
TV MEDION 42″ mi deluje brez težav že kakšnih 5 let, slika odlična cena je bila takrat 399 evrov

Albin

Računalnik na katerega sedaj pišem sem kupil v Hoferju 2008. Po približno enem letu je umrla matična plošča. Kljub temu da je bil vikend sem poklical neko izredno dolgo in čudno telefonsko številko ki je nalepljena na ohišju. Nekdo se je oglasil in mi v slovenščini pojasnil naj prinesem računalnik na Anni Trzin. Po dveh tednih sem ga dobil popravljenega in dobro deluje še danes.

Moje izkušnje s Hofrom so bile vedno pozitivne. Veliko tehnične robe sem kupil pri njih. Reklamacije vedno rešene v roku, večinoma z zamenjavo za nove enake izdelke ali vračilom kupnine. En centralni servis v Nemčiji je na dolgi rok pozitiven princip, saj omogoča nižje stroške za Medion in posledično nižjo ceno za končnega kupca. Skratka, imajo zelo dobro razmerje cena kakovost in korektno poprodajno podporo.

Pred prihodom Hofra sem računalnike in ostalo tehnično blago kupoval pri specializiranih prodajalcih. Tudi aparati uveljavljenih (dražjih) znamk se kvarijo, servisne storitve pa so bile v številnih primerih slabše kot pri Medionu.

Ja saj, katere pa so te specializirane trgovine ki prodajajo večletne brezhibne računalnike? Sam ne mi omenjat kake Big Bange ali Harvey Normane…..

New Report

Close