Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne moreš verjeti…

Ne moreš verjeti…

… kaj vse se bodo še spomnili…

Novorojenčki vedo, kaj je lepo

LONDON – Novorojenčki bolj pozorno opazujejo fotografijo zapeljivega fotomodela kot pa sliko “običajne” ženske, so odkrili britanski znanstveniki in ugotovili, da so rezultati njihovega raziskovanja spodkopali trditev, da je “lepota v očeh opazovalca”. Dr. Alan Slater z univerze v Exetru, ki je vodil raziskavo, pravi, da privlačnost ni samo v očeh opazovalca, temveč je v očeh otroka že, ko se rodi, ali celo pred rojstvom. Njegova ekipa je preizkus opravila na otrocih, starih povprečno dva dneva, nekateri pa so bili stari celo le nekaj ur.

Vsakega dojenčka so postavili pred fotografijo in pozorni spremljali njegove odzive. Običajno so dojenčki nekaj časa opazovali eno, nekaj časa drugo fotografijo, a je preizkus pokazal, da so več časa posvetili obrazu manekenke. To odkritje postavlja pod vprašaj teorijo, po kateri se čut za lepoto razvije na podlagi izkušenj iz življenja z drugimi posamezniki. Rezultati raziskave namesto tega namigujejo, da se človek rodi z občutkom, kaj nekoga naredi privlačnega. V raziskavi so ugotovili tudi, da so se novorojenčki odzvali drugače šele, ko so sliko “običajne” ženske zamenjali s sliko otrokove matere. Poskus je namreč pokazal, da lahko otrok prepozna obraz svoje matere le 15 ur po rojstvu.

Torej bi novorojenčke lahko dali v žirijo za izbor miss :o)))
Brez zamere, ampak meni se zdijo take raziskave malo smešne…

Lep dan vsem!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Se strinjam. Namesto da bi ta čas posvetili čemu bolj pomembnemu…

Saj ne da bi zagovarjala te ugotovitve ampak…
Za te raziskave britanskih znanstvenikov je živ dokaz moja hčerkica.
Že ko je bila čisto majcena dojenčica je opazovala obraze (in telesa) znanih manekenk in fotomodelov.
Še posebej všeč ji je Heidi Klum, ki jo najde v vsaki reviji.
Ne vem, koliko to drži, ampak res opazi “lepe” ljudi in se pri njih ustavi.

Pa tudi pri glasbi loči kvalitetno od nekvalitetne. Tudi pri cunjicah zdaj že uveljavlja svojo voljo in prisega seveda na kvaliteto.

Smešno ampak resnično.

Se mi zdi, da se dojenčki že rodijo s čutom za estetiko in s posluhom za glasbo.

in moj mali škratek (moškega spola) je že tam okoli enega leta in pol občudoval seksi blond dvajsetletnice. Še posebej z dolgimi lasmi. Da dol padeš. Prav glavo je obrnil za njo. Izgleda, da so njegov tip, ker se še vedno podobno obnaša. Drugih neznanih ljudi ne obravnava tako.

Ojoj ((

New Report

Close