Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ne pridemo do konca meseca

Ne pridemo do konca meseca

Oba sva na minimalcih, jaz trgovka, on dela v proizvodnji. Trije otroci, prva je študentka, druga dva sta v srednji šoli. Nimate pojma, koliko stanejo knjige za faks. 40€ ena knjiga, profesorji jih hočejo pa vsaj 10, če ne 20. Srednješolca tudi. Knjige, ekskurzije, letovanje… ni konca. Nimam za jim dati za malico, nimam. Enostavno nimam. Vidim, da živijo zelo prikrajšano življenje v primerjavi z vrstniki. Pri nas ni morja, smučanja, dopustov, dragih oblek in tako dalje. Prej kot me boste spraševali, če sem dala vlogo za otroške, ja imamo dodatke, pa so nizki, zelo nizki.

Predvidevam, da ste Slovenci.

Nekaj rešitev:

Ekskurzij se da izogniti in niso neobhodno potrebne za intelektualni razvoj.

Knjige? Izposoja in fotokopiranje. Za katero fakulteto (študij) gre?

Vsi imajo štipendije, ali doklade. Na PF bi dala za knjigo 700 evrov. Verjetno ne znate z denarjem.

ne znajo z denarjem??? pa si ti nor ali bolan snob. 2 jurja na to draginjo ni nič, čisto nič! 100 evrov sta dve torbi špecerije. S tem še redit tri otroke? Misija nemogoče

Elskurzije za kamot spusti,  ne bodo nic zamudili. 90% mularije je bedno kamor hodijo in jim je fajn samo zato, ker ni pouka. Primer nasi gredo v razredu zadnje triade na ekskurzijo v nemcijo, 310€ za dva dni. Dokler se ni razvedelo, da gredo tudi v legoland prakticno ni bilo prijav. Sola v naravi letos, gredo v neko koco sredi pizde materne, 315€ od dveh razredov gre 10 ucencev. Ce kdo ne verjame bo prilepim poloznico.

Za knjige se pozanima pri sosolcih, kje je prfoks tuk nadut, da res rabi vsak novo knjigo. Sicer se dobi rableno, se je sfotokopira. Drugace pa dve minimalni placi in zivljenje 5tih je jeba. Bi bilo treba mislit ko je prvi prisel nasvet, kako boste ziveli (ja kruta resnica).
Ponavadi se poraba denarja skriva v malenkostih na koncu meseca pa nanese: napisi si vse izdatke v tabelo (ali papir) pa poglej kam gre najvec. Podobno pri hrani se splaca kupovat v akcijah in v vec trgovinah, kaka oblacila in podobne stvari so lahko tudi second – na fb se marsikaj najde. Pa otroci lahko poleti delajo. Se bo slisalo grozno, ampak ce so malo nadarjeni in se bodo solali so se sedaj naucili kako je tezko in bodo zato imeli motiv da naredijo nekaj iz sebe… krasna popotnica. Dam za priner sosolko mojga mulca: firma doma, elektricni bmwji za 130.00€ plus, vsega polno rit – dobi za bozicka macbooka in ker ni bil prave barve ga fukne po tleh, ati naroci drugega. Punca sposobna ampak se ji en da ocit, ker bo ati dal – well …9

saj veste kaj imamo Slovenci najrajši. Dopustovanje na Hrvaški obali 👍

Ubogi otroci, ki se 20.4.2023 rodijo enim na minimalcih. Še huje bo.

Odgovor na objavo uporabnika
Zvarek, 20.04.2023 ob 08:46

Elskurzije za kamot spusti,  ne bodo nic zamudili. 90% mularije je bedno kamor hodijo in jim je fajn samo zato, ker ni pouka. Primer nasi gredo v razredu zadnje triade na ekskurzijo v nemcijo, 310€ za dva dni. Dokler se ni razvedelo, da gredo tudi v legoland prakticno ni bilo prijav. Sola v naravi letos, gredo v neko koco sredi pizde materne, 315€ od dveh razredov gre 10 ucencev. Ce kdo ne verjame bo prilepim poloznico.

Za knjige se pozanima pri sosolcih, kje je prfoks tuk nadut, da res rabi vsak novo knjigo. Sicer se dobi rableno, se je sfotokopira. Drugace pa dve minimalni placi in zivljenje 5tih je jeba. Bi bilo treba mislit ko je prvi prisel nasvet, kako boste ziveli (ja kruta resnica).
Ponavadi se poraba denarja skriva v malenkostih na koncu meseca pa nanese: napisi si vse izdatke v tabelo (ali papir) pa poglej kam gre najvec. Podobno pri hrani se splaca kupovat v akcijah in v vec trgovinah, kaka oblacila in podobne stvari so lahko tudi second – na fb se marsikaj najde. Pa otroci lahko poleti delajo. Se bo slisalo grozno, ampak ce so malo nadarjeni in se bodo solali so se sedaj naucili kako je tezko in bodo zato imeli motiv da naredijo nekaj iz sebe… krasna popotnica. Dam za priner sosolko mojga mulca: firma doma, elektricni bmwji za 130.00€ plus, vsega polno rit – dobi za bozicka macbooka in ker ni bil prave barve ga fukne po tleh, ati naroci drugega. Punca sposobna ampak se ji en da ocit, ker bo ati dal – well …9

Zvarek, ponavadi me zelo jeziš,ker si v svojih izjavah zelo grob in niti malo starševsko ljubeč, a tokrat te v vseh stavkih podpiram.

Draga avtorica, preberi si nasvete Zvarka večkrat, poskusi jih upoštevati in vse dobro.

Vse huje bo, 20.04.2023 ob 09:09

Ubogi otroci, ki se 20.4.2023 rodijo enim na minimalcih. Še huje bo.

Za uporabnika “Vse huje bo”

Kdo pa pravi, da bo huje?? Imaš dokaze?? To nabijate že nevemkolko let.. Daj nehaj ljudi strašiti..

Zakaj se revni sploh plodite? Ne razlagajte mi, da bodo vaši otroci skrbeli za nas, ko bomo stari! Glede na nesposobne starše tudi iz vaših otrok ne bo nič oz. bodo nekje delali za minimalca…

Uporabljajte kondome!

komaj shajamo, 20.04.2023 ob 08:26

Oba sva na minimalcih, jaz trgovka, on dela v proizvodnji. Trije otroci, prva je študentka, druga dva sta v srednji šoli. Nimate pojma, koliko stanejo knjige za faks. 40€ ena knjiga, profesorji jih hočejo pa vsaj 10, če ne 20. Srednješolca tudi. Knjige, ekskurzije, letovanje… ni konca. Nimam za jim dati za malico, nimam. Enostavno nimam. Vidim, da živijo zelo prikrajšano življenje v primerjavi z vrstniki. Pri nas ni morja, smučanja, dopustov, dragih oblek in tako dalje. Prej kot me boste spraševali, če sem dala vlogo za otroške, ja imamo dodatke, pa so nizki, zelo nizki.

Tko bom rekla…vse je ratal svinjsko drago in je zivljenje tezje kot par let nazaj..tko da bluzit o tem, da bi o tem mogu mislt, ko se je prvi rodil, je nesmiselno. Ker ja neki je, da ti sam naredis vse, da zivis – zivi druzina, da delas…ampak nimamo pa popolnoma nobenga vpliva na to draginjo, ki se dogaja pri nas in svetu, ker smo samo ene navadne lutke. Place pa so ostale iste. Razvrednoteno je pa vse. Mi2 oba delava, imava nekaj vec kot minimalca a vseeno nisva kreditno sposobna, do svojih nepremicnin nikol ne bova prisla. Ce gledam nase prednike, je vsak t.i. fizikalc lahko kupil zemljo in zidal hiso….dons se do zemlje ne prides…kmalu marsikomu najemnine ne bodo znesle. Slovenija je lepa, ampak najmanj kar rabimo je se ves imigrantov, ki samo stagnirajo in trosijo denar. Ne recem, ce bi hotl delat. Pa ne. Vse cigane pardon rome, obvezno razgnat in jim ukint transferje vsem kjer se otroc uspesno ne solajo, sterat po zaporih, ne pa da se policaji ne upajo v naselja.

Zdej ta otrok, ki studira, naj gre delat….ce res ni na ne vem kako zahtevnem faksu, ni vraga, da ne bi nasel cas vsaj petek in sobote za delat. Pa bo prec 300€ vec.

Zal v takih primerih je treba studij pustit in it delat.. da tudi tretja oseba pripomore k zivljenjskim stroskom.. to je pac kruta resnica te male a polno mafijske drzave.. to je delavska drzava, niti vodijo razlicne mafije.. faksov je prevec, delovnih mest za njih pa ni! Recimo primerjava trgovska je ena srednja sola, govorim za lj,  in ogromno trgovskih mest.. studirat nima smisla ker ne dobis v svoji smeri dela, edino ce se ze prej osredotocis za tujino in isces ze med studijom.. pa se 5 let ti gre ko lahko denar sluzis in delovno dobo dobivas..

knjige – probajte dobit kje fotokopije. verjamem, da je tudi fotokopiranje drago… na faksu ziher kdo prodaja tudi rabljene knjige za začetku leta, treba se je malo znajt, biti med prvimi v knjižnicah, vsi učbeniki so vedno tudi po knjižnjicah, če ne v eni, pa v drugi

drugače pa bodo morali tudi sami malo primit za delo in si za svoje priboljške sami zaslužit. firme dobesedno prosjačijo za delavce, na napotnice dobiš dela kolikor hočeš. je pa res, da ne bo fino čisto delo v pisarni.

eni smo tudi začeli delat že pri 14 letih….

Nasveti v smislu “napiši si vse stroške”, ipd., ne pomagajo nič, saj je matematika neusmiljena. Dejstvo je, da je težko preživljati 5 ljudi z dvema minimalnima plačama. Glede ekskurzij, “šol v naravi”, učbenikov, športnih/glasbenih aktivnosti, in tako dalje, tega ne bo nikoli konec. Plačaš eno stvar, pride na vrsto druga. Dopolnijo 18 let, ja, je prec dva jurja za izpit za avto. Potem maturantski ples, izlet, da ne pozabim, da vsak potrebuje telefon in laptop, ki nista večna. Ni da ni. Pa do hrane in oblek niti prišla še nisem. Potem se pač znajdeš, kot se. Verjetno ne kupuješ lososa in pljučne pečenke ter iphone-ov ali macbook-ov. Bolha, FB tržnica, … Otroci, vsaj študentka, naj gre  delati, ko ji znese. Saj mi smo tudi morali 25 let nazaj …

Vi sami bistveno več, kot že naredite, da bi shajali, ne morete. Prav je, da o tem pišeš. Mislim, da so ti mehanizmi, kako iti skozi mesec že dolgo jasni. Toda to, kar je sedaj, je noro in to opazi vsak bebec, tudi tak, ki ima višje prihodke. Dokler se mu še nekako izide bo tak tiho in ti bo razlagal o nekih ukrepih, v katere je bil sam primoran. Pri čemer ne ve, da ti tako živiš že leta, zdaj pa pri teh zneskih niti tako več ne moreš.

Najti bi morali sistemske rešitve, zato imamo določene ljudi izvoljene. Če so tiho in samo roke dvigajo, jim je treba začeti pošiljati pošto, karkoli, da se bodo malo zbudili in dojeli, kako je ogromno družinam težko, kljub temu, da sta oba starša zaposlena.
Mon je velik, vsaj tak je občutek po številu trolov. Morda pa se le najde tu nekdo, ki bo prevzel pobudo in začel s kako akcijo. NVO očitno ne bodo.
Ti se pa vsaj za otroke obrni na ZPM in na Botrstvo.

Vesel oče, 20.04.2023 ob 08:29

Predvidevam, da ste Slovenci.

Nekaj rešitev:

Ekskurzij se da izogniti in niso neobhodno potrebne za intelektualni razvoj.

Knjige? Izposoja in fotokopiranje. Za katero fakulteto (študij) gre?

Pa se vam zdi to prav? Pa saj to ni noben luksuz, kot družba smo zavozli in padlu na tla, saj sit lačnega ne razume, krivo je pa vodstvo države, ki ne dela kot dober gospodar!!!!!

V mojih casih knjige za faks niso bile drage oz smo si jih v knjiznicah sposojal, vecinoma so nam pa prof in asistenti( laboratorijske vaje, teh sem imela ogromno pri vseh 4 kemijah in se strokovnih predmetih) prinesli vezane skripte ki smo jih placali.. tko da takrat studij ni bil drag spas kot je sedaj ko je zivljenjski ritem drazji..

Kaj nabijaš, 20.04.2023 ob 09:28

Za uporabnika “Vse huje bo”

Kdo pa pravi, da bo huje?? Imaš dokaze?? To nabijate že nevemkolko let.. Daj nehaj ljudi strašiti..

ja, je huje kot pred 24 leti, preverjeno! Leta 1999 ali 2000 in zdaj imeti otoke je jeba. A misliš, da so ti njihovi trije otroci privekaki na svet včeraj? Pismo ste siti pametni in ne razumete lačne, stopite 1x v njihove čevlje, pa da vas mi lačni vidimo, kako vam bo šlo!!!!

toxic982, 20.04.2023 ob 09:38

Nasveti v smislu “napiši si vse stroške”, ipd., ne pomagajo nič, saj je matematika neusmiljena. Dejstvo je, da je težko preživljati 5 ljudi z dvema minimalnima plačama. Glede ekskurzij, “šol v naravi”, učbenikov, športnih/glasbenih aktivnosti, in tako dalje, tega ne bo nikoli konec. Plačaš eno stvar, pride na vrsto druga. Dopolnijo 18 let, ja, je prec dva jurja za izpit za avto. Potem maturantski ples, izlet, da ne pozabim, da vsak potrebuje telefon in laptop, ki nista večna. Ni da ni. Pa do hrane in oblek niti prišla še nisem. Potem se pač znajdeš, kot se. Verjetno ne kupuješ lososa in pljučne pečenke ter iphone-ov ali macbook-ov. Bolha, FB tržnica, … Otroci, vsaj študentka, naj gre  delati, ko ji znese. Saj mi smo tudi morali 25 let nazaj …

mi nademu nismo mogli plačati avtošole, saj nam sam pomaga s svojimi prihodki, je brez izpita, brez avta, zjutraj ob 4 vstane, da pride z busom oravu css v službo, ja res!!!!

zelen paradižnik v omaki, 20.04.2023 ob 09:46

Vi sami bistveno več, kot že naredite, da bi shajali, ne morete. Prav je, da o tem pišeš. Mislim, da so ti mehanizmi, kako iti skozi mesec že dolgo jasni. Toda to, kar je sedaj, je noro in to opazi vsak bebec, tudi tak, ki ima višje prihodke. Dokler se mu še nekako izide bo tak tiho in ti bo razlagal o nekih ukrepih, v katere je bil sam primoran. Pri čemer ne ve, da ti tako živiš že leta, zdaj pa pri teh zneskih niti tako več ne moreš.

Najti bi morali sistemske rešitve, zato imamo določene ljudi izvoljene. Če so tiho in samo roke dvigajo, jim je treba začeti pošiljati pošto, karkoli, da se bodo malo zbudili in dojeli, kako je ogromno družinam težko, kljub temu, da sta oba starša zaposlena.
Mon je velik, vsaj tak je občutek po številu trolov. Morda pa se le najde tu nekdo, ki bo prevzel pobudo in začel s kako akcijo. NVO očitno ne bodo.
Ti se pa vsaj za otroke obrni na ZPM in na Botrstvo.

Na otroka bi glede na tako nizke prihodke moral biti bistveno bistveno višji otroški dodatek. Za začetek. Sramota od države, da morajo starsi, ki delajo (!) zaprošati za botrstvo. To NI socialna država in tako se ne skrbi za podmladek družbe!

V tej državi ni druge: ali si parazit ali pa futraš druge parazite.

Nesramno ampak resnično, 20.04.2023 ob 09:29

Zakaj se revni sploh plodite? Ne razlagajte mi, da bodo vaši otroci skrbeli za nas, ko bomo stari! Glede na nesposobne starše tudi iz vaših otrok ne bo nič oz. bodo nekje delali za minimalca…

Uporabljajte kondome!

Poslušaj tele zabito, moja delovna doba je bila več ali manj na minimalcu, posledično skromno življenje, vsi v družini zelo delovni in odgovorni, otroci so Dr. izobrazbe na vodilnih mestih s svojimi hišami, ja , več jih imajo, imam čudovite vnuke, ki naju z ženo redno obiskujejo in spoštujejo.

Dvomim, da boš ti naduti primitivnež dosegel kaj takega. Tvoj problem je vzvišenost in grandioznost. Življenje te bo še teplo!

Da se prišparat. Testenine, riž, njoki je v Eurospin zelo poceni. Telefon predplačniški 4 eur na mesec. Internet Hofer 15 eur na mesec.

Za vikende in popoldne med tednom si poiščeš dodaten zaslužek, dodatno delo. Tega je dosti na izbiro.

Nesramen komentar! A potem revni sploh ne bi smeli imeti otrok! Trije otroci so čisto normalna družina.

Avtorica, poskusite se nekaterim stvarem izogniti, npr. ekskurzijam. Moji otroci vem, da so si knjige izposojali in kopirali. Tudi jaz sem imela dva na faxu. Oba sta bila brez štipendije.

Vem, da je ogromno stroškov, ko otroci študirajo. Verjemi pa, da bodo otroci zrasli, doštudirali. Važno je, da so zdravi in da pridno študirajo.

Kaj pa, če bi zaprosili za kakšno enkratno pomoč ali za kakšen kredit, najbrž obstaja tudi kaj takega za študente. Verjamem pa, da je z dvema minimalnima plačama težko preživeti.

Zartrose izven profila, 20.04.2023 ob 09:35

Zal v takih primerih je treba studij pustit in it delat.. da tudi tretja oseba pripomore k zivljenjskim stroskom.. to je pac kruta resnica te male a polno mafijske drzave.. to je delavska drzava, niti vodijo razlicne mafije.. faksov je prevec, delovnih mest za njih pa ni! Recimo primerjava trgovska je ena srednja sola, govorim za lj,  in ogromno trgovskih mest.. studirat nima smisla ker ne dobis v svoji smeri dela, edino ce se ze prej osredotocis za tujino in isces ze med studijom.. pa se 5 let ti gre ko lahko denar sluzis in delovno dobo dobivas..

Faks res ni nujen. V naši družini redko kdo, ki ima dokončano srednjo šolo. Večina z osnovno. Pa imajo povsem spodobne službe in razmere.

Glavno je, kaj znaš, koliko si sposoben. Faks ti nič ne pomaga, če si nesposoben

New Report

Close