Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ne morem se zrediti

ne morem se zrediti

Večina Slovencev in Slovenk imajo prekomerno težo, jaz se pa spopadam z obratnim problemom. Nisem ravno presuha, kakšna kila pa bi mi prav prišla. Stara sem 20 let, visoka sem 168 in tehtam le 52 kg, v obraz sem upadla(je kakšna hrana , ki te lahko poredi v obraz?????) jem sladkarije, pravzaprav vse kar redi, pa se ne morem zrediti. Velikokrat jem na silo, ker mi ni do hrane ali pa sploh nisem lačna. Zjutraj popijem kakšen sadni sok, ker sem zjutraj zelo žejna, pol pa dolgo nisem lahčna, čisto mi zapre apetit. Tu pa tam se rekreiram, ampak nočem pretiravati, ker se bojim, da bom še bolj shujšala. Ali obstaja kakšen sirup za pridobivanje apetita, ki se ga lahko kupi v lekarni ? Prosim ne mi napisati, da moram večkrat jesti na dan, ker mi je že tri krat na dan preveč. Nimam nobene bolezni,počutim se odlično.

Hvala za odgovor !

Zivjo Klementina!
Naj ti povem, da sem jaz velika 175cm in tehtam 52kg. To je zelo malo (moj indeks telesne mase kaze, da sem podhranjena, ampak jaz se ne obremenjujem!). Sicer sem stara 18 let.
Jem od 3- 5x na dan in to po malo. Nikoli se ne najem, da se potem ne morem niti premakniti, ampak vsake 3 ure nekaj pojem. Tako svetujem tudi tebi, ceprav si prosila, naj ti tega ne pisemo…
Jaz se ne ukvarjam z nobenim sportom posebej, ceprav mislim, da to ni skodljivo in ni nujno, da bos s sportom shujsala. Naprimer- ce ti treniras nek sport in jes veliko proteinov (testenine, riz, krompir…), se ti poveca misicna masa (kar pomeni, da pridobis kilogram ali vec, ampak se ne zredis tako, da se bases s sladkarijami, ker to, verjemi, ni zdravo!)
Jaz upam, da sem ti kaj pomagala, pisi se kaj!
Lepo pozdravljena!
Struna

Hja, glede na to, da pises, da ti je prevec, ce ze trikrat na dan jes, ti predlagam, da obisces zdravnika, ker menim, da imas tezke psiholoske probleme. Sam jem vsaj 7-8-krat dnevno.

Ce pa ne gre za probleme psihe, gre mogoce za kako telesno motnjo.

Vseeno pa lahko poskusis z mastno hrano in ne sladkarijami (ki sicer tudi vsebujejo 30% ali vec mascobe). Popij 2 decilitra sladke smetane, ki ma 70% mascobe in dobila bos cez 1200 kalorij, kar predstavlja okoli 60-70% tvojih dnevnih energijskih potreb.

Pozdrav,

K Bojanovem mnenju bi dodal se priporocilo. In sicer priporocam MATIKOV izdelek, ki je sicer namenjen sportnikom — Mass Fuel. En sam obrok vsebuje 2000 kcal. Ze polovica te doze bo dovolj za precej pozitivno kalorijsko ravnotezje.

Lep pozdrav
Andrej

No, lahko tudi tako, ceprav je potrebno upostevati, da je treba Mass Fuela kolicinsko pojesti veliko vec kot pa smetane. Vseeno pa probaj en teden zauziti en obrok Mass Fuela dnevno + preostalo prehrano in ti garantiram, da bos na koncu tedna ze “debela”.

se zahvaljujem za odgovore

Klementina

Zivjo se enkrat!
Jaz Bojanu osebno ne dam prav, ker po mojem mnenju ni dobro, da se bases s hrano, ki sploh ni zdrava in je zelo kalorična- saj ni treba, da kalorije dobi v mascobi in mastnih zivilih, lahko je prav tako kaloricno hrano, ampak ne mascob (npr. veliko oglj. hidratov in beljakovin), kar se lahko zelo pozna, če potem še treniraš kakšen šport (potem si videti oblečen lahko tudi “debel”, ampak nimas celulita po nogah in riti, kar si po mojem mnenju Klementina ne zeli)
Hvala, da ste me poslusali oz. prebrali.
Klementina in vsi ostali, uzivajte!
Struna

ena moja sošolka se je blazno sekirala ker ni mela nikjer niti mal špeha in je zato bla prepričana da ni lepa. potem se je upisala na fitnes, začela ful intenzivno trenirat karate in ne boš verjela, ni shujšala. tudi D košaric še ne nosi, si je pa zelo polepšala postavo, ker ni sama kost in koža.

lepota je v različnih embalažah, tut ti si lahko ena, če se počutš tako.

Povecaj vnos OH, ampak pazi da ti ne bo slo vse v mascobo. Ce hodis se zraven v fitness se bodo kile nabirale tam kjer je treba 🙂

New Report

Close