Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek ne me linčat…

ne me linčat…

Zame pa obstajajo, vsi trije! Pa še kdo zapovrh:))

Tudi Bog mi kdaj pa kdaj kakšno prošnjo usliši.
Pa čeprav razumsko vem, da so mi npr. pomagala zdravila, a vseeno prosim še njega in če je prošnja uslišana, sem toliko bolj hvaležna (še nikoli nisem rekla npr. Hvala, antibiotik….HvalaBogu pa že mnogokrat).

Pa Boga še nisem videla, sem pa srečala že mnogo njegovih pomočnikov, ki so v vsakdanjem življenju čisto običajni ljudje.

Menim, da ni nič slabega, če verjameš v dobro.

Ja, vse ob svojem času, a ne? By the way, že ve, da je jedel ribo in zdaj tudi za ribo reče, da je fina. To, o čemer govoriš ti, je pa čisto nekaj drugega. Jaz bi isto zamerila očetu, če bi mi pod pretvezo ponudil bikove prašnike. 🙂

Jaoj, ljudje, a ste vi sploh normalni ali ste samo tako zelo zlobni??? Vprašala je za nasvet, kako otroku povedati, kdo je dedek mraz v resnici, ni prosila za vaša mnenja, kaj si mislite o tem. In ste jo zaradi tega obsodili kot najhujšo zločinko. Sram vas je lahko!
Če ne znate pametno svetovati, raje molčite. Kaj pa mislite, da boste dosegli, če jo boste napadali? Sploh pa ti srečko – zamisli se raje nad sabo in svojim izražanjem. Se zavedaš kakšna pokveka si ti izpadel? Ti jaz povem, da zelo velika.
By the way – jaz in sestra tudi nikoli nisva verjeli v dedka mraza in njemu podobne, ker sta se starša odločila, da bosta z nama iskrena. Pa nisva bili zaradi tega za nič prikrajšani. Ravno tako sva se skupaj z ostalimi otroci veselili in bili navdušeni nad miklavžom, božičkom, … darili, ki sva jih prejeli… pravljicami, ki sva jih poslušali. In še danes sva. Imela sem zelo lepo otroštvo in čudovita starša, ki sta bila in še vedno sta dobra, prijazna, zelo zabavna, ljubeča, iskrena, poštena, usmiljena do ljudi in živali … in sta se trudila, da bi te vrednote prenesla na naju. In opravila sta dobro delo, saj ni nobena od naju pokveka, brezčutnica ali invalidka, vse prej kot to. Domišljija pa tudi dela s polno paro 🙂
Tako da ne pretiravajte in ne delajte iz muhe slona. In če kdo misli, da srečno otroštvo temelji na lažeh o pravljičnih bitjih – potem pa res nimate pojma ne o otrocih, ne o življenju nasploh. Pa brez zamere :-))

1. moje otroštvo je popolnoma neprimerljivo z otroštvom mojih otrok, ne bom pa pojasnjevala zakaj, ker se mi ne zdi potrebno, predvidevam, da je to jasno in vsaka mama in oče, ki vzgajata otroka na principu jaz pa sem imel/a to, nisem imel/a tisto, verjel/a sem v to, nisem verjel/a v tisto, bla, bla, bla in na tej osnovi otroka vzgaja, brez da ga poskuša prilagodit današnjim razmeram, je zgrešil/a vzgojo vsaj na tistem mestu, ki se tiče otrokovega vključevanja v družbo nasploh, pa verjemite, da so dedek mraz, božiček in miklavž še najmanjši problem.
2. ni mi jasno, da se nekdo igra realista na eni strani, po drugi strani, pa govori kako obožuje pravljice in pravljična bitja. ne razumem, da glede DM, božička in miklavža si lažnivi starš, če pa otroku pripoveduješ o vilah,škratih, čarovnicah itd. pa je ok. res ne štekam. to meni deluje tako, jaz sem totalno antialkoholik, ampak pir na dan pa stegnem.
3. zamerit staršev, da so vam “lagali” da božiček obstaja v teh letih, ko ste same stopile v materinstvo meni daje vtis, da je taka oseba popolnoma nedorasla, da ne govorim o tem, da mi deluje totalno razvajena. a to, da so pa vaši starši živeli za vas, delali za vas, preživljali nočne more za vsako malo sranje, samo, da bi vam bilo lepo, a to pa niste zamerile? no upam, da vaši otročički za katere ste pripravljene dati vse na svetu, ne bodo pisarili po forum, da ste lažnivke, ker ste jim hotele polepšati otroštva in da ste jih s tem stravmatizirale. joj, o tistem z zajcem in govedino se raje ne izrečem.
4. otroka si naj vsaka vzgaja po svoje, ker navsezadnje rezultat bo znan in me ga bomo občutile najbolj.

LP

Huh, iz te teme je pa nastala križarska vojna :))
karla7, nekateri res močno pretiravate s temi travmami, ki naj bi jih doživel otrok, ki pozna resnico o DM in ostalih. Evo, jaz sem tudi zrastla gor z razlago, da je dedek mraz le našemljen človek in nisem zaradi tega doživela nobene travme. Saj niste resni. Sem ga pa ravno tako rada gledala in se ga veselila kot ostali. Meni pa ni jasno, kako vam ni jasno, da imaš lahko kljub realnemu pogledu na svet, pravljice in pravljična bitja še vedno rad? A ti jih nimaš? Jaz tudi svoji deklici govorim pravljice o vilah, škratih, čarovnicah, … ampak ji povem, da v resnici ne obstajajo, ker je nočem strašiti. Povem ji, da so to izmišljena bitja, ki živijo le v pravljici in naši domišljiji, pa jih zato nič manj ne obožuje. In zaradi tega, bo imela travme? Pa ja, hahahaha
Pa kje si potegnila iz tega zamere do staršev? A je mogoče katera napisala, da goji zamero do koga in da ne mara svojih staršev? Nikjer. Napisale so, da jih je laž prizadela, nič drugega. Ostalo si sama si nekaj domišljaš in delaš popolnoma napačne zaključke. Človek res dobi občutek, da hočete nekateri na vsak način očrniti nekoga, ki ne živi tako kot ostali.
In če primerjam poste realnih in “nerealnih”, veje iz slednjih takšna agresija, jeza in nestrpnost, da bog pomagaj. Vse kaže, da so realni bili bolje vzgojeni :))))
Z navedbo pod št. 4 se pa ne bi mogla bolj strinjati 🙂

Pa še nekaj 🙂
Predlagam, da si vaše odgovore realni natisnete in jih pokažate svojim otrokom, ko bodo dovolj stari, da bodo razumeli, za kaj se gre. Zagotovo bodo na vas zelo ponosni :)))))))))))

Ti pa ali mojega posta nisi prebrala ali pa ga nisi razumela.

New Report

Close