ne me basat, najemnodjlalci mrš
https://www.nepremicnine.net/oglasi-oddaja/lj-bezigrad-zupanciceva-jama-stavba-y-stanovanje_6285386/
Haha
Najemnik agenciji plača še jurja za povrh
Haha
Najemnik plača agenciji tri jurje in pol.
https://www.nepremicnine.net/oglasi-oddaja/trnovo-stanovanje_6296189/
Jaz se ne jezim, me a resno zanima, kateri bedak plačuje tole.
Totalno bolano. Ne vem kam to gre. Res nore cene. Plače pa poden. Adijo pamet. Ampak se pa najdejo modeli, ki to iščejo in zahtevajo seveda tudi plačajo. Ampak ne razumem pa lastnikov, kako se ne zavedajo, da je pri nas v slo samo kak procent dva takih, ki si take najemnine lahko privoščijo. Ostalo smo Radni narod. Pa te banke tud. Jaz poznam ogromno folka, ki je sposoben redno plačevat najemnino recimo 500 eur. Brez težav. A banimi pa nebi mogu Al kako. Logika ne vem ne razumem. Idiotiztem
Kakorkoli pogledaš, ni nobene logike. Zakaj bi nekdo, ki lahko plača tolikšen znesek najemnine na mesec, najel stanovanje? Očitno ima nadpovprečen dohodek. Če lahko to plača, je tudi po novih pogojih kreditno sposoben. Ne trdim, da ta stanovanja tu niso dobro opremljena, ampak plačati tako ceno za najem, da ni tvoje in to, če imaš denar, je absoluten nesmisel.
Hoteli ste kapitalizem, zdaj ga imate. Za povprečno plačo je povprečno stanovanje. Tudi v Avstriji ne živijo vsi v lepih stanovanjih. Marsikdo živi v sobi s skupnim wc-jem na hodniku. Poznam primer mame z dvema otrokoma, ima sobo, malo kuhinjo, ostalo je skupno, in to v opevanem Dunaju. Z njeno plačo zmore samo to, stanovanje pa je socialno. Yuge ni več. Naj vam pomagajo starši, ki so takrat glasovali za kapitalizem. Saj imamo že četrt stoletja državo, ki je menda bistveno boljša, v teh letih boljšega življenja so pa ja že kaj ustvarili.
Ti si bolan, ker ne razumeš logike.
Tudi ti, če bi imel kaj za oddajat, bi dal takemu, ki bo pripravljen plačat več, se ne bi oziral na take, ki si tega ne morjo privoščit.
Tudi od tebe so ljudje revnejši in si ne morejo privoščit tistega, kar si ti lahko priviščiš!
Pa si mogoče kakšnemu avto posodil za kakšen euro na dan mogoče???
Trg stanovanj ponudba/povpraševanje se reši lahko le z graditvijo novih stanovanj in obdavčitvijo praznih stanovanj, z ugodnimi stanovanjskimi krediti….itd kar kozgoraj omejeni lastnik stanovanja nima nič s tem…
To kar ste volili to imate, od župana, pa vse do vlade
čez tri leta?
Kupil si stanovanje, potem pa ti ponudijo (pod pogojem, da kaj znaš seveda) službo v Avstriji za 2600 evrov neto?
Se boš vsak dan vozil iz Ljublajne v Graz, ali pa boš na brzino prodal stanovanje (mudi, mudi) in ob prodaji izgubil najmanj 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (recimo 45.000 evrov)?
Za 45.000 evrov imaš v Grazu precej solidno stanovanje 4 (štiri) leta…
Ali pa boš mogoče svoje stanovanje v Ljubljani oddal družini z dvema otrokoma, dvema mačkama in psom?
Tudi taka stanovanja se oddajajo za tako ceno, če je na dobri lokaciji, zasebno parkirno mesto…. V Ljubljani vsako leto pride toliko in toliko družin iz tujine, kjer eden iz družine dela na kakšnem predstavništvu in jim njihova država plačuje najemnino za čas službenega bivanja pri nas.
Veliko je tudi tujih strokovnjakvov, ki so službeno tukaj za nekaj mesecev ali let. Tudi njim je vseeno kakšna je cena, ker jim služba vse stroške pokrije. Pomembna je le lokacija in dobra sodobna opremljenost stanovanja.
S slovenskega spleta, napisano dve leti nazaj. VSE še drži…
Nihče nikogar ne izkorišča. Nihče ni prisiljen najeti ne po takšni ceni, ne pri določenem najemodajalcu.
Vsakdo ima možnost, da se preseli v cenejše kraje, če mu je Ljubljana kot glavno mesto države predraga.
Ja kje bodo pa ljudje živeli? Tam, kjer so sposobni plačevati. Kredit ali najemnino, vseeno – oboje je par sto € na mesec. Kredit je boljši, ker je potem na koncu tvoje? Ja potem ga pa vzemi, kajne? A ne dobiš ga, ker imaš premajhno plačo? Zamenjaj službo, zvišaj si izobrazbo, odpri svoje podjetje, delaj dve službi – vse to počnejo ljudje po celem svetu, pa da ne bi še v Ljubljani, če je že treba živeti ravno tukaj?
Maribor je pol cenejši od Ljubljane, kar se nepremičnin tiče, pa še v Avstrijo se lahko vozite delat, kjer so plače 2x višje – selitev na vidiku, torej.
Ne, to pa ne – mora biti Ljubljana, ker če se preseliš na cenejše, potem ne moreš kritizirati najemodajalcev.
Je že prišel kateri od njih do vas in vas prisilil, da živite pri njemu in mu plačujete? Ne ga srat. Najamete ali kupite tisto, kar ste zmožni. Tako je pri stanovanjih in tako je pri hrani in oblačilih. Če zaslužite minimalca, ne glejte vil na Maldivih.
Človek ima stanovanje, ki ga lahko odda po povprečni tržni ceni 600€, zdaj ga pa ne bi smel samo zato, ker vi ne zaslužite toliko? Ja potem stanovanje pač ni namenjeno vam.
Nismo vsi enako premožni in, da ne bo pomote, jaz ne spadam med premožne, pa mi je, kot najemnici, kljub temu jasno, da najemodajalci niso Karitas.
Ima svojo nepremičnino (če je ni ukradel, potem se najemnik nima kaj ukvarjati s tem, kako je lastnik lahko prišel do nje, najemnik pa ne) in z njo lahko počne praktično vse, kar želi.
Oddaja za 1000€ ali pa podari zastonj – nič od tega ni nezakonito. Zakonodaja je jasna in vsem dostopna na Googlu.
Zanimivo, da se vedno pregovarjajo tisti, ki nimajo financ za določene najeme. Ja spreglejte potem, kajne? Tako, kakor spregledate šampanjec Moet v trgovini ali križarjenja po Pacifiku. A kličete poslovodje, da so neumni, ker steklenico šampanjca prodajajo po 100€? A pljuvate na vsakogar, ki ima nekaj več od vas, pa četudi je do tega prišel na zakonit način?
Eh, potem vam je pa krepko hudo v življenju in to ne zato, ker niste bogati, temveč zato, ker tako razmišljate. Ni vsak, ki oddaja eno stanovanje, izkoriščevalec in bogataš. Nekateri z najemnino plačujejo penzionerski dom za svoje starše. Nekateri odplačujejo dolgove, katere so jim naredili drugi ljudje, neplačniki.
Nekateri tako, kakor vi, delajo za minimalca, z najemnino pa plačujejo šolanje svojim otrokom. Nekateri so nezaposleni in od najemnine živijo, nepremičnino pa šparajo za svoje otroke, ker vedo, da je mission impossible, da bi jo otrok po koncu študija lahko kupil.
Kdo od teh omenjenih je bogat? Niti eden. Vsi hodijo na šihte, kakor vi, vsi vstajajo ob 5ih zjutraj, vsi so enako zdravi/bolni. Vi pa pljuvate čez njih, kakor, da so ta hujši tajkuni.
Zresnite se malo, no. In potem še drug drugega obmetavate z izrazi “a si na drogah” in podobno. Če za nekaj nimate, tega pač ne boste kupili (v tem primeru najeli), dokler ne boste sposobni plačati. Če ne boste nikoli, potem tega pač ne boste nikoli niti imeli.
Če želite imeti več, kakor imate, potem delajte na tem, da boste imeli več. Od zmerjanja tistih, ki več od vas že imajo, vi ne boste nič zaslužili. Samo blamirate se v javni skupini, kjer vas bere cel kup ljudi (hvala Bogu, da ne vsi komentirajo).
Kaj se repenčite? Če bo kdo najel ok, drugač bodo znižali. Mi oddajamo in imamo tudi navito najemnino, da mutibariči že v štartu odpadejo. Ko najdemo najemnika se lahko tudi mal pocenkamo, ne pa velik. Ko so enkrat notri jim ne težimo in smo maximalno fer. Stanovanje novo opremljeno. Če bi vi imeli stanovanje za oddat, bi ga sigurno oddajali po 200€/mesec, pa še stroške bi sami poravnali. V to sem prepričana LOL
Nisem iz Jeblane, kot rečemo ponavadi v nekaterih krajih na S Primoskem. Ja zanima pa me , kako bi ti reagirala v podobni situaciji. Ali bi mi dali v najem vaše stanovanje za 200,300, 400 ojrou, pa recimo 60 kvadratov. Če mi daš 60 kvadratov za 300 ojrou, pa pazi ne pajzl, ampak stanovanje v najem v Lj, takoj vzamem.
Ja pa ja. Še nisi pogruntala, da je nastopil grobi kapitalizem. Pa dobro naj odda za to ceno, samo zdaj bodimo pa pošteni…ali plačuje davke na to ceno. To je pa drugo vprašanje !!!!!!!. Ja pozabljaš, da se je v SLO tudi pojavila struktura ljudi, ki imajo denarja ohoho. Itak pa ti za ta denar raje kupijo kot najemajo. Pač tisti v Jeblani izkoriščajo stisko tistih, ki naj bi kao bili v Lj. . Ali misliš da se kaj sekirajo. Japa ja ja.
To so stanovanja ki se oddajajo poslovnezem ki pridejo zacasno v LJ, , najemnino placa firma kjer so zaposleni. Kaj vam ni jasno?
[/quote]
Tole stanovanje v Štepanjcu ni niti pod razno za poslovneže, halo???
Kvečjemu za 2 študenta, kar pa ni predrago in tudi mikrolokacija in Albanci – sosedi mularije ne bodo motili….
Tako kot so ostali rekli, pa pojdite malo ven iz LJ, saj tudi neljubljancani funkcioniramo in ne zivimo v jamah. Mi oddajamo 95 m stanovanja , 4 sobno stanovanje, novo opremljeno v celoti, nove ploscice, pohistvo, komplet opremljeno, 20 km iz Lj, ob obvoznici, za 650 eur. Pa ne oglasujem stanovanja, notri imamo ze vec let isto druzino. Samo povem da se najde tudi marsikaj solidnega po normalni ceni. Zastonj pa ne moremo dati, Saj nismo karitas. Se strinjam da je tudi 650 eur veliko, ampak ko pa gledam cene v Lj, je pa to cena enosobnega stanovanja v Lj. Tako da preskocite take oglase in iscite naprej, ne vem zakaj se jezite.