Ne pridemo do konca meseca
Anonimno 8527, 20.04.2023 ob 10:19
Nesramno ampak resnično, 20.04.2023 ob 09:29
Zakaj se revni sploh plodite? Ne razlagajte mi, da bodo vaši otroci skrbeli za nas, ko bomo stari! Glede na nesposobne starše tudi iz vaših otrok ne bo nič oz. bodo nekje delali za minimalca…
Uporabljajte kondome!
Poslušaj tele zabito, moja delovna doba je bila več ali manj na minimalcu, posledično skromno življenje, vsi v družini zelo delovni in odgovorni, otroci so Dr. izobrazbe na vodilnih mestih s svojimi hišami, ja , več jih imajo, imam čudovite vnuke, ki naju z ženo redno obiskujejo in spoštujejo.
Dvomim, da boš ti naduti primitivnež dosegel kaj takega. Tvoj problem je vzvišenost in grandioznost. Življenje te bo še teplo!
Anonimno 8527, potem so pa v tvojem primeru jabolka padla daleč od drevesa. Včasih, redkokdaj se pač zgodi, da otroci nesposobnih staršev kaj dosežejo v življenju. Kot (baje) v tvojem primeru.
Zame pa ne skrbi. Mene sta starša vzgajala tako, da je fakultetna izobrazba nujna, da so nujne tudi ambicije, da je treba iz sebe narediti čim več, najbolj pa, da moram tudi jaz svojim otrokom nuditi vse oz. čim boljši štart v življenju. Ne pa, da se brez razuma plodim in v revščino privlečem nič krive otroke. Človek ima razum za to, da ga uporablja!
tako, 20.04.2023 ob 16:02
Zartrose izven profila, 20.04.2023 ob 15:56
dokončati študij, 20.04.2023 ob 11:16
Zartrose izven profila, 20.04.2023 ob 09:35
Zal v takih primerih je treba studij pustit in it delat.. da tudi tretja oseba pripomore k zivljenjskim stroskom.. to je pac kruta resnica te male a polno mafijske drzave.. to je delavska drzava, niti vodijo razlicne mafije.. faksov je prevec, delovnih mest za njih pa ni! Recimo primerjava trgovska je ena srednja sola, govorim za lj, in ogromno trgovskih mest.. studirat nima smisla ker ne dobis v svoji smeri dela, edino ce se ze prej osredotocis za tujino in isces ze med studijom.. pa se 5 let ti gre ko lahko denar sluzis in delovno dobo dobivas..
ce ni moznosti za dokoncat studij kako ga bo? Da se starsa odpovesta hrani zase al kako ce avtorica pise da nimata?
Tako da se punca spravi delat čez vikende in počitnice. Tako kot ogromno študentov. Sedanjih in bivših. Prav ne poznam nikogar ki ni med študijem delal.
Pa naj se spravi ane..
Vaša starejša bi lahko študirala izredno. Ja, vem, je za plačat. Ampak vsak faks ima na obroke za plačilo, ni potrebno naenkrat vsega plačat. Plus je, ker pri tem študiju imaš predavanja/ vaje samo nekajkrat na teden in še to samo popoldan. Vmes pa lahko normalno dela- redno ali študentsko. Ponekod so študentska dela tako dobro plačana, da dobijo ven več kot redno zaposleni. Vsaj v bivši firmi, kjer sem jaz delala, je študentarija konec meseca dobila več od zaposlenih.
@gufn3: zanimivo, da smo potem pri dveh minimalcih in dveh otrocih (pač dober kolega) našli za 150€ nepotrebnih transakcij ali napačnih nakupov, ko sva se usedla dol. In to ravno s to tabelco, katero sem omenil. Pa par drugih idej smo že užgali – pač se žena pri nakupih ni najbolje znašla (npr. kupila najcenejši šampon v malem pakiranju) in je to odneslo nekaj EUR. Nisem bil leta nazaj blizu minimalca, vseeno pa je že tisto bilo grdo, kako je bilo treba pazit.
Sva pa s to tabelico ugotovila, da dejansko nima kje prihranit in kupit otrokoma potrebščine za šolo po zadnjem skoku inflacije. Drži. No to zadevo smo pa mi rešili. Tako srečnih in hvaležnih mulcev ne vidiš vsak dan – k prov vidiš kako je vesel in zadovoljen, da je neki dobil. Pa mi pol kolega nabija kaj vse bo naredu… ni treba, samo vzgajaj otroke tako kot si jih dosedaj, da bosta dva normalna na svetu.
- Najprej nehajte gledat kaj imajo drugi, ker ni vse potrebno. Potem vzgajajte otroke, da ne bodo zahtevni in razsipni, ker ne veste v katerem cenzusu bodo živeli. Mi imamo več kot vi, a nam razlika tudi ostane. Da je študent drag za vzdrževanje, sploh ni nujno res. Seveda, če se ne preserava privat in po pijačkah, ampak pridno študira in je v študentskem domu. Dragih oblek, dragih dopustov pa tudi mi nimamo in jih tudi ne potrebujemo. V resnici komot in lepo živiš tudi bolj skromno.
komaj shajamo, 20.04.2023 ob 08:26
Oba sva na minimalcih, jaz trgovka, on dela v proizvodnji. Trije otroci, prva je študentka, druga dva sta v srednji šoli. Nimate pojma, koliko stanejo knjige za faks. 40€ ena knjiga, profesorji jih hočejo pa vsaj 10, če ne 20. Srednješolca tudi. Knjige, ekskurzije, letovanje… ni konca. Nimam za jim dati za malico, nimam. Enostavno nimam. Vidim, da živijo zelo prikrajšano življenje v primerjavi z vrstniki. Pri nas ni morja, smučanja, dopustov, dragih oblek in tako dalje. Prej kot me boste spraševali, če sem dala vlogo za otroške, ja imamo dodatke, pa so nizki, zelo nizki.
zakaj imAŠ 3 OTROKE?tri???’
Rabljene knjige, oblačila second hand trgovine. Jaz komot kupim nove, ampak grem raje v second hand. Res da včasih ne dobim nič zanimivega, večinoma pa.
Tudi elegantne obleke, tako ženske kot moške lahko dobiš. Sem kupila že tudi Diorja za bagatelo. Ampak to je izjema.
Otroci pa naj poiščejo delo prek študenta. Kaj pa kako izobraževanje za bolje plačano delovno mesto
Žal je to po 30 letih osamosvojitve postala kruta resnica. V socializmu si lahko šel študirat, kar si hotel tudi če sta bila starša navadna delavca. Danes so nam pa vse pokradli, državo spravili na kolena, dva delavca pa ne zmoreta prehraniti svojih otrok in jim omogočiti študija. Do tod smo prišli, žal. Za navadne ljudi na minimalcih ali malo več od minimalcev, je slabše kot v Jugi. Moja starša sta bila navadna delavca, trije otroci smo bili, pa smo imeli štirisobno stanovanje in oče je zidal vikend 25 km stran, kjer smo imeli vrt in pridelke. Zdaj pa smo kot v Bangladešu. Otrok ne bo mogel študirat, ni keša, treba bo delat in prispevat v družinski budžet, drugače ne bodo zmogli.
A ste videli, do kod nas je mafija prignala?
gufn3, 20.04.2023 ob 19:30
Zanimivo, in ti si tak genij ali pa je tvoj kolega tak butelj, da pri minimalni plači sproducira 150EUR stroškov, ki jih ne bi bilo treba? Daj, ne zmišljkuj si brez potrebe. Pri minimalni plači in dveh otrocih (verjetno si si tudi to izmislil, ampak ok) veš za vsak evro, kam ga daš.
Hahah, pravi, da se ženska pri nakupih ni najbolj znašla, za primer pove:
(npr. kupila najcenejši šampon v malem pakiranju) in je to odneslo nekaj EUR.
Šli so dejansko preverjat cene vseh zadev, ki jih je kupila in ugotavljali, da obstajajo še cenejše variante. Torej bi v zgornjem primeru morala očitno kupiti malo dražji šampon v velikem pakiranju.:), prihranek 0,15 €, in to so šli seštevat. In tu jim je denar “odtekal”.
Namesto, da bi narod v klinac poslal to državo, ki krade ljudi na vsakem koraku, tukaj delajo doktorate, kako priti skozi mesec s 300 €.
gufn3, 20.04.2023 ob 19:49
Ja, ok, samo to je neumnost. Kot bi rekla, kaj si pa kupila Nutello, lahko bi Lidlov namaz za pol cene. To ni odtekanje denarja, to je oropanost pameti.
Ja, to pomeni, da navadna raja nima več za osnovne zadeve. Poznam primere, ko so morali kenslat internet, ker enostavno ni keša, vse je predrago. Ljudje pregledujejo vse reklamne letake živilskih trgovin in iščejo najcenejša živila. In potem eni pravijo, da narod “ne zna z denarjem”.
Bmk. Kdo te je prosu da ih delas
Tko k sta ih nrdila ih se prezivlita
Res mi maha dol za te vase froce in res mi glih za to najbl dol maha k se kjrrkol omenjajo
Mene so ucili mej na strani vec tisoc€ ko ss otrok rodi lahko se rodi bolan lahko bo potreboval posebno hrano kaarkoli lahko ostanes brez sihta …
Lazje je sigurno
Jebaje, 20.04.2023 ob 09:33
Tko bom rekla…vse je ratal svinjsko drago in je zivljenje tezje kot par let nazaj..tko da bluzit o tem, da bi o tem mogu mislt, ko se je prvi rodil, je nesmiselno. Ker ja neki je, da ti sam naredis vse, da zivis – zivi druzina, da delas…ampak nimamo pa popolnoma nobenga vpliva na to draginjo, ki se dogaja pri nas in svetu, ker smo samo ene navadne lutke. Place pa so ostale iste. Razvrednoteno je pa vse. Mi2 oba delava, imava nekaj vec kot minimalca a vseeno nisva kreditno sposobna, do svojih nepremicnin nikol ne bova prisla. Ce gledam nase prednike, je vsak t.i. fizikalc lahko kupil zemljo in zidal hiso….dons se do zemlje ne prides…kmalu marsikomu najemnine ne bodo znesle. Slovenija je lepa, ampak najmanj kar rabimo je se ves imigrantov, ki samo stagnirajo in trosijo denar. Ne recem, ce bi hotl delat. Pa ne. Vse cigane pardon rome, obvezno razgnat in jim ukint transferje vsem kjer se otroc uspesno ne solajo, sterat po zaporih, ne pa da se policaji ne upajo v naselja.
Zdej ta otrok, ki studira, naj gre delat….ce res ni na ne vem kako zahtevnem faksu, ni vraga, da ne bi nasel cas vsaj petek in sobote za delat. Pa bo prec 300€ vec.
Kaj hoteli migranti delat? Ni jim treba, ker uživajo mednarodno zaščito na račun države.
Cene so res nore, za 100 € prineseš iz trgovine malo.
Lahko le svetujem, da gasite požar. Čeprav tega ne zagovarjam, predlagam dodatno sezonsko delo. Morda v kakšnih rastlinjakih ali karkoli najdeta z ženo.
Z otroki se pogovorite. Povejte iskreno, da so cene znorele, da je problem. Naj poskusijo z dijaškim delom, študentskim. Drugače res ne bo šlo.
Tako je delal moj mož, ko je bil najstnik. Starša mu nista zmogla ničesar kupiti, razen enih tenisk na začetku šolskega leta.
Ampak zaradi tega se je naučil spoštovati delo, denar, življenje in starše! Danes imajo odlične odnose, tudi starša sta zlezla ven iz revščine! Nikakor pa ne živita razkošno.
A mož zna danes veliko bolje ravnati z denarjem v primerjavi z menoj.
Je uspešen, odgovoren. Slabi časi v otroštvu in najstništvu so mu dejansko samo koristili!
Želim vam veliko poguma, iskrenih pogovorov in sodelovanja!
tinna184, 20.04.2023 ob 22:18
robi, deset+
Nikakor ni v redu, da je potrebno imeti 2 službi za preživetje. A družina je v stiski in samo od jamranja in upiranja ne bodo izboljšali položaja. Verjetno se bodo mladi iz družine naučili, da res ni v redu, če imaš službo in nimaš za vsaj spodobno življenje. Ti trije najstniki imajo možnost, da delujejo v tej smeri. Starša morata sedaj skupaj s svojimi otroki reševati situacijo. Zdaj, takoj, ne čakati, da se spremenijo npr. plačilna razmerja!
Kaj nabijaš, 20.04.2023 ob 09:28
Vse huje bo, 20.04.2023 ob 09:09
Ubogi otroci, ki se 20.4.2023 rodijo enim na minimalcih. Še huje bo.
Za uporabnika “Vse huje bo”
Kdo pa pravi, da bo huje?? Imaš dokaze?? To nabijate že nevemkolko let.. Daj nehaj ljudi strašiti..