Najdi forum

Splash Forum Koronavirus Ne pridem do zdravnika

Ne pridem do zdravnika

V mojem ZD A. Drolca v MB naši družinski zdravniki delujejo po drugem sistemu zaradi novega virusa.
Zdravstveni dom je dal kontaktno številko in elektronski naslov, da komuniciramo tam.

Vendar na telefon se nihče ne oglasi, na maile nihče ne odgovarja.
Kako za vraga naj pridem do potrebnih rednih receptov. Kaj bi vi naredili? Tam se ne upam prikazat, saj nimam akutnih zdravstvenih težav, samo recepte za redne terapije rabim.

Kaj bi vi naredili?

Podoben problem. Tablet imam še za približno 14 dni, a rada bi prej dobila recept, saj se ne ve, kako bo. Tudi ne dobim zdravnika t.j. sestre.

Ravno danes v medijih, da je ena zaposlena tega ZD okužena. Piši in klici na vse številke dokler ne dobiš

Če je redna terapija, torej zdravila, ki jih jemlješ že kar nekaj časa, ti jih v lekarni dajo tudi brez recepta in zabeležijo predizdajo tega zdravila. Ko prineseš recept, ti predizdajo upoštevajo in dobiš samo še razliko.
Preverjeno, sem že dvigovala zdravila na tak način.

Kako je šele meni! Sem velik hipohonder, zdaj imam vsaj 3 smtonosne bolezni, do zdravnika pa ne morem.
Verjetno bom umrla, pa ne zaradi korone …. 😞

Če imaš možnost napiši mail na naročanje. Kaj potrebuješ in do kdaj.

Pokliči v lekarno ali na krizno številko za korono …
Pa saj zdravniki nekaj vendarle morajo delati, vsi niso po bolnicah ob bolnikih s korono. Pa verjetno koga tudi kap, se kdo poškoduje, pade v alergijski šok in podobno. Nujni primeri niso izginili zaradi korone.

Nič novega. Ambulante svoje osebne zdravnice ne dobim na telefon, niti v normalnih razmerah ne. Na srečo vsaj na emaile odgovarjajo.

Pokliči na informacije v ZD, kaj je s tvojo osebno zdravnico, da ne moreš komunicirati z njo. Oni morajo vedeti, kako in kaj.

Potem smo pa pacienti grdi, ko hodimo na urgenco po recepte.

Jaz sem danes pisala mail, ker potrebujem recept za zdravila. V roku 15 min so mi odpisali, da me recept jutri čaka v lekarni.

Če je redna terapija, torej zdravila, ki jih jemlješ že kar nekaj časa, ti jih v lekarni dajo tudi brez recepta in zabeležijo predizdajo tega zdravila. Ko prineseš recept, ti predizdajo upoštevajo in dobiš samo še razliko.
Preverjeno, sem že dvigovala zdravila na tak način.
[/quote]

V Radovljici žal ne gre tole, poskusila prejšnji teden.

New Report

Close